Axevalla Nyhetsbrev 2018-01-12

På onsdag är det dags för årets första lunchtrav och de tre första lunchtraven har vi bara fem lopp på programmet. En nyhet för i år gällande lunchtraven är att lunch-V4:an startar som lopp 2 kl. 12.45. Detta för att det ska vara samma starttid både på V4- och V65 på fredagarna.

Vi har ju i ett par nyhetsbrev proklamerat att vår travgala går av stapeln den 10 februari men det är ändrat till lördag den 10 mars. De nominerade kommer att presenteras i nästa veckas nyhetsbrev.

Om en dryg månad, den 17 februari, arrangerar vi årets första V75 hos oss och det är dags att boka bord på restaurangen om ni vill vara säkra att få plats, 0511-263 07. Apropå V75 så körs det på Jägersro i morgon och som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

En Axevallahäst provar lycka på V75 den här veckan och det är Morgan Wilhelmssons Mack Dragan som har lottats till spår 1 i avdelning V75-7, Bronsdivisionen. Vi önskar lycka till! Apropå Morgan så är han ju välkänd i travkretsar då han under många år, närmare 30 år, arbetade åt Stall Palema och då framförallt med avelsverksamheten på stuteriet. Vad många kanske inte vet är att han under i stort sett hela Gidde Palemas karriär var den som alltid skötte den första värmningen av Elitloppsvinnaren. I höstas gick Morgan i pension och sysslar nu med sina två hästar, förutom Mack Dragan har han en nybliven treårig bror till honom, i stort sett på heltid.

Som vanligt läser ni om alla Axevallahästar som har vunnit på bortaplan i Axplock på hemsidan. Den gångna veckan har det blivit fyra Axevallasegrar. En av dessa var Caxie Royal som vann V64-2 och därmed tog sin andra raka seger. 21-åriga Frida Björkman som tränar sjuåringen jobbar till vardags hos oss på vår Travskola och hon har verkligen gjort ett jättejobb med Order By Fax-sonen som står uppstallad här inne på Axevalla i vårt hästhotell.

Apropå hästhotellet så blir det mer och mer populärt att hyra in sig där. Just nu finns det 11 hästar fördelat på 10 tränare och vår tro och förhoppning är att den här verksamheten ska utökas ytterligare. För 2800 kronor + moms får man boxplats, strö, hö, in- och utsläpp och mockning. Väljer man att sköta det sistnämnda själv blir det ännu billigare. En perfekt lösning för en amatörtränare som vill ha sin häst på ett smidigt sätt och ha tillgång till Axevallas anläggning med djupsandbana, rakbana, 1200-meters odoserad rundbana, skogsslinga, hagar, rid-sandbana och givetvis tävlingsbanan. Hör av er till Martina Johansson på 0511-263 01 om ni är intresserade.

Anna Mix är tillbaka hos Sofia Aronsson på Bjertorp för att ladda upp inför det franska vintermeetinget. Prix de France är det första stora målet och innan det kan det bli någon start i Sverige, kanske V75 på Romme nästa lördag.

Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Sanningen är den att du alltid vet vad som är det rätta att göra. Det svåra är att göra det”, Norman Swartzkopf.

Trevlig helg!

Lars & Benny


Ottos analys till V75 på Jägersro i morgon!

V75-2

1 Erwin (67%) har verkligen imponerat och i klass II borde han ha toppchans att spetsa och att leda från start till mål. Han verkar stabil och har startsnabbhet så det räcker. Den sunda vinnaren. Garderar man favoriten så är 10 Harri K. (3%) en jätteskräll att ta med. Han spurtade sylvasst senast på Örebro och han är min första utmanare.

 

V75-3

Favorit är Västerboonthenews (53%). Han hade ingen chans senast mot Dante Boko men gjorde ändå en fin insats. Han är motiverad favorit men lär antagligen få ett tufft lopp utvändigt 1 Oasis Bi (30%) (om inte han släpper). Lyssna på försändningen hur taktiken är tänkt. Oasis Bi har inte startat på ett tag sedan han var i USA och var trea i VM. Han tävlar alltid i tuffast tänkbara lopp och därför vinner han inte så ofta. Frågan är nu när motståndet är betydligt enklare om han vill hålla nosen först? De här två hästarna höjer sig över mängden och normalt sett är det ett starkt lås.

 

V75-4

6 Dorinda (33%) är ett talangfullt fyraårigt sto. Hon har mest mött jämnåriga och visat att hon är riktigt bra. Hon uppträder lite ORUTINERAT och med tanke på det så är hon för stor favorit då det kan strula till sig. 12 Kendra Silvio (4%) kan vara en outsider. Hon gjorde en fin insats senast på Åby och är given. 14 Julia af Solnäs (35%) är mycket betrodd. Hon imponerade senast och från ett springspår på tillägg borde hon gå iväg bra. DET KANSKE ÄR SÅ LÄTT ATT HON BARA ÄR FÖR TUFF FÖR RESTEN AV GÄNGET? 2 Virtual Leg (5%) är också ett talangfullt sto som jag tror kommer att tillhöra de bättre stona i fyraårskullen.

 

V75-5

2 Nancy America (40%) har en skräddarsydd uppgift här. Bara ston, perfekt inne på pengar och spår 2 bakom bilen. HON BLIR INTE LÄTT ATT SLÅ. Jag gillar 5 Darling Hornline (18%). Hon är klar första utmanare till favoriten.

 

V75-6

Silverdivisionen ser öppen ut. Min första häst är 1 Pajas Face (12%). Jag har spelat honom ett tag och nu har han fått fina förutsättningar. Han är startsnabb och jag tror ABSOLUT att han är bäst på kort distans så jag tror på ledning från start till mål. Bakom är det flera aspiranter. 11 Västerbo Exact (13%) har hittat stilen igen. Han har varit toppenfin och trots sitt 11:e spår kan han utmana. 6 Shogun D.K. (2%) är ju en ”flygmaskin” när han fungerar som allra bäst. Kort distans är ett stort plus och kanske ska man strecka honom då han rensar riktigt bra på V75 och dagens dubbel. Det är inte fel att gardera det här loppet rejält då det finns flera superskrällar som kan vinna med lite flyt.

 

V75-7

1 Mack Dragan (25%) tror jag vinner! Nu blir det JÄNKARVAGN IGEN och han var ju helt fantastisk med den utrustningen på Solvalla för tre starter sedan. Jag har svårt att se någon få tag i Mack Dragan om han löper ut som han gjorde på Valla. Trots att det är sista avdelningen så spikar jag.

 

Känslan är att det kan bli en och annan favorit i omgången. Utdelningen brukar ändå dra iväg på V75 och givetvis ska vi göra ett rejält försök. Hoppas ni gör de rätta besluten.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar