Axevalla Nyhetsbrev 2018-01-05

Det är alltid en del att stå i början på året på en travbana. Bland annat ska alla hästägarkort förnyas och det är en hel del utskick som ska iväg till licensinnehavare och hästägare. Som vi har berättat många gånger så ser vårt tävlingsschema lite annorlunda ut under 2018 och vi inleder, för ovanlighetens skull, nu på måndag då vi arrangerar V64. Flest V64-dagar kommer vi dock att ha på torsdagar (6 st) och vi har ju också våra två ”supertisdagar” med förhöjda prispengar den 10 april och den 16 oktober. Vi tycker vi har ett spännande och bra tävlingsschema för 2018.

Under måndagens V64-tävlingar har vi prisutdelningar för våra champions, serievinnare och även månadens häst för november (Mack Dragan) och månadens hästägare för november (Boine Ingvarsson). Alla kommer att hyllas i vinnarcirkeln under kvällen och om våra champions kan du läsa här!

Under 2017 kunde Axevalla räkna in 25 rikstotosegrar varav nio av dessa togs av Pär Hedberg och Stall Palema (Aron Palema, Bålsta Palema och Southwind Feji som vann tre vardera). Den sistnämnda blev som bekant även Sveriges segerrikaste häst genom sina 13 segrar på 15 starter. Sofia Aronsson kunde räkna in tre vinnare (Star Advisor Joli 2 och Legoholm Zon 1). Hon blev också som vi berättade förra veckan den Axevallatränare som körde in mest pengar under 2017! Ulf Stenströer tog även han tre segrar (Handsome Brad, Man At Work och Donato E.). Tre segrar även till Morgan Wilhelmsson och hans stjärna Mack Dragan som vann så sent som på Nyårsafton på Örebro. Samma dag vann också Rigmor Jakobssons Firewire årets andra V75-segermed Niclas Stenquist i sulkyn. Tomas Dalborg vann ju också V75 med sin egna Simb Senta vid vår uppesittarkväll innan julafton. Stort grattis till samtliga!

Gå gärna in och läs Olof Darius mycket läsvärda blogg om samtliga Axevalls proffstränares resultat under förra året här!

Årets travgala går av stapeln lördag den 10 februari och även i år kommer vi att vara i vår fräscha källarbar. Vi jobbar med nomineringarna just nu och i nästa veckas nyhetsbrev kommer de att presenteras.

V75 drar den här veckan vidare till Bergsåker och som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Du lever bara en gång men om du gör det tillräckligt bra så räcker det”, Mae West.

Trevlig helg

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Bergsåker!

V75 avgörs imorgon på Bergsåker Det känns som som en FAVORITOMGÅNG med flera svårslagna favoriter. Det är inte omöjligt att det lutar åt jackpot nästa lördag. Samtidigt vet vi att favoriterna kan falla tungt när det gäller trav och man kan aldrig vara helt säker.

 

V75-1

JAG TROR PÅ FAVORITEN! 15 Geisha Sund (45%) har verkligen hittat stilen och att det är lång distans är ju inga problem. Bra chans att runda hela gänget och jag startar med en spik.

 

V75-2

Detta loppet är betydligt mer öppet. 3 FairPlay Pellini (20%) har lottats till ett perfekt utgångsläge. Han har också fått KANONKUSKEN Mika Forss i sulkyn och han är motiverad favorit. 2 Twinkle Kronos (18%) är lite ojämn då han ibland kan bli lite vass och lägger bort krafter. Han är värd ett streck men inget att gå på. 7 Jaguar Håleryd (5%) har ett sämre läge än favoriterna och därför blir det tufft. Han har väldigt bra form och kan med lite flyt vara med och göra upp. 5 Global Thunder (7%) står perfekt inne i loppet på pengar. Anders Eriksson är talangfull och ekipaget är spännande till låg procent.

 

V75-3

5 Zenit Brick (65%) har verkligen tagit klivet in i Sverigeeliten. Motståndet känns svalt och Mika Forss gör inte ofta några misstag. Sund spik!

 

V75-4

15 Odin Tabac (28%) är ju grym när han är fräsch och fin. Denna gång står han 40 m tillägg och det kan strula till sig. 3 Eldvin (17%) är stallkamraten som kan ställa till det för favoriten. Han har bra fartresurser och nu får ÖRJAN KIHLSTRÖM chansen. 4 Storsjarmören (13%) mötte favoriten näst senast i Gävle. Han var då nära i mål och hade lite utrustningsproblem och Ova A trodde att han hade vunnit annars. Dock var Storsjarmören mycket sämre senast men han är värd ett streck.

 

V75-4

2 Angle Of Attack (76%) hamnade på ”vingel” senast. GLÖM! Nu är förutsättningarna perfekta igen och Angle Of Attack tar ledningen och blir svår att komma åt. Sund spik.

 

V75-6

3 Persos Smokie (33%) vann på Axevalla under uppesittarkvällen. Han har gjort det bra hos Nicklas Westerholm och läget är perfekt. Lite för stor favorit och jag garderar. 4 Taffy (6%) var ett STORT STALLSKRIK SENAST på Örebro. Han gjorde en fin instats i det loppet som Mack Dragan vann. Imorgon är motståndet betydligt enklare och han är väldigt spännande. 2 Global Rebel (5%) kan vara en skräll. Han gjorde comeback efter lite uppehåll senast och vann på ett fint sätt. Tidig.

 

V75-7

1 Jaques Noir (22%) är knapp favorit. Han har inte startat på ett tag och det finns lite frågetecken. Han gjorde några riktigt fina insatser i höstas och han ska absolut räknas. Andrahandsfavorit är stallkamraten 6 Erik Sting (20%). Han kom åter i november efter ett långt skadeuppehåll. Han gjorde ett fint lopp direkt på Solvalla men nu har han inte startat på två månader igen. Kapacitet för seger men svårbedömd. 3 Zorro Swing (7%) är en talangfull norrlandshäst som visat fin inställning. Fint läge och en av flera. Eftersom jag tror mycket på flera av favoriterna så är det inte fel att ta alla i sista.

 

Denna vecka känns det som mitt tipsförslag är ”ganska tråkigt”. Jag kanske till och med chansar på en flerbång.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar