Axevalla Nyhetsbrev 2017-10-20
 

Våra Breeders’ Crown-tävlingar i tisdags blev mycket bra med kanonfin sport, bra tryck i restaurangen och mycket folk på publikplatserna. Det var de sista deltävlingarna i BC-serien innan semifinalerna på Solvalla den 29 oktober och de flesta av de bästa tre och fyraåringarna är nu kvalificerade dit. Läs mer om tävlingsdagen och se photoshots här!

Montématchen mellan Axevalla och Leangen gick helt i Leangens tecken då de tog första, tredje, fjärde och femteplatsen i loppet. Segrade gjorde Olea Villa Furre och Make It Bore som var överlägsna över mållinjen.

Under kvällen var det också ceremoni för årets stipendiat i Axevalla och Agrias Ungdomsstipendium 2017. Vinnaren Elisa Svensson berättade bland annat att den del av stipendiet på 10.000 kronor kommer att gå till en Elitloppsvistelse i vår. Hon har aldrig varit på Elitloppet tidigare och det har länge varit en dröm för 16 åringen.

I lördags slog Ulf Stenströmer och Anders Svanstedt till med en varsin seger i V75 under Åbys SM-dag. Den förstnämndes Handsome Brad och den sistnämndes Viking’s Topline imponerade båda två och vi säger ett stort grattis. Läs om samtliga Axevallahästar som vunnit på bortaplan och se bilder här.

Axevallatränarna har på många fronter firat fina framgångar den sista tiden med många segrar och fina placeringar. Läs Olof Darius blogg i ämnet här.

Vår nästa tävlingsdag är på torsdag och anmälningarna till tävlingarna sker just nu. Det är lunchtrav med V4 och efterföljande V5-omgång och en första anblick på startlistorna ser bra ut. Vi har PRO på plats med ungefär 300 gäster så restaurangen lär bli välfylld. Första start kl. 12.20.

På söndag arrangerar vi ponnytrav med 15 lopp och en bit över 100 startande vilket är nytt rekord. Första start är kl. 12.00. Välkomna!

Lördag och söndag är det också Morganhästbedömning i körhallen.

Idag informerar ST om V75-kalendern nästa år, lite nya V75-klasser och högre prispengar. Bland annat blir lördagsloppet Stodivisionen och det kommer att vara minst 125.000 kronor i förstapris i samtliga klasser i försöken. Även finalerna höjs upp till 250.000 kronor i Klass I, II och Brons, 300.000 kronor i Silver och 400.000 kronor i Guldfinalerna. Läs mer här.

Apropå V75 så drar cirkusen vidare till Örebro i morgon där det är jackpot. Missa inte Ottos analys som avslutar nyhetsbrevet som vanligt. Vi har hela åtta Axevallahästar som provar lyckan i omgången bland annat Raoul Engbloms fina tvååring Finally Tour som ska ut i Svampen med 537.000 kronor till vinnaren (V75-4). Övriga är: V75-1 Mack Dragan (Morgan Wilhelmsson), V75-2 Legoholm Zon (Sofia Aronsson) och Thorn Bird (Eric Martinsson), V75-3 Bålsta Palema (Pär Hedberg), V75-6 Västerbo Cheers (Björn Norén) och M.C.C.Orlando (Ulf Stenströmer) och V75-7 Aron Palema (Pär Hedberg). Lycka till!

Axevalla på Sociala meder: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans sportgroda: ”The bottom is nådd”, Lennart Bergelin, Björn Borgs tränare.

Trevlig helg!

Lars & Benny

Ottos analys till V75-omgången på Örebro i morgon med jackpot!

Härlig jackpot på Örebro! Nu är det dags att ta dem! Nu kör vi!

 

V75-1

6 Mack Dragan (43%) är en segervan fyraåring som gjort det mesta rätt. Han var tillbaka i fint slag senast då han vann igen. Springspår är helt perfekt då han är väldigt snabb i voltstart. Garantispets! Brasklappen är att han inte var sig lik näst senast och det kanske saknas lite till toppformen. Kolla värmning och förberedelser. Om ni garderar så är 4 Glenn Boko (20%) en talang som mött tuffa motståndare och är en given utmanare. 10 J.S.Apollo (4%) har varit en positiv överraskning i år. Han är tuff och skulle gynnas av om det blir tempo i loppet. Se upp! 1 Give Me Ten (6%) har varit fin på slutet och gillar den långa distansen. Det kan hända lite av varje med Klaus Kern i sulkyn men skulle han få lucka från en invändig löpning så får de nog passa sig.

 

V75-2

Det brukar vara svårt att hitta rätt i de här stoloppen med spårtrappa. DENNA GÅNG TAR JAG STÄLLNING! 10 Bula Bula Am (14%) var helt strålande näst senast på Solvalla då hon bara mosade motståndet på en kanontid. Blir det barfota runtom på lördag och att hon värmer bra så tycker jag att detta kan vara en roligt jackpotspik.

 

V75-3

7 M.T.Joinville (31%) blir stor favorit efter flera toppinsatser. Nu har han ett jobbigt startspår och fått MYCKET PENGAR PÅ SIG. Detta gör att det är givet för mig att gardera. Dock behöver jag många hästar då det haglar av roligt motbud. 1 Marciano (2%) var toppfin för tre starter sedan på Jägersro. 3 Tobacco (7%) har äntligen hittat rätt då han alltid har visat talang. 4 Hades Håleryd (24%) är andrahandsfavorit men för mycket streckad. 5 Monfalcone (5%) är giftig när han får sitt smyglopp. 6 Highspirit (6%) har fyra raka med barfota runtom. 9 Tellmeastory (16%) är ju helt enkelt en bra häst. 12 Bålsta Palema (6%) bra häst men värdelöst läge. Kantboll.

 

V75-4

1 Felicity Shagwell (21%) är min klara första häst. André Eklundh har här hittat en riktigt talang som imponerat på mig. På ett litet system skulle detta kunna vara en chansspik. PÅ ETT STÖRRE SYSTEM så skulle jag gardera så mycket som går då det rör sig om orutinerade tvååringar.

 

V75-5

1 Nuncio (67%) gjorde comeback senast på Bollnäs. Det fanns inget motstånd på pappret men det som var VÄLDIGT POSSITIVT var att han såg helt strålande ut innan tävlingarna och många tyckte att han aldrig sett så fin ut. Han fungerade också väldigt bra i loppet och Melander var lyrisk. Motståndet här skrämmer inte. Brasklappen är innerspåret bakom startbilen men han brukar lägga iväg bra och jag tror Stefan kommer göra allt för att inte sitta fast. Antagligen en sund spik.

 

V75-6

Ett vidöppet lopp där det är väldigt jämnstreckat mellan många hästar. För mig är 3 Global Trader (17%) KLAR FÖRSTAHÄST. Han imponerade stort näst senast som jätteskräll och senast var han helt ok från ett svårt utgångsläge. Ändå vågar jag ändå inte gå fullt ut utan garderar här med några roligt motbud. 11 M.C.C.Orlando (3%) avslutade väldigt bra senast på open stretch. Jag pratade med Jepson efteråt och han trodde att han hade vunnit loppet om han fått chansen i sista sväng. 3% är ju ett fynd. 5 Bicc´s Lamborghini (5%) är en fyraåring som hittat stilen på slutet och absolut är värd ett streck till så låg streckprocent. Detta gäller även 4 Jeppas Qurt (2%) som också är fyra år och under utveckling.

 

V75-7

6 Linus Boy (24%) har sitt livs form! Näst senast gjorde han en femstjärnig upphämtning efter galopp och senast avslutade han sylvasst efter att ha hamnat nere i kön. Jag förstår att han är favorit men det finns flera JÄTTEROLIGA motbud. 1 Valentino Strix (2%) är ju i grunden en riktig kanon som verkar ha stabiliserat sig. Skulle han få lucka från tredje invändigt så är tvåprocentaren ett faktum. 2 Mellby Drake (9%) har ju hårdheten på V75 och från ett perfekt läge är han absolut med och gör upp. 3 Bottnas Commandeur (5%) är ju också en häst som trivs på den långa distansen. 7 Super Nice (14%) HUR BRA KAN HAN VARA IBLAND?! 9 Aron Palema (16%) är ju en topphäst och hur bra var inte 10 Västerbo Excat (7%) efter galopp senast? Som ni hör – här finns det många vinnaraspiranter.

 

Jackpot ger alltid lite extra krydda på lördagen. Det borde vara våran tur på Örebro. Perfekt, nu kör vi!

 

Per Ottosson
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar