Lunchtävlingarna igår torsdag blev en rivig tillställning med bra drag i de flesta lopp. PRO var på plats med nästan 200 gäster och totalt var det cirka 300 bokade i restaurangen och stämningen var på topp.

På tisdag arrangerar vi V64 igen och på programmet står anrika Silverstoet och Ullrbergs Minne med 100.000 kronor till vinnaren i båda loppen.

Silverstoet körs för 38:e gången och favorit blir André Eklundhs Svampen-tvåa från i lördags Felicity Shagwell. Hemmahoppen i år är Raoul Engbloms Finally Tour och Henrik Hollstens Jasmin Band. Ullbergs ser väldigt öppet ut på förhand med hästar som bl.a. Obi Wan, Poet Broline och Royal Fighter. Det såg länge ut som att vi skulle få Nuncio i loppet men ”Tarzan” valde, tyvärr, att plocka bort honom med några minuter kvar av anmälningstiden. Som traditionen bjuder är det Börje Näsströms Åkeri AB som är sponsor den här dagen och det är hans samarbetspartner som har namngett loppen.

I nästa vecka kommer nästa års tävlingsschema att publiceras och utan att gå händelserna i förväg alltför mycket kan vi konstatera att vi från Axevalla är ganska nöjda med hur det kommer att bli för vår del. Bland annat så kommer vi att köra V64 på sex torsdagar när Åby har haft V86 på onsdagen. Det är såklart ovanligt för vår del men känns spännande att testa, torsdagar är en populär spel- och travkväll. Vi får även två stycken så kallade Supertisdagar som ju är den nya elitsatsningen från ATG:s sida. Av totalt elva lunchtrav kommer fem att ligga på fredagar med V65 och TV-sänding. V75-dagarna ligger den 17 februari, 21 och 22 juli (trippeltravet) och så avslutar vi 2018 med V75 på nyårsafton.

I samtliga treåringslopp nästa år kommer förstapriset att vara minst 50.000 kronor. Just nu arbetas för fullt med upplägget och hur klassindelningen ska vara för att utfallet ska bli så bra som möjligt för alla. Tankar finns också från centralt håll att ston ska få bättre förtjänstmöjligheter då ”gapet” mellan ston och hingstar/valacker vad det gäller intjänade pengar har ökat. Det är redan klubbat att Lördagsloppet på V75-dagarna blir rena stolopp och dessutom finns förslag att flera lopp även vanliga tävlingsdagar skrivs ut med fördel ston. Ex. h/v högst 100.000 kr och ston högst 150.000 kr. Om ni har synpunkter angående upplägget får ni gärna maila dem till: info@axevalla.travsport.se.

I lördags fick Axevalla en fin V75-seger genom Morgan Wilhelmssons Mack Dragan som vann den inledande avdelningen med Carl Johan Jepson i sulkyn. I Örebros stora tvååringslopp Svampen blev det seger för Maze Runner, tränad av Marcus Lindgren och körd av Johnny Takter. Maze Runner är uppfödd av Västergötlands Travsällskaps ordförande Karl Alexanderson och hans hustru Catrin och de körde in och tränade upp tvååringen till för ungefär ett år sedan då Catrin råkade ut för en otäck hundattack när de var ute på en träningsrunda. Efter det såldes han till Åbyamatören Fredrik Steffensen och nu för någon månad sedan såldes han ytterligare en gång, till hästägare hos Marcus Lindgren. Maze Runner är efter en av Axevallas stora profilhästar genom tiderna, Stefan Pettersson och Maria Karlssons G.H.Nemo. Axevalla gratulerar alla inblandade och vill ni läsa mer om den dramatiska hundattacken så kan ni göra det här!

Som vanligt läser ni om alla Axevallahästar som vunnit på bortaplan på www.axevalla.se under Axplock.

Till sist! Lite positiva siffror efter ATG:s delrapport efter det tredje kvartalet 2017: Netto-omsättningen fortsätter att öka och går upp med 4,3% jämfört med förra året. Under tredje kvartalet 2017 växte det svenska spelets omsättning med 8 % vilket gör det tredje kvartalet i år till det starkaste i bolagets historia. Ett ökat antal aktiva ATG-medlemmar med 16 % sedan förra året. Vid kvartalets slut var aktiva ATG-medlemmar 500.000 st. Det totala resultatet för ATG hittills i år är: Plus 55 miljoner kronor!

Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet

I morgon drar V75 vidare till Jägersro och vi har fem Axevallahästar som provar lyckan i travets Elitserie: Lord Flax (Henrik Hollsten), Southwind Feji (Pär Hedberg) och Ulf Stenströmers Quite Wish, Biata och Kahleesi.

Veckans sportgroda: ”Det finns en topptrio på 10-15 man som kan vinna”, Jan Boklöv, backhoppningslegend.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Jägesro i morgon:

Är på semester i Spanien och därför blir det en kortare V75-analys denna vecka.

V75 avgörs på Jägersro.

 

V75-1

Om 5 Platon Face (22%) upprepar sin prestation från förra starten så är han HELT KLAR. Jag blev väldigt imponerad då han gick med jänkarvagn för första gången. Kolla gärna vilken sulky Adrian väljer men jag har inte den infon just nu. Jag kan tänka mig att de väljer att prova jänkarvagnen även i voltstart då de har spåret längts ut och behöver inte ta hänsyn till något annat ekipage. Jag spikar!

 

V75-2

EN NY SPIK! 7 Now Or Never Flair (36%) spikade jag senast på Åby. Han var kanonfin men lyckades inte fånga in en konkurrent som för dagen var bättre än väntat. Kort distans och Örjan Kihlström känns helt perfekt och trots startspåret så tycker jag att det är en sund spik.

 

V75-3

8 Mr Magnifique (45%) har äntligen hittat sitt rätta jag! Han har varit grym på slutet och jag förstår att han blir favorit. Spår 8 ÄR ALDRIG KUL! Löser det sig så kan han givetvis vinna. Superskrällen är 4 Quite Wish (3%). Han såg oerhört formförbättrad ut näst senast på Axevalla men senast blev det galopp. 9 Arsenal (19%) är också ett givet motbud om man garderar favoriten.

 

V75-4

Jag har respekt för favoriten 4 Southwind Feij (48%). Jag kommer ändå att HELGARDERA då det ofta skräller i de här stoloppen med spårtrappa och lärlingar.

 

V75-5

Här har jag ett lås! 2 Pharon Face (39%) är kraftigt på gång och är startsnabb. Han leder länge. Jag vill dock inte missa 3 Kung Edward (10%) som gjort fina insatser mot tuff konkurrens.

 

V75-6

JAG BRUKAR gå emot 9 Generaal Bianco (68%). Det har ofta blivit fel. Näst senast stannade han till ordentligt över upploppet och räddades av mållinjen. Han var återigen bra senast i Hamburg i ett internationellt storlopp. Jag fattar givetvis att han är svårslagen men jag har två hästar jag vill strecka med. 4 Speedy Foxy Vicane (6%) har sitt livs form och spurtade sylvasst från ett omöjligt läge senast i STO-SM. Jag ska bara ha med henne. Jag gillar också 10 Rolex Bigi (10%) som i grunden är en riktigt skjutare och verkar närmar sig toppformen.

 

V75-7

För att vara ett lopp i Gulddivisionen så är det väldigt öppet. 8 Linonel N.O. (18%) är ju en världsstjärna men Daniel Redéns hästar har verkligen tävlat ojämnt och med tanke på det så måste man gardera även om han är första hästen. Kommer jag så här långt på min kupong så ska jag ha ALLA. Det kan löna sig!

 

Jag är ändå optimistisk trots att jag ligger på playan i Spanien. Känns som mina idéer är starka och jag håller givetvis tummarna för er också.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson


 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar