Axevalla Nyhetsbrev 2017-11-24

Ikväll arrangerar vi V5-tävlingar med första start kl. 18.30. Kvällens huvudspel, V5, startar i lopp 5 och vi bjuder på en intressant omgång med några stora favoriter och profilhästar som Man of Steel, Labellaragazza och Erwin. Vinner alla dessa lär det bli låg utdelning så är sällan fallet på Axevalla. Framförallt den här årstiden då vårt långa upplopp blir ännu mer utslagsgivande. Som vanligt är Sören Englund på plats och levererar värmningstips till V5 efter lopp 3 och Olof Darius programtips kommer att läggas ut på våra sociala medier under eftermiddagen. Ikväll har vi också det första av fyra julbord. Varmt välkomna ut till oss!

Det är Vänern Kött som rubricerar kvällens lopp vilket är en mångårig tradition på Axevalla just den här tävlingsdagen. Vänern Kött med Tomas Lantz i spetsen fyller hela VIP:en med sina gäster och det brukar alltid bli trevliga tillställningar.

Vi har fem tävlingsdagar kvar i år med kvällens och i körsvensligan är Carl Johan Jepson i ledningen 22 segrar så här långt. Mikael J Andersson är tvåa på 20 segrar och Stefan Söderkvist trea på 17 vinster.

Nästa tävlingsdag är tisdag den 5 december och förutom julbord i restaurangen har vi vår traditionella julmarknad. För att boka julbord, ring på 0511-263 07 och vill du vara med och sälja på julmarknaden ringer du Patrik Österberg på 0511-263 06.

Igår blev det en ”Axevalla-trippel på Åby genom Wild Card, Jula Menuett (Ulf Stenströmer) och Pompamo Euophoria (Sofia Aronsson). Som vanligt läser man om detta och ser bilder på hemsidan under Axplock.

Under dagen kommer banornas ekonomiska förutsättningar inför 2018 att informeras ut från ST. När det gäller den sportsliga biten vet vi redan att samtliga treåringslopp nästa år kommer att ha minst 50.000 kronor i förstapris och här på Axevalla kommer vi att köra 24 stycken. En annan nyhet är att samtliga hästar som startar kommer att få en ersättning på 500 kronor oavsett om man är prisplacerad i loppet eller inte. Dessa pengar kommer att räknas in i hästens prissumma och kommer till på grund av skattetekniska skäl (moms) och här kan ni läsa mer om detta.

Ï morgon är det V75-finaler på Solvalla och som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången. Vi har tre Axevallahästar som har kvalat in efter strykningen av Viking’s Topline (Anders Svanstedt). Handsom Brad (Ulf Stenströmer) i Bronsdivisionens final, V75-1, Legoholm Zon (Sofia Aronsson) i Diamantstoets final, V75-2 och Mack Dragan (Morgan Wilhelmsson) i Klass I-finalen, V75-7. Vi önskar alla stort lycka till!

Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans sportgroda: ”Thomas Gustafsson faller! Thomas Gustafsson faller! Nej förlåt mig, han skymdes bara av en snödriva”, Bo Hansson från OS 1984 10.000 meter skridskor.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-finalerna på Solvalla i morgon!

V75-finaler på Solvalla! Det brukar bli spännande lopp med rejäl körning i loppen. Givetvis bör man ha koll på banunderlag och skoinfo. Här kommer mina förhoppningsvis intressant och vägledande tips.

 

V75-1

Favoriten 10 M.T.Joinville (58%) har varit ENORM i fem raka segrar och visst kan han vinna om han håller sin form. Jag kan INTE spika då det finns två hästar som jag måste gardera med. 2 Västerbo Exact (8%) är ju grymt bra när han fungerar fullt ut. Näst senast var han heroisk. Han kommer finnas med på min kupong. Det gäller även 6 Handsome Brad (8%) som verkligen håller TOPPFORM. Sedan känns det långt ner till nästa häst.

 

V75-2

6 Kash Brodda (45%) är ju ett riktigt kapabelt sto. På slutet har hon fungerat riktigt bra och då har segrarna kommit. Senast tyckte jag att det gick lite TRÖGT över upploppet och hon kanske inte vara lika vass. Nu är det voltstart och springspår och Peter är normalt sett väldigt startsnabb från dessa lägen. Kash Brodda är ändå lite svårbedömd nu i volt och jag litar fortfarande inte helt på henne så jag garderar. 13 Annabelle Dimanche (2%) är helt bortglömd men tillräckligt fartfylld för att skrälla. 12 Bula Bula Am (7%) var mångas spik senast men hon var inte alls sig lik då. Är hon lika bra som i starterna innan så är hon jätteintressant. 10 Erica (13%) har verkligen hittat stilen och är ett givet motbud. PÅ start streckar jag andrahandsfavoriten 1 Stella Newmen (18%) med Jorma! Jag streckar även superskrällarna 4 Linda´s Girl (2%) och 5 Global Teardrop (2%).

 

V75-3

7 General Bianco (27%) har verkligen gått bra hos Peter Untersteiner. Han spurtar alltid vasst och är givetvis ett vinstbud. Ingen spik för mig dock. 1 Cab Hornline (22%) var ju helt strålande senast då han vann trots galopp och ett tufft upplägg. Spåret är ett problem då han inte kan hålla ledningen. SPETS TAR 4 M.T.Insider (2%) men körs säkert inte i den positionen och får också svårt att vinna trots Björn Goop. Det är många bra hästar här och jag kommer att fylla på med flera. På min lapp finns även 2 Officer C.D. (4%), 5 Springover (15%), 8 Linus Boy (5%), 9 Rolex Bigi (14%) och 11 Valeur (3%). Äsch, TA ALLA!

 

V75-4

Klass II-finalen känns vidöppen. Min första häst är 4 Baja Rosa Akema (19%) som med barfotakörning hittat nya växlar och imponerat stort. Senast var hon ute i ett enklare gäng men hon fick ett stentufft lopp men avgjorde ändå och insatsen var femstjärnig. Dock skiljer det väldigt lite i kapacitet på den mest streckade hästen och den minst streckade så jag spelar för skräll och täcker loppet.

 

V75-5

1 Västerboonthenews (46%) blir storfavorit. Han kan öppna bra och har vettig chans att hålla spets. Han har aldrig varit bättre än nu och jag förstår dem som spelar honom till favorit. Loppet känns ändå ganska jämnt och flera motståndare har visat toppform. 5 Zenit Brick (12%) gick toppenbra i lördags på Bjerke och var inte långt efter Lionel. Han har utvecklats och kan slå alla här. 7 Dante Boko (10%) är lite ojämn men senast var han på topp igen och då är han riktigt bra och därför också värd ett garderingsstreck här. Gamlingen 11 Spring Erom (5%) gör ett av sina sista lopp i karriären och visst skulle det vara kul om han får segerdefilera fler gånger innan han lägger skorna på hyllan. 2 On Track Piraten (14%) verkar trivas bäst under den här delen av året och han sitter nog där när som helt.

 

V75-6

Jag tror att 3 Cyber Lane (39%) VINNER IGEN! Han är startsnabb och helt enkelt riktigt bra. Spets och slut! För er som garderar så skulle 11 Makethemark (13%) vara ett motbud. Speciellt om det skulle bli tuff körning och favoriten blir riktigt utmanad i loppet.

 

V75-7

2 Now Or Never Flair (44%) vann senast på ett imponerande sätt. Men det finns BRASKLAPPAR. Han är SVÅR från start och senast var det MYCKET ENKLARE MOTSTÅND. JAG ÄR TVEKSAM. Jag tror ganska mycket på 1 Mack Dragan (7%) som senast kanske inte var lika bra som tidigare. Det blev väldigt ryckigt kört och banan var inte till hästens fördel. Nu RYKTAS DET OM JÄNKARVAGN FÖR FÖRSTA GÅNGEN. Chansspik!? Gör 3 Masterglide (17%) om sin insats som näst senast på Åby så blir han inte lätt att fånga in. Barfota?

 

Det var ett tag sedan det blev sju rätt och när det närmar sig lördag så kommer givetvis förväntningarna igen. Va fan, vi tar dem imorgon!

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar