Axevalla Nyhetsbrev 2017-11-17

I morgon lördag arrangerar vi V65 på kvällen efter Bjerkes V75-tävlingar och från och med den här tävlingsdagen är första start flyttat från kl. 18.55 till kl.18.30 på lördagskvällar. Det ser klart intressant ut både sportsligt och spelmässigt och bland annat går Hästägarpokalen av stapeln med 50.000 kronor i förstapris. Hästägarpokalen körs i sammarbete med Axevalla Travförening som också bjuder sina medlemmar på restaurangen den här kvällen vilket brukar vara ett uppskattat inslag. I år blir de hela 90 personer. Som vanligt levererar vi förhandsintervjuer för de som är på plats samt Olof Darius tips löpande under kvällen. Kan man inte vara på Axevalla så får man samma service om man väljer Axevallas egen kanal på ATG.

Nästa vecka arrangerar vi fredagstrav på kvällen med Vänern Kötts dag och V5 som huvudspel. Första start är då kl. 18.25 och då drar även årets julbord igång. Julbordkalendern ser ut som följer: 24/11, 5/12 och 12/12 (475 kr). 15/12 (lunchtrav – 275 kr) och 23/12 (uppesittarkväll med V75 och julbuffé – 300 kr). Välkomna att boka på 0511-263 07.

En nära Axevalla-medarbetare under många år, Widar Käll, gick bort i måndags efter en längre tids sjukdom. Widar var utbildad radio- och tv-tekniker och samtidigt som han drev Expert-butiken i Skara skötte han också om tekniken på Axevallatravet. Även sedan han sålde butiken för ungefär 20 år så fortsatte han att ansvara för Axevallas teknik i tio år till innan Teknikinstallationer i Skara med Jonas Svärd i spetsen tog över. Lite kuriosa om Widar är att han var med ända från början på Axevalla då han i slutet av 50-talet började som ”gummibands-skötare” i starten.

Här har ni kalendern för Axevallas tävlingsdagar 2018!

Axevalla bjuder som vanligt alla funktionärer och personal på julbord. I år är det den 5 december mellan kl. 15-17 som gäller.

Vi fortsätter att förbättra vår anläggning och just nu pågår breddning av den vanliga rakbanan och förlängning av djupsandbanan.

Vi kommer också att utöka parkeringsmöjligheterna på stallbacken genom att anlägga en ny parkering på gräsområdet bredvid sekretariatet.

Årets julmarknad går av stapeln tisdag den 5 december. Det finns fortfarande utställarplatser kvar för 250 kr/bord. Ring Patrik på 0511-263 06 för att boka din plats.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, @instagram: @axevallatravet.

Veckans historiska citat: ”Antingen hittar vi en väg, eller så gör vi en, Hannibal, Karthagos härförare.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Bjerke i morgon!

Veckans omgång avgörs i Norge, närmare bestämt på Bjerke. JAG HAR TVÅ KLARA och med hjälp av de spikarna hoppas jag att vi ska sätta sjuan.

 

V75-1

14 Victory Kåsgård (16%) har visat enorma fartresurser och näst senast gick han en 10-tid från dödens. Han står lite tufft inne på pengar men måste ändå räknas på sin höga kapacitet. Det är svårt att spika här då flera ekipage räknas. 13 Making Love (16%) har gjort det kanonbra hos Bergh. Distansen är lite svårbedömd men han räknas givetvis. På start har Björn Goop sin egen 7 Farouk B.R. (18%). Han har ett fint läge och det kan bli svårt att ta tillägg på honom. 9 Marlon Donvici (2%) kan vara en SUPERSKRÄLL då han har styrkan och står riktigt bra inne i loppet.

 

V75-2

1 Aileron (34%) står perfekt inne i bronsdivisionen. Han har fin form och är given men inget att gå på. 2 Havbergs Knight (14%) har mött stentuffa kullkompisar hela säsongen och gjort det bra. Motståndet känns ”billigare” den här gången och han vinner ett V75-lopp närsom helst. 3 Monfalcone (6%) har radat upp fina insatser på V75. Kanske att det är dags nu igen. De här tre hästarna har bra utgångsläge och kanske räcker det så här långt.

 

V75-3

5 Lionel N.O. (64%) TROR JAG ÄR KLAR! Världsstjärnan har ett lopp i kroppen och jag ser ingen som kan stå emot honom. Ett stort plus att nr 1 är stuken så han har kommit ner ett hack bakom bilen.

 

V75-4

1 Global Takeover (27%) TROR JAG ÄR KLAR! Jag räknar helt kallt med att Christoffer tar ledningen här och på kort distans ser jag ingen som kan blanda sig i segerstriden.

 

V75-5

1 Nobel Amok (70%) är jättefavorit. Han har haft en fantastisk säsong med nio segrar! Senast var det på vippen att han galopperade kort innan mål och det drog ner helhetsintrycket. Det är också SVÅRBEDÖMT om han kan hålla upp spets från innerspår på Bjerke. DESSA FAKTORER gör att jag garderar storfavoriten. Jag vill varna kraftigt för 11 Don´t Mind Me (4%) som jag tycker sett strålande ut på slutet. Blir det barfota runtom tror jag han kan vara ett riktigt roligt drag. Ett plus är också att nr 9 strukits. 7 Nancy America (6%) är ju en riktig ”flygmaskin” som också räknas bakom favoriten.

 

V75-6

2 Ferrari B.R. (38%) har ju gjort allt rätt förutom galoppen i norskt derby. Han är bra men får nu möta flera svenska fyraårsstjärnor och vi garderar. Givetvis har 3 Love Matters (35%) imponerat och är första utmanare. 1 J.H.Mannerheim (4%) satt ju bland annat fast med vinstchans i Svenskt Travderby. 8 Justice Ås (5%) är svårbedömd efter en längre paus men visade i april på Åby att han är en riktigt talang. 10 Muscle Hustle (10%) har ju imponerat stort under säsongen men var lite sämre senast. Ändå värd ett streck.

 

V75-7

5 Bikini D.K. (23%) har radat upp segrarna i Danmark och det ser väldigt imponerande ut. Hon är SVÅRBEDÖMD FÖR MIG. Jag hoppas på skräll i sista avdelningen för att få till den där rätta utdelningen. Givetvis imponerade även 3 Unrestricted (19%) senast då hon vann Breeders Crown, loppet för fyraåriga ston. Täta starter kan vara ett minus. Här vill jag gardera rejält för ungston kan tappa formen på höstkanten och jag vill varna för 1 Madelen L.T.C (7%) som har läget, 4 Bravivivicimo (7%) som är under kraftig utveckling, 9 Ursula Horse (6%) som är en spännande italienska samt även 10 Udessa Degli Dei (9%) och 10 Xperia Knick (5%) som har form för att vinna om det skulle bli vansinneskörning första varvet.

 

Imorgon är oljepengarna våra! Gött!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar