Axevalla Nyhetsbrev 2017-12-01

På tisdag är dags för V64-tävlingar hos oss igen och detta sker i samband med att vi arrangerar vår traditionella julmarknad i totohallen. Här hittar ni allt från ost, kaffe, skinka till smycken, handskar, träfåglar m.m. marknaden drar igång kl. 16.30.

 

Vi kör också finalen i Treåringarnas Höstserie som går som V64-6, DD-2. De tio finalisterna är de treåringar som har tjänat mest pengar i de fem deltävlingarna under hösten och finalen är utformad som en intressant spårtrappa med 75.000 kronor till vinnaren. Det är också vår första tävlingsdag för säsongen där det inte är tillåtet att köra med valfri balans. Barfotaförbud gäller nu i tre månader från 1 december till sista februari nästa år.

Dessutom är det årets andra julbord på menyn och vill man boka bord gör man det på 0511-263 07 eller via www.axevalla.se/restauranger

Under tävlingskvällen pågår också vår årliga insamling till förmån för Hospice Gabriel i Lidköping. Hospice startade sin verksamhet 1994 och stiftelsens ändamål är att erbjuda en specialiserad vår på ett sådant sätt att människans fysiska, psykiska, sociala och andliga behov tillfredställs. Vården drivs utan vinstintresse. Det finns 8 vårdplatser och man erbjuder lindrande vård vid sjukdomsförlopp då ingen botande vård är aktuell. Ikväll har alla chansen att ge ett bidrag till denna viktiga verksamhet. Skänk en slant till någon av de som samlar in pengar i bössor under kvällen. Axevalla skänker 20.000 kronor av kvällens intäkter från bl.a. loppförsäljningen.

I lördags segrade Morgan Wilhelmssons Mack Dragan i Klass I-finalen på Solvalla med Carl Johan Jepson i sulkyn. Segerreceptet var ledningen hela vägen och förstapriset var 200.000 kronor. Under Mantorps extra V75-tävlingar i söndags blev det seger för Pär Hedbergs och Stall Palemas Southwind Feji som kördes av Mikael J Andersson. Det var fyraårsstoets elfte seger i den trettonde starten och andra raka V75-segern. Förstapriset var 100.000 kronor.

Åke Svanstedt vann i lördags natt finalen av Goldsmith Maid för tvååriga ston på Meadowlands med Plunge Blue Chip som delägs av Axevalla-amatören Tomas S Andersson ihop med Åke Svanstedt. Förstapriset var hela 210.000 dollar och segermarginalen skrevs till 3,5 längder. Det var tvåårsstjärnans nionde seger i den tionde starten och totalt har hon tjänat 404.690 dollar i år. Ett stort grattis till ovanstående fina framgångar!

Som vanligt läser man om alla Axevallasegrar på bortaplan och ser bilder under Axplock på hemsidan.

Axevallas bidrag till Mustaschkampen i år var en rundvandring under StoChampionatsdagen nästa år med supé och travlegendaren och dubbla StoChampionatsvinnaren Bo Näslund som personlig ciceron hela dagen. Det var 42 stycken som budade på Tradera och högsta budet blev till slut 1025 kronor vilket såklart oavkortat går till Mustaschkampen! Stort grattis till Mattias Johansson från Örebro som vann budgivningen. Han kommer att få en riktig toppendag här på Axevalla under årets största tävlingsdag!

Pokalåret är nu definitivt spikat och för de aktiva kommer det att avsättas 180 miljoner kronor.

Fördelningen ser ut så här:,

V75 27 miljoner, Treåriga varmblod 43 miljoner, Vardagstravet 66 miljoner, Prispengar till alla (500 kronor) 25 miljoner, Kallblod 5 miljoner, Premiechansningen 10 miljoner, Travklubbar 2 miljoner, Ponnysporten 1 miljon, Basorganisationer 1 miljon.

Dessutom avsätts 90 miljoner till banorna för div. olika saker

TOTALT 270 miljoner kronor!

 

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans ordspråk: ”Vänlighet är ett ord som de döva kan höra och de blinda kan se”, Mark Twain.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Jägersro i morgon!

Det är en spännande jackpot att se fram emot på Jägersro. Det är dags att ta betalt och lira hem julpengarna. Här är förhoppningsvis idéerna som gör er lite extra rika.

 

V75-1

Favoriten 6 Spickleback Face (41%) verkar vara under kraftig utveckling. Ett ensamt springspår känns helt perfekt och Robert kan komma med bra fart när starten går. Väl i spets blir han väldigt svårslagen. 2 Neelix (14%) är kapabel och skulle kunna utmana favoriten med rätt resa. Jag har fått bra INFORMATION på 3 Carl Lewis (2%). Man har siktat på det här loppet och med Örjan Kihlström i sulkyn kan det vara en jätteskräll.

 

V75-2

Det är stort skrik på den danske hästen 7 Cash Valley (23%). Han vann på ett imponerande sätt senast i Köpenhamn. Jag tycker dock att startspåret är för långt ut bakom vingen och han är inget för mig. 5 Man Of Steel (23%) har imponerat med fem segrar på sex försök. Han har ett fint utgångsläge och med två lopp i kroppen efter en liten paus så borde formen vara på topp. Klar första häst. 1 Ready K.K.Hall (20%) imponerade vid två raka segrar barfota runtom. Han har därefter uppträtt tveksamt och med skor så är jag tveksam. Det är ändå ett ÖPPET LOPP och det är inte fel att gardera rejält om du inte spikar 5 Man Of Steel.

 

 

V75-3

5 Angle Of Attack (52%) är stor favorit. Han har perfekta förutsättningar och trivs väldigt bra i ledningen. Han är inte helt rumsren och kan ställa till det för sig. Det gör att jag garderar med minst en häst. Den roliga är 4 Pajas Face (7%). Han är i grunden en riktigt bra häst som närmar sig toppformen. Jag ska ha med Pajas Face den här veckan.

 

V75-4

3 Smokin Joe (32%) är favorit och är den hästen som har visat mest så här lång av de tvååriga hästarna. Sköter han sig blir han inte lätt att rå på. VÅGAR MAN LITA PÅ EN TVÅÅRING? Normalt sett inte och jag tar några stycken här. 4 Global Welcome (25%) är given utmanare. Han har också visat kanontalang och kan säkert utmana favoriten om han får rätt lopp. Jag tar också med 2 Önas Nougat (13%) och 5 Racing Brodda (5%) som båda verkar vara lite utöver det vanliga.

 

V75-5

7 Platon Face (44%) är helt enkelt riktigt bra för sin klass och han är van att gå med skor. Jag tror att ALLA SLÄPPER TILL ADRIAN och det gör honom till en sund spik.

 

V75-6

Här verkar Peter Untersteiner väldigt nöjd med 9 Sobel Conway (15%). Han är rejäl och jag tror att spår 9 passar honom fint. Denne tuffe fyraåring har bra chans att krossa det här gänget. Robert Bergh har två hästar med. 1 Tournado Dream (10%) och 3 Malkin (16%) som båda har fått ett bra startspår i voltstart och är givna garderingsbud. Jag vill också varna för två danska hästar: 5 Juan (3%) och 6 Akermann (12%) som senast möttes i Köpenhamn. Då var de jämspelta. Nu är Juan bara streckad på 3%!

 

V75-7

6 Caid Griff (15%) såg helläcker ut senast på Bjerke som fastlåst. Jag vet inte hur han gick balanserad senast och om han är lika fin med skor. Han känns ändå väldigt tidig här och är KLAR FÖRSTA HÄST. Favorit är 3 Dante Boko (36%). Han har verkligen hittat stilen och jag har stor förståelse för att han är favorit och att han kan rinna undan från ledningen. 4 Cruzado Dela Noche (32%) är på G. Är givetvis tidig vid gardering. Det är ett stort avstånd till fjärde hästen och tar man tre hästar så klarar man sig väldigt långt.

 

KOM IHÅG! Nu är det skotvång oavsett banunderlag och detta är väldigt viktigt när man analyserar loppen framöver. Kanske vi kan nytja det redan imorgon.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar