Axevalla Nyhetsbrev 2018-01-19

Nästa vecka kör vi det första av sju kvällstrav på torsdagar i år och vi rivstartar direkt med att arrangera V64. De preliminära anmälningslistorna är precis klarmarkerade i skrivandets stund och det ut som vi kan bjuda på en intressant och spännande omgång. Efter det har vi kvällstrav med V5 måndag den 5 februari innan vi arrangerar årets första V75:a den 17 februari.

På torsdag har vi åter två montélopp på programmet för att underlätta för de ryttare som kommer till oss varav det ena loppet ligger inom V64-omgången.

Som vi berättade förra veckan går årets travgala av stapeln lördagen den 10 mars. Precis som förra året dukar vi upp långbord i vår fräscha källarbar och de nominerade i de 14 olika kategorierna kommer att presenteras under nästa vecka. Vi återkommer också med meny, upplägg och pris för de som inte är nominerade.

Travveckan som vi arrangerade tillsammans med Skara Kommun och Skara Sommarland under StoChampionatsveckan förra året blev en succé. I år utvecklas den ytterligare med ännu bättre arrangemang och event. Vi kan redan nu berätta att det ser väldigt intressant ut artistmässigt och som clou på hela veckan avslutar vi givetvis med StoChampionatet. Följ våra sociala medier där information kommer att släppas löpande under våren och sommaren.

V75 drar vidare till ett vintrigt Romme i morgon och som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången. Fem Axevallahästar provar lyckan: Lord L.S. (Anders Svanstedt), Billy Flynn och Soutwind Feji (Pär Hedberg), Anna Mix (Sofia Aronsson) och Simb Senta (Thomas Dalborg). Vi önskar lycka till!

Anna Mix är som synes tillbaka hos Sofia Aronsson på Bjertorp och meningen är att hon ska göra ett par lopp i Sverige innan hon går åter till Frankrike och Prix de France om några veckor. Sveriges segerrikaste häst 2017, Soutwind Feji, gör också en mycket intressant årsdebut i V75-5.

På anläggningen är det fullt ös och just nu håller vi på och färdigställer den nya infartsvägen till sekretariatet, hovslagarskolan och veterinärbyggnaden.

Veckans citat: ”Vilken dag är det”? Frågade Puh. ”Det är idag”, sa Nasse. ” Min favoritdag”, sa Puh.

Följ Axevalla på sociala medier för den senaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, isntagram: @axevallatravet

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Romme i morgon!

V75 avgörs på Romme och det är jackpot! Det är några stora favoriter men jag hoppas kunna fälla en och annan. Detta tips görs från Teneriffa onsdagkväll men jag hoppas ändå att det finns en hel del matnyttigt i mina tips. Nu kör vi!

 

V75-1

5 Iceland Life (31%) gjorde ett topplopp senast på Solvalla. Han hängde i tredje spår men kunde sånär vinna. Han tävlar lite ojämnt men kan absolut vinna. 3 Nakoda Goj (29%) har gått fantastiskt bra för Nicklas och han är MIN FÖRSTA HÄST. Från ett fint startsspår kommer kusktalangen att reglera det här fältet och det kan vara en chansspik. 4 M.T. Insider (8%) är LEDAREN I LOPPET. Det brukar tyvärr ta emot lite sista biten och det blir nog svårt ända hem den här gången med. Streck om man tar flera. 1 Abano H. (14%) och 2 Fashion Diva (5%) är två lägesgynnade hästar som också ska med om man garderar loppet.

 

V75-2

9 Devine (20%) har verkligen imponerat! Hon möter här lite tuffare motstånd samt hingstar och valackar. Hon är dock SYLVASS PÅ SPEED och nu får Erik Adielsson chansen. Han lär söka ryggar till upploppet och då blir det oerhört svårt att stå emot den här snabba tjejen. Spikförslag! 6 Valborgs Marje (15%) gick i passgång över mål senast och blev diskad etta. Hon har visat fin form en längre tid och skulle hon komma till spets här från springspår så blir det ju extra spännande. 5 Roofer (12%) har bra form men jag står över då spår 5 i volt känns jobbigt.

 

V75-3

6 Anna Mix (47%) ÄR ÖVERLÄGSEN! Hon är van vid betydligt tuffare motsånd än det här. Lång distans är ett plus och är omgångens sundaste spik.

 

V75-4

Här står de kallblodiga stona 20 meter före hingstar och valacker. Det gör att tre hästar utmärker sig. Jag väljer att tippa 3 Mofaxan (17%) som jag tycker har bäst rutin av stona här på start. Ove A är en förstärkning och som sagt var min första häst. 1 Alfie (15%) har läget och amatörkusken kan sin häst väl. 2 Uggla i Mossen (14%) är grymt fartfylld men också orutinerad och lite strulig. Örjan upp! KAN VARA SVÅRT ATT VÄLJA RÄTT HÄR.

 

V75-5

OJ, NU BLIR SVÅRT! 12 Southwind Feij (46%) ÄR JU HELT OTROLIG! Hon bara vinner och vinner och är en undantagshäst. Jag har försökt att fälla henne ett antal gånger men hon avgör alltid till seger. Spår 12 är sämsta spåret i en spårtrappa. Det har kanske ingen betydelse men man försöker ju ibland att hitta problem för favoriterna. Jag kommer personligen att gardera men det kanske är helt onödigt. Bakom skulle det kunna dyka upp en jätteskräll och jag vill ju spela för att vinna miljoner. 9 Barbara L. Hanover (16%) och 5 Pricia (6%) är två tänkbara utmanare om man bara tar ett fåtal.

 

V75-6

3 It´s Showtime Zaz (32%) var ett stort ”STALLSKRIK” senast. Han gjorde då debut för Nicklas och vann mycket enkelt i ett normalt lopp på Örebro. Nu är motståndet betydligt tuffare och jag vill se mer. 2 Jaques Noir (17%) står väldigt bra inne i klass I! Han har bra rutin på V75 och jag tycker han ska ha TOPPCHANS här! 6 Titan Brodde (17%) är kapabel herre som är med och gör upp om min första häst skulle komma bort.

 

V75-7

2 National Prince (66%) har ju radat upp fina prestationer. Senast strulade det dock från bakspår men han var heller inte LIKA FIN SOM GÅNGERNA INNAN. Jag har en tanke på att HELGARDERA SISTA AVDELNINGEN. Det skulle verkligen rensa och men tanke på att favoriten var sämre senast så kan det gå. Jag vill bara nämna 4 Comite Du Pommeanu (3%) som har sett fin ut på slutet och även 3 Mr Perfection (2%) kan vara en jätteskräll.

 

Jag har en känsla att det kan bli stora pengar imorgon. Jag fäller de två största och då kan jag bli en storvinnare.

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar