Axevalla Nyhetsbrev 2018-07-13

Äntligen är dagen här! Uttagningsloppen till årets StoChampionatet står för dörren ikväll och innefattas i samtliga V64-avdelningar. De allra flesta av de 50 högst rankade fyraåriga stona i landet är med Dibaba och Vamp Kronos i topp. Första start är som vanligt kl. 18.20 och vi hoppas att det blir mycket folk på plats som följer kvällens fina lopp.

Av de 548 kvarvarande stona inför anmälningarna till uttagningsloppen anmäldes 74 stycken. Det innebär att det bara blev två tvångsstrukna och det är på många sätt skönt. Förra året var det ju hela 19 ston som inte fick vara med och kvala och kanske kan anledningen vara att vi hade öppna anmälningar i år!? Då går det ju att se att man högst troligt inte kommer med ändå och kanske då inte anmäler.

I år har vi sju hemmahästar som provar lyckan i uttagningsloppen: Gun Palema (Pär Hedberg), Neon Brodda (Åke Barkmark), Jullan Palema (Pär Hedberg), Elsa America (Ulf Stenströmer), Sunwapta Goj (Malin A Karlsson), Ace of Fairway (Per Berg Thomsen), Anne Royal (Ulf Stenströmer). Lite extra lycka till önskar vi dessa!

På Årjäng i morgon är det två Axevallahästar som provar lyckan: Baron Gift (Rickard Svanstedt) och Mack Dragan (Morgan Wilhelmsson) i V75-6, Silverdivisionen. Lycka till!

För övrigt är det ett fasligt tryck på allt inför vår stora helg vilket är en bra indikation på att allt är som det ska. På campingen är det mer bokat än förra året t. ex. Vi ska avverka 39 lopp och vi kör om totalt 9,2 miljoner kronor nästa helg. Anmälningarna till fredagens tävlingar sker just nu i skrivandes stund och det verkligen bra ut på papperet! Anmälningarna till lördagens tävlingar är på söndag och söndagens på måndag.

Vi kommer att lotta ut fribiljetter till StoChampionatshelgen för de som går in och blir medlemmar i Axevallas eget andelsbolag. Läs mer här och få mer info om upplägget.

Nu kan ni även läsa Axevallas jubileumstidning inför StoChampionatet no 50 finns nu att läsa i pdf-format på här på vår hemsida.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Uttagningslopp till StoChampionatet ikväll och trippeltravet med StoChampionatet no. 50 nästa helg. Nu kör vi!

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Årjängstravet i morgon!

V75 avgörs på härliga travbanan Årjäng. En bana som jag hade 32 raka midsommarfiranden på. Det är spännande lopp och vi hoppas på bra utdelning.

 

V75-1

Jag tror mycket på 1 Monfalcone (12%). Han har kommit igång fint på slutet och gjort topplopp. Innerspåret kan bli en fälla men hittar Tom Horpestad ut och får lucka i tid så tror jag han speedar ner det här gänget. DETTA SKULLE KUNNA VARA EN CHANSSPIK. Bakom ser loppet öppet ut. 11 Flash Hammering (18%) är riktigt bra just nu och är ett tidigt motbud om garderar.

 

V75-2

Ett på förhand väldigt öppet lopp. 2 Cavidendron (17%) gick barfota runtom senast. Hon gjorde ett topplopp med den balansen. Jepson trivs också bra i Årjäng. Likaså 1 Happy Steel (20%) som också var fin med barfotabalans senast. Bakom haglar det av superrysare men mina hästar känns ändå starka.

 

V75-3

13 Nordby Fröy (37%) har radat upp fina insatser i Sverige. Jag tycker dock att det är läge att gardera. 9 U.R.Faxe (14%) är vinstvan och Ulf Ohlsson vinner ju ett och annat lopp. Given. SUPERSKRÄLLEN ÄR 3 Vollanfaks (4%). Han är MYCKET BÄTTRE ÄN RADEN och går han felfritt från start och får ett bra lopp så kan han absolut vinna. Jag väntar på barfotakörning på Vollanfaks. Då spikar jag!

 

V75-4

8 Bear Hope (34%) har fina meriter och Björn Goop är pålitlig. Läget är dock lite chansartat och man kanske kan spekulera i att det går att fälla favoriten. 1 Gogo di Quattro (18%) har fått läget och han har fina möjligheter att vinna det här loppet. LÄGSTA KLASSEN ÄR LURIG och det kan löna sig att gardera på rejält.

 

V75-5

1 Wellino Avenue (44%) hade inte startat på väldigt länge inför årsdebuten senast på Lindesberg. Det var en mersmakande årsdebut och detta är ju i grunden en riktig kanon. Har han tagit loppet på rätt sätt kan det vara en tänkbar spik. 2 Output Pressure (11%) är ju också bra. Skulle han gå BARFOTA RUNTOM som han gjorde på Solvalla under Elitloppshelgen tycker jag att han är RIKTIGT HET. 4 Erwin (8%) är en riktig talang som tävlar på hemmaplan. Han har tyvärr inte travat helt hundra på slutet och då blir det vinna på V75. 5 Eelis (14%) har ett bra rykte och är givetvis ett garderingstreck för er som har flera. Superskrällen är 11 Prince Tanic (0%), OM HAN GÅR BARFOTA RUNTOM.

 

V75-6

SILVERDIVISIONEN ÄR ETT KANONLOPP! Jag löser det på fem hästar. 1 Barkevious Mingo (5%) har lite dunkel form men fick drömläget och är värd att gardera med. 2 Baron Gift (13%) har radat upp kanoninsatser i Silver. 3 M.T.Joinville (23%) visade senast att han är tillbaka i form. Då är han ju en kanonhäst. 9 Magic Gwin (30%) som nu får testa att gå bakifrån och 12 Mack Dragan (5%) som trots läget kan räcka om det blir tempo.

 

V75-7

Årjängs stora sprinterlopp har en storfavorit i 7 Propulsion (72%). Han är ju otroligt bra och mycket talar för Redéns kanon. Givetvis är detta ett spikförslag. Garderar man så är det 3 Nadal Broline (8%) och 1 Arazi Boko (11%) som båda visat att de räcker till i Eliten. De har också fått mycket bättre startspår än favoriten.

 

Det ser ut att bli en kanondag i Årjäng och vädrets makter verkar vara på bar humör. Varje vecka när lördagen närmar sig så är det alltid kul med V75 på lördageftermiddag. Imorgon tar vi dem!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar