Axevalla Nyhetsbrev 2017-12-08

Våra V64-tävlingar i tisdags blev lyckat på flera sätt och om vi börjar med sporten så kan vi konstatera att vi fick se en rafflande final av Treåringarnas Höstserie. Över upploppet var det fyra hästar i bredd och det slutade med dött lopp mellan Jonas Mobergs Categorical och Mimmi Elfstrands Judge Memphis körd av André Eklundh.

Julmarknaden i totohallen bestod av 14 utställare och den var välbesökt av de cirka 1200 i publiken. Insamlingen till Hospice Gabriel blev minst sagt en succé och när alla bidrag räknades ihop blev det ungefär 50.000 kronor till deras behjärtansvärda ändamål.

På tisdag har vi tävlingar igen och då är det V5 som är huvudspel med första start kl. 18.25 V5-omgången inleds med en jättefavorit i Pär Hedbergs Southwind Feji som jagar sin tolfte seger i fjortonde försöket. Kvällen inleds med en konstutställning där hästar i alla former skall visas på Axevalla. Det blir också föreläsning av bl.a. Ingrid Uppström som sedan några år tillbaka gör vinnarstatyetterna till vinnarna i StoChampionatet. Utställningen pågår mellan kl. 16.00-20.00. Passa också på och ät av Sällskapets populära julbord, platsbokning på 0511-263 07

 

Det är stenhårt i toppen bland Axevallatränarna när det gäller mest inkört under åter. I skrivande stund toppar Ulf Stenströmer med 3.498.000 knappt före Sofia Aronsson med 3.457.000 och på tredje plats hittar vi Pär Hedberg som kört in 3.457.00 kronor.

 

En annan Axevallatränare som har fin form på stallet för dagen är Anders Svanstedt. Först vann hans Lord L.S här på Axevalla i tisdags och igår på Örebro blev det seger för hans tvååriga debutant 1’m Sailing.

 

V64 avgjordes på Åby igår och i den sista avdelningen segrade Malin A Karlssons mycket intressanta nyförvärv Sunwapta Goj. Det treåriga stoet har visat att hon inte är så långt ifrån årgångstoppen tidigare i år och finns nu i Malin och sambon Anton Johanssons regi då de leasar henne av den nya ägaren. Igår gick hon mycket rejält sista 700 metrarna från tredje utvändigt och slog äldre ston, en insats som bådar gott för framtiden. Som vanligt kan ni läsa om alla Axevallasegrare på bortaplan under Axplock på www.axevalla.se.

 

Efter tävlingarna nu på tisdag har vi två tävlingsdagar kvar i år. Nästa fredag, den 15 december, arrangerar vi lunchtrav med V65 (första start kl. 12.45) och lördag den 23 december har vi uppesittarkväll med V75. Restaurangen kommer att servera en julbuffé för 300 kronor. Första start är kl. 17.40 och V75 startar kl. 19.30.

Apropå V75 så avgörs det på Åby i morgon med bland annat Legolas Minne. Vi har fyra Axevallahästar som provar lyckan: Kapten Haddock (Ulf Stenströmer), Above All (Jan Björkqvist), Thorn Bird (Eric Martinsson) och Royal Prince (Åke Barkmark). Vi håller tummarna och önskar lycka till! Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Vår travgala för 2017 kommer att gå av stapeln lördag den 10 februari nästa år. Vi korar de bästa två- och fyrbenta aktörerna från året och även i år kommer vi att duka upp och hålla till i Nya Källarbaren. Mer info om vad som gäller och vilka som är nominerade kommer framöver.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Bland människor finns det långt fler kopior än original”, Pablo Picasso.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Åby i morgon!

V75 avgörs imorgon på Åby. Normalt sett brukar jag vara riktigt laddad när det avgörs i Mölndal men jag tycker att omgången ser en smula favoritbetonad ut och är lite besviken för det. Visst, mycket kan hända i trav men risken finns att det blir ganska låg utdelning.

 

V75-1

1 Global Trader (25%) har gått fint på V75 en längre tid. Han är bra och spåret är väl ok även om det finns lite strulrisk då han troligtvis inte håller ledningen från början. Han är van att gå med skor och Örjan BRUKAR hitta rätt väg och det är inte omöjligt att han bara vinner. 3 Wingait Erik (30%) har också gått bra och funkade fint med skor senast. Han har haft flera svåra startspår på slutet och nu har han lottats till ett perfekt läge. Han gynnas också av den långa distansen. Båda favoriterna är bra MEN det är inte omöjligt att det blir skräll här. 4 Rawindski (6%) har gjort det bra hos Veijo. SKOR är ett frågetecken. 2 Rambo Rivner (3%) har skrällt tidigare på V75 och från ett invändigt läge kan han vara superskrällen på open stretch.

 

V75-2

HÄR MÅSTE DET BLIR SKRÄLL! 1 Ile Saint Louis (24%) är ganska stor favorit. Nu blir det SKOR RUNTOM vilket direkt gör en spelare väldigt tveksam. Speciellt när det handlar om favoriter. INGET FÖR MIG! 10 Mitica (4%) gjorde ett fint lopp senast med skor. Tuffare nu men ändå given. 12 Tour Knight (8%) har ett väldigt gott rykte och nu har hon fått två lopp i kroppen efter en kortare paus. Glöm inte henne. Peter väljer 9 Global Tendency (12%) och det kanske innebär att han tycker det är en bättre chans än stallkompisen Tour Knight. Skor kan vara ett minus. Jätteskrällen är 8 Above All (3%) som är mycket bättre än raden. Skor är ett frågetecken men på en 3%-are måste man ta chansen. Heltäck gärna!

 

V75-3

Här vinner normalt sett 2 Västerboonthenews (71%). Han har visat toppform en längre tid och allt talar för att Örjan får ett lugnt lopp i ledningen. Visst skor är ett minus men han verkar vara så bra att det fungerar också.

 

V75-4

4 Kash Brodda (65%) har skött sig helt perfekt på slutet och Peter kan här köra på säkerhet och sedan åka fram och överta ledningen när han vill. Väl där så är det toppchans. En spik till!

 

V75-5

Favorit är 3 Pastor Power (22%). Han har vunnit hälften av sina åtta försök och det verkar vara lite utöver det vanliga. Från ett fint utgångsläge är han absolut en av segeraspiranterna. 2 Ribaude (17%) har visat fin talang och gjort det bra i lite enklare omgivning. Att han går med SKOR känns som ett ganska stort minus och det gör att jag rankar ner Björns häst. 5 Mr Magnifique (17%) har gjort kanonlopp under hösten och han är en tidig utmanare. Han har ett bättre startspår nu. Frågetecknet är att han går med skor den här gången men ändå tycker jag att han är värd ett streck. 4 Roofer (8%) var Roger Walmann väldigt nöjd med inför Mantorp starten senast. Han verkar vara under utveckling och 8% känns lite spännande på honom.

 

V75-6

3 Global Trust (33%) är en kanonsprinter som fungerar bra med skor. Startspåret är helt perfekt och han lär sitta bra till direkt. Jag tror han vinner!

 

V75-7

1 Angle Of Attack (36%) gjorde det otroligt bra senast på Jägersro. Han är startsnabb, fungerade prefekt med skor och har toppform. Mycket talar för att han leder länge. BRASKLAPPEN kan vara den LÅNGA DISTANSEN och det är alltid bra att ha garderat i sista avdelningen. 7 Frozen (10%)är ju en kanonhäst som har haft mycket bekymmer. Jag såg honom senast på Skive där han faktiskt imponerade. Jobbigt utgångsläge men ändå en spännande häst. 2 Danne Edel (2%) skrällde ju på Jägersro under Derbyhelgen. Här kan han komma ner invändigt och det vet vi kan vara en vinstlott på Åby med open stretch. DETSAMMA gäller 3 Pajas Face (1%) som är bättre än raden och helt bortglömd. Jag BRUKAR ta med 4 Valentino Strix (3%) som närsomhelst kommer att skrälla på V75. Näst senast var han på linjen som två till 33 gånger pengarna.

 

Det finns minst tre klara spikar. Taktiken kan vara att ta mina tre ”säkra” vinnare och en skrällspik. Sedan helgarderar vi tre lopp och hoppas på skräll där. Vad tror ni? Kan det vara en lösning? Vi provar.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar