Axevalla Nyhetsbrev 2018-07-20

Då mina damer och herrar är det bara timmar kvar till årets trippeltrav! Det är såklart fullt ös på alla plan och det fixas och fejas in i det sista.

Det finns gott om höjdpunkter under hela helgen men den stora cloun är så klart StoChampionatet no. 50 på söndag!

Följ Axevalla på sociala medier för att få allt som händer kring trippeltravet 2018:

www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: axevallatravet, instagram: axevallatravet.

Välkomna till oss på Axevalla och årets stora höjdpunkt i travsverige!

Axevallagänget

 

Ottos analys till V75 på hemmaplan i morgon lördag!

V75 PÅ AXEVALLA! Äntligen Trippeltrav, något som man alltid ser fram emot. Det broar bli fin utdelning för det långa upploppet kan fälla de flesta favoriterna. Här kommer lördagens idéer.

 

V75-1

Knapp favorit är 1 Araw Hoss (34%). Den forne unghäst stjärnan har fått två lopp i kroppen och han har ETT RYKTE ATT VARA EN SUPERKANON. Senast galopperade han direkt bakom bilen och Jorma åkte sedan med i kön och hängde med enkelt. Han är SVÅRBEDÖMD ändå. Nu är det voltstart vilket också är ett frågetecken då han mest har startat i auto. BJÖRN GOOP UPP är spännande och det kan vara så att det är ledning från start till mål. JAG ÄR VANKELMODIG. 6 Bålsta Palema (33%) gör bra lopp nästan hela tiden på V75. Senast var han lite sämre men det kan ha berott på skor bak. Han känns startsnabb från springspår och Micke J har nog taktiken klar. Ledningen hela vägen. 4 Victory Kåsgård (5%) är riktigt vass i sina ljusa stunder och han kan vara värd ett streck. 8 Aileron (4%) höll riktigt bra senast från ledningen på Halmstad. TREDJE INVÄNDIGT NU OCH LUCKA = SKRÄLL. 2 Sambuca Knight (5%) och 3 Importedfrmdetroit (7%) är också tänkbara garderingshästar.

 

V75-2

På pappret är detta ett öppet lopp för lärlingar. Jag väljer dock ATT SPIKA. Jag tycker nämligen att det är dags för 7 Rafiki Fri (12%) som gjort många bra lopp på slutet från TRÅKIGA UTGÅNGSLÄGEN. Nu startar han från ett andra spår direkt och kan med lite flyt sitta riktigt bra till direkt.

 

V75-3

2 Karl Sjöhammar (36%) fick det serverat senast från rygg ledaren och avgjorde enkelt. Han är lovande men för mycket streckad. LIKASÅ 5 Harvey (23%) är också en lovande fyraåring. Även han fick det serverat senast och avgjorde enkelt. 1 Silent Hill (16%) har fått ett bra utgångsläge och visade vid segern att formen sitter där. De tre mest streckade hästarna är bra men det är svårt att slå isär dem och jag är inte FRÄMMANDE FÖR att det kan skrälla. 4 Moruga (4%) höll bra senast som tvåa. Värd att ta med. Bakom vimlar det av superskrällar.

 

V75-4

3 Under the counter (43%) står PERFEKT INNE i detta loppet. Jag har svårt att bedöma galopp risken men håller hon sig på benen så borde hon ha toppchans. Om ni tror att Oskar J kör felfritt så är det en spik. 20 meter bakom finns det flera fina märrar. 11 Southwind Feji (17%) har fått ett lopp i kroppen efter en paus. Alltid farlig. 12 Unique Juni (14%) har mött toppston hela tiden och gör det alltid bra. 14 Mulligan (8%) måst det ha varit något fel på senast. Normalt sett är hon tänkbar här.

 

V75-5

6 Roheryn (34%) var ute i ett tufft gäng senast på Kalmar. Hon var ok och hon har ett bättre utgångsläge den här gången och är motiverad favorit. Ändå lite tufft att vara ett sto mot flera hingstar och valacker och man kanske måste gardera. 3 Esprit Sisu (14%) var före favoriten senast de möttes på Kalmar. Det betyder ju att han absolut kan ge favoriten en match. Ett annat FARTFYLLT sto är 4 Odessa Celeber (11%) som är ute över SIN FAVORIT DISTANS.

 

V75-6

1 Urban Kronos (32%) är nu uppe i Silverdivisionen och har fått ganska snabba pengar på sig. Han lär vinna även i den klassen men det blir inte lika enkelt. JAG GARDERAR. 3 Nobel Amok (16%) har inte fungerat på slutet men vi vet vilken kapacitet han har och han är ändå streckvärd. 4 Trinity Lux (4%) har gått fint i Silver och är startsnabb. 4% är väldigt lågt. 9 Baron Gift (13%) är AXEVALLAHÄSTEN som vi håller en extra tumme för. Han var ju tvåa senast på Årjäng i Silverdivisionen och visar ju verkligen att han hävdar sig där. 12 Handsome Brad (18%) är ytterligare ”EN KANON” från Axevalla som dock har haft otur i lottningen. Måste ändå streckas med tanke på det långa upploppet.

 

V75-7

Ett riktigt spännande Gulddivisionslopp avslutar V75-omgången. JAG VILL HA MÅNGA! Jag hoppas att jag har klarat mig hit och har välgarderat i denna avdelningen. Lång distans kan betyda mycket händelser i loppet. 2 Call Me Keeper (47%) blir stor favorit. Visst har han fina meriter och är en tuffing som tål den långa distansen. Ändå känns det som det kan bli tufft här och jag garderar. 1 Anna Mix (6%) är ju en tuffing som gynnas av distans. Lite ojämna prestationer men här kan hon för omväxlingsskull få ett smyglopp och då kan hon ha mycket krafter kvar på Axevallas upplopp. 3 On Track Piraten (12%) har återigen fått ett bra läge. 4 Platon Face (6%) har helt plötsligt levt upp till sitt rykte och kapacitet och fungerat perfekt. KUL DEBUT I GULD! 5 Slide So Easy (3%) är ostreckad men det är en häst jag gillar. 8 Zenit Brick (13%) är svårbedömd efter en paus men ni vet ju hur han radade upp segrar i Guld i vintras. 10 Day Or Night In (12%) är ju helt enkelt en Elithäst som alltid räknas.

 

Nu är allt fokus på Axevallas tre dagar. Hoppas vi ses och att mina idéer hjälper er att bli en vinnare.

OBS! Efter Axevallahelgen blir det tre veckors semester och då laddar vi batterierna för en härlig V75-höst.

 

Lycka till och fortsatt trevlig sommar!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar