Axevalla Nyhetsbrev 2018-02-09

Nu är det bara en dryg vecka kvar till årets första V75:a här på Axevalla och vi ser med spänning fram emot anmälningarna på söndag. Bland annat har Pär Hedberg aviserat start för Southwind Feji i ett stolopp inom V75-spelet. Vi kommer som vanligt att ha en hel del aktiviteter som ansiktsmålning och fiskdamm för barnen och rundvandring på travskolan och i ponnystallet.

Restaurangen är fullbokad till V75-dagen men det finns flera andra alternativ om man vill äta och uppleva de spännande tävlingarna. På Café Virana är det enklare förtäring som gäller och där kan man inte boka utan man köper sin biljett på plats. Även Källarbaren och Café Elit kommer att vara öppna.

Apropå V75 så firade Stall Palema och Pär Hedberg stora framgångar i lördags på Åby med en dubbelseger inom V75 genom Iris Palema och Soutwind Feji. Det var den sistnämndas 15:e seger i den 17:e starten och bakom henne följde en annan Axevallahäst, Firewire och Niclas Stenquist, med fint till andraplatsen.

Vi noterar också att Ulf Stenströmer tog en dubbelseger på Mantorp förra fredagen och som vanligt så kan ni läsa om alla Axevallasegrare på bortaplan under rubriken Axplock på www.axevalla.se och även se en del photoshots.

Anna Mix lämnade Sofia Aronssons och Bjertorp igår för att påbörja resan till Paris och Prix de France på söndag. Sofias nybyggda stallar precis i anslutning till Bjertorps Travcamp står i stort sett färdiga nu och inflyttning sker inom kort.

Under våra V64-tävlingar i måndags blev det sex stycken hemmasegrar: Dracula (Rickard Svanstedt), Inthemorning (Ireén Lycken), Fuxa Håleryd (Anna Forssell), Quite a Turbo (Jan Björkqvist)Smokey Herman (Ulf Stenströmer) och Front View (Sören Thor). Historien bakom den sista vinnaren Frotn View och Sören Thorn är både rolig och speciell. Sören och hans kompis Benny Claesson som äger började sin bana genom att gå vuxenkurserna (alla stegen) på Axevallas travskola vilket till slut genererade en egen B-tränalicens och egen häst. De har Front View uppstallade på hästhotellet på Axevalls stallbacke och fick alltså i måndags känna segerns sötma för första gången.

Lagom till våra V75-tävlingar på lördag drar Axevalla igång vår egen ATG-tillsammas-sida där alla kan vara med och köpa andelar i våra spelläggares system. Man går helt enkelt in på tillsammans.agt.se och söker upp Axevalla Travbana som vårt ombudslag heter. Från nu på måndag kommer vi att marknadsföra oss på sociala medier med direktlänk till Axevalla Travbanas tillsammans-sida så det blir väldigt enkelt att gå in för att köpa andelar.

Våra spelläggare just nu är Per Ottosson, Olof Darius, Benny Ternemar och Lars Ågren:

Per ”Otto” Ottosson som knappast behöver någon ytterligare presentation vad det gäller spel. Han är Otto med hela travsverige och har spelat in flertalet miljonvinster genom åren. Otto är starkt förknippad med Axevalla och har en dagens vinnare och DD-förslag på Axevallas hemsida varje dag, DD-förslag i Radio Treby och hans V75-analys varje vecka som vi alltid avslutar veckans nyhetsbrev med.

Olof Darius som är speaker på Axevalla och som har gjort det genomarbetade tipset och alla intervjuer i Axevallaprogrammet 30 års tid. Olof arbetar som journalist till vardags och det finns inte många som ser så mycket trav och har så stort kontaktnät som han.

Benny Ternemar är travbanechef på Axevalla och gillar verkligen V75 som spel. Ingen vet mer om Axevalla än Benny och om Flemming Jensen dyker upp i startlistorna så kan ni räkna med att Benny spikar.

Lars Ågren arbetar på Axevallas sportavdelning men sköter även intervjuer, en del tips och refererar loppen på Axevallas, Åbys och Vaggeryds tävlingar. Lars har en gedigen travbakgrund hela vägen från lärling, amatörtränare, funktionär och kusk genom åren. Lars ser de flesta lopp som körs i Sverige och hoppas kunna dra nytta av det när miljonerna ska fördelas.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Varför kallas det rusningstrafik när ingenting rör på sig!?”, Robin Williams.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-finalerna på Solvalla i morgon!

Det blev återigen jackpot och det har sett favoritbetonad ut flera omgångar i rad. Även denna vecka kan bli favoritkavalkad MEN finaler på Solvalla brukar innebära tuff körning och det talar för att det borde bli några skrällar. Oavsett måste du ju ha sju rätt för att vara med att dela på potten.

 

V75-1

JAG TVEKAR INTE när jag inleder med en spik i första avdelningen. 9 Slide so Easy (26%) såg helt fantastisk ut näst senast då Fleming skulle köra lite avvaktande. Han blev kvar i kön och spurtade som en ”kula” till slut. Senaste segern var en enkel i Danmark och formen håller säkert i sig.

 

V75-2

Ett långlopp där Björn Goop är favorit med 14 Ready Ribb (41%). Han står i mitt tycke tuffare inne den här gången då det är väldigt många hästar att runda. Jag garderar i första hand med 7 Dizzy River (14%) som gjorde en fin insats senast på Färjestad. Voltstart är ett frågetecken men Peter är väldigt duktig men skulle han nå ledningen vilket är troligt så blir det spännande. 8 Platon Face (17%) har ett stängt spår vilket går det chansartat. Skulle Ludde hitta en vettig position är han han absolut en utmanare. Glöm inte 13 Juvels Boy (5%). Han har inlett året på bästa sätt.

 

V75-3

EFTER SPÅRLOTTNINGEN så är det stor fördel favoriten 2 Västerboonthenews (44%). Här luktar det spets och med sin toppform så tror jag att han blir svårslagen. 8 On Track Piraten (15%) visade senast nyfunnen vinterform och skulle kunna utmana om det blir tempo i loppet.

 

V75-4

4 Weekend Fun (43%) har blåst runt sina konkurrenter på imponerande sätt vid sina tre vinster. Han har också ett fint startspår. MOTSTÅNDET DENNA GÅNG KÄNNS TUFFARE. 7 Global Unlimited (17%) verkar vara något extra! Min första häst! 5 Minnestads Ecuador (11%) har en riktig ”VINNARSKALLE” men även han möter tuffaste konkurrenterna hitills. 6 Divine (8%) är sylvass på speed men som sto i detta gänget får hon verkligen bekänna färg.

 

V75-5

1 Olle Rols (47%) ÄR I FARA! Han är grymt bra men missgynnas av innerspår bakom bilen. Måste ha tur. 3 Global Science (5%) var en besvikelse senast. Han är vindsnabb från start och tar ledningen. Han får en chans till! 6 Twigs Briard (11%) gillar jag. Björn Goop UPP NU! 12 Erik Sting (20%) är kanske bästa hästen men har också sämsta startspåret vid överpace. Superskrällar är 7 Velvet Gio (2%) och 10 D.D´s Perseverance (4%).

 

V75-6

1 Barbara L.Hanover (29%) är favorit. Jag är tveksam hur hon öppnar och hon uppträder även lite segt ibland. Inget för mig. 6 Maintainability (12%) är en fartfylld märr som Kaj kan bra. Från springspåret kan det bära av till spets. Tidig. 3 Hope and Dreams (11%) har radat upp fina prestationer och även om motståndet nu är tuffare än tidigare så har hon växt in i klassen. 4 Sharp Dream (8%) har fått snabba pengar på sig. Ändå med och krigar. Svårt lopp!

 

V75-7

4 Qahar Q.C. (31%) är MISSGYNNAD av att det är 500 m kortare distans den här gången. Det kan bli svårt att komma till nu och det är verkligen givet att gardera. Skrällen 2 Han Herred (5%) har sett fint ut en längre tid mot tuffa motståndare. Honom måste ni ha med. 5 Tobacco (7%) är spurtstark. 8 National Prince (20%) är lite ojämn även om han har många ettor i raden. Tveksam från spår 8. 10 Västerbo Exact (7%) var en besvikelse senast. KAN MYCKET BÄTTRE. 11 Niky Flax (4%) kan ”FLAXA TILL” rejält över upploppet till 3%!

 

Jag räknar med att dra in 100.000 kr imorgon. Det är helt ok en lördagkväll och skumpan smakar ju mycket bättre då.

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar