Axevalla Nyhetsbrev 2018-02-23

Veckans nyhetsbrev börjar såklart med en återblick till årets första V75-dag hos oss i lördags. Det bestående minnet är såklart hemmastjärnan Southwind Fejis 8:e raka seger och den 16:e totalt i den 18:e starten i V75-6! Historien om Southwind Feji är välkänd vid det här laget. Hur Karl Erik Bender köpte henne på auktion i USA för en enligt honom relativt billig penning, hur hon inte höll för träning och tävling i USA som unghäst och togs hem till Sverige för betäckning, hur hon inte blev dräktig och hur Pär Hedberg började träna henne mest för att hålla igång henne och se lite hur det utvecklade sig. Resten är redan nu historia.

I lördags avgjorde hon hur lätt som helst över upploppet på 13,4/1660 meter i de vintriga förhållandena och det ska bli oerhört intressant att följa hennes fortsatta utveckling. Pär Hedberg har haft en strategi och tanke med henne hela tiden och det finns massor att plocka på både balans och utrustningsmässigt.

I det sista loppet i lördags slog Axevalla-amatören Kajsa Gustavsson till med karriärens första seger tillsammans med sin egen Last One Pale. Trots att konkurrenterna hette Jorma Kontio, Thomas Uhrberg och Carl Johan Jepson så tvekade hon inte att sätta sig utvändigt ledaren och reglera loppet. Kajsa håller till inne på Axevallas stallbacke där hon hyr in sig i vårt hästhotell och utnyttjar Axevallas anläggning för träning.

I lördags drog vi också igång Axevalla Travbanas lag på ATG Tillsammans där Per ”Otto” Ottosson, Olof Darius och Lars Ågren var spelläggare. Det blev lite återbetalt på samtligas system och i morgon är det dags för nya tag när V75 avgörs på Solvalla. Teckna er för medlemskap i Axevalla Travbana och köp era andelar här!

Som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången. Sex av de sju avdelningarna ingår i V75 Champions där de bästa kuskarna i V75 från förra året gör upp.

Vi har fyra Axevallahästar som provar lyckan: Firewire (Rigmor Jakobsson), Lord L.S., (Anders Svanstedt), Vichy Grif och Trilly of Nando (Sofia Aronsson). Linus Svensson är den enda Axevallakusken som deltar då han kör Lord L.S. i V75 Lärlingschampion, V75-4.

Igår torsdag så redovisade ATG sitt bokslut för 2017 vilket landade på 3 % på plus för nettospelomsättningen. En annan nyhet från ATG är att de från och med lördag erbjuder spel även på hästhoppning under Göteborg Horse Show i Scandinavium. Läs mer här!

Ikväll är det dags för årets travgala i Stockholm. Galan går att följa på atg.se

Veckans sportcitat: ”Det är få lag i den här matchen som kan vända den här fotbollsmatchen”, Glenn Strömberg under EM-finalen 1996 mellan Tyskland och Tjeckien.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Solvalla i morgon!

V75 avgörs på Solvalla. Den här omgången ser inte lättlöst ut och det kan bli stora pengar. Alla kanonkuskar är på plats då V75 Champions avgörs. Nu tar vi dem!

 

V75-1

JAG TROR PÅ AXEVALLASEGER COH SPIKAR DIREKT! 6 Firewire (22%) är nästan en liten ”sagohäst”. Hon har bara fortsatt att utvecklats och radat upp fina insatser. Här har hon ett springspår som jag tror Kaj Widell kan utnyttja för att komma till spets. Väl där tror jag att hästarna på tillägg får svårt att plocka 20 m och i den här svåra omgången måste jag spika Firewire.

 

V75-2

ÄVEN HÄR HAR JAG ETT DRAG! 13 Just Wait And See (16%) är i grunden en riktigt lovande talang. Jag pratade med Håkan K inför förra starten och han berättade att hästen var opererad i halsen. Håkan tyckte annars att det här var en riktigt kanon och om han bara fungerade fullt ut så hade han mycket att hämta framöver. Förutsättningarna här blev bra med springspår och startsnabba Erik Adielsson. Klar första häst! Kanske är jag så fräck så att jag börjar med två spikar? Bakom är det jämna hästar och jag har svårt att hitta någon mer som sticker ut. Chansspik eller alla.

 

V75-3

1 Bryssel (51%) blir stor favorit. Han har inte startat på ett tag och det gör det lite svår bedömd. Han är given på kupongen men jag vårfar absolut inte spika. 2 Island Life (8%) är högkapabel och Erik Adielsson har lyckats bra med hästen förut. 4 Vic de Luxe (22%) har ett svårt startspår men verkligen visat toppform. Utmanar vid felfri avgång. 7 Comte du Pommeau (2%) är inte alls så tokig men lite svårkört. Kanske kan Christoffer få honom att skrälla imorgon? 8 Broadway Appolo (4%) har ett bra smygläge och från ett invändigt läge kan han skrälla med luckan i rätt tid. Jag tror det blir svårt för tilläggshästarna att ta 20 m på flera bra hästar på start.

 

V75-4

5 Hobby de L’iton (37%) är motiverad favorit. han är tuff och stark och Oscar J är rutinerad. Han kan absolut vinna det här loppet. 3 Farouk B.R. (20%) är också en tuffing som också har en bra kusk i Sandra Eriksson. Jag tycker det är svårt att slå i sär de här fina hästarna och vill också fylla på med två till. 6 Velasquez Gar (17%) är ganska vansklig men han lär bli riktigt bra framöver när han får mer rutin. Även han har kapacitet för att vinna det här loppet. 1 Piper Pagadi (3%) var mycket förbättrad senast. Han höll farten väldigt bra trots att han fick tufft tryck. Fjärde häst.

 

V75-5

Här kanske vi har omgångens sundaste spik 6 Antonia Trot (49%). Han har visat en enorm styrka och varit riktigt bra på längre distanser. Motståndet ser överkomligt ut och mycket talar för att han bara är starkast och bäst. Jag skulle vilja ha med 8 Caddie Icon (5%) som hittat stilen igen men jag tror det blir för surt att dubbla.

 

V75-6

9 Bråtnesfaks (48%) är stor favorit. Det är ju inte så konstigt då han har fem raka ettor och Ulf Ohlsson i sulkyn. Jag tror dock INTE att det blir så lätt här på Solvalla. Jag tror inte Ulf Ohlsson får något gratis av de här rutinerade kuskarna och motstånd saknas inte. 1 Järvsöodin (16%) har verkligen överraskat positivt i sina tre senaste starter och från ett perfekt läge blir han inte lätt att runda. 2 Lome Annar (6%) har jag sett göra många fina insatser. Erik brukar lyckats fin med kallbloden och han lär sitta i den främre träffen. SE UPP MED 8 TYSVÄR LOKE (7%) som i mina ögon är kuskförstärkt med Robert Bergh. Bergh kan det här med kallblod och känns given.

 

V75-7

DRÖMMEN VORE ATT HA ALLA I SISTA! Här skiljer det väldigt lite på den mest streckade hästen och den minst streckade hästen. Jag vill VARNA för två skrällar. 5 Tina Gel (3%) gör jämna och fina insatser hela tiden. Jepson är en mästare på att lyckas med nya uppsittningar. Här har han en skrällhäst som passar honom perfekt. 1 Danseused’am (6%) är inte alls så tokig. Robert Bergh har sina hästar i fin författning och från ett perfekt innerspår kommer hon att få ett perfekt smyglopp. MEN strecka på så mycket ni orkar.

 

Lyckas vi sätta sjuan imorgon så tror jag att vi får bra betalt. Jag kommer att spela fräckt! Häng gärna med på V75 Tillsammans med Axevalla Travbana där jag, Ågge, Bempa och Darius gör våra V75-system.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar