Axevalla Nyhetsbrev 2017-09-29

Vi har fredagstävlingar ikväll kombinerat med stora westerntävlingar vilket innebär att över 300 hästar finns på anläggningen. Westernhästarna är mestadels på området vid körhallen där deras tävlingar går av stapeln och där vi har mobila gästboxar men en del finns också inne på stallområdet.

Apropå våra tävlingar så arrangerar vi Resedagen där tolv medsponsorer har en varsin häst i lopp 6, V5-2. Medsponsorerna är Aleblomman, Carpa, hjältevadshus, Håvent Service, Jan-Åke Ivarsson, JL Form, Nordisk Idrottsreklam, Pr Björnen, RI Alljobb, Travtränare Bo Hellkvist, Urban Rudolfsson Åkeri och Växthuset Skövde och vinnare får 10.000 kronor i resepresentkort.

Sportsligt ikväll finns det en del godbitar att se fram emot. I lopp 3 får vi se Stefan Perssons talang Man Of Steel som är obesegrad i tre starter. V5-omgången ser inte helt lätt ut och vi hoppas på en bra omsättning då samtliga V64-lopp på Bergsåker är Kallblodslopp.

Kriteriehelgen på Solvalla står för dörren och igår drog den igång med den första av två auktionsdagar. 149 ettåringar gick under klubban och två av dessa gick till Axevalla. Eric Martinsson köpte Rally Hjälten (e. Scarlet Knight-Arnizette Nova) för 35.000 kr och Ulf Stenströmer Brad Canyon (e. Brad de Veluwe-Ellen Will) för 80.000 kr. Dyrast blev Leave Your Sox On (e. Trixton-Lindy’s Get Back) som Petri Salmela köpte för 500.000 kr.

Apropå Ulf Stenströmer ovan så har han en oerhört bra stallform för dagen. Under den senaste tvåveckorsperioden, på de 20 senaste starterna, har stallet tagit sju segrar och fem andraplatser. Ett imponerande facit minst sagt!

Kriteriehelgen står som sagt för dörren med topptävlingar lördag med V75-finaler och Svenskt Travkriterium och Oaks på söndagen. I lördagens finaler har vi två startande Axevallahästar: Pär Hedbergs Aron Palema i Silverfinalen och Bålsta Palema i Bronsfinalen och dessutom startar Mimmi Elfstrands Cinque Terre i lopp 1. På söndagen startar David Perssons Kaching i V75-2 med Kajsa Ljunghager i sulkyn. Ett stort lycka till önskar vi alla inblandade!

Veckans citat: ”Ibland är en värdefull illusion bättre än en värdelös sanning”, okänd.

Glöm inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Solvalla Kriteriehelgen!

En av de mest spännande travhelgerna är på gång! Solvallas Kriteriehelg med V75 både lördag och söndag. Jag är på hugget och hoppas kunna leverera några riktigt bra idéer.

 

V75-1

KLAR FÖRSTA HÄST för mig är 6 Zoko Lane (18%). Han har hittat tillbaka till sin toppform och då är han riktigt vass. Senast imponerade han då han vann trots ett ganska tufft upplägg. Här står han fint inne i loppet och det kan vara en chansspik direkt. Bakom räknas favoriten 2 Rigel Face (29%). Han har för lite pengar på sig till sitt kunnande och lyckas Ulf Ohlsson att hålla honom på rätt köl så är han givetvis en farlig utmanare till min vinnare. 3 Tellmeastory (21%) är kapabel men har inte riktigt kommit upp i sitt kunnande än hos Björn Goop. Hans hästar har dock varit riktigt FORMSTARKA på slutet. Vic Du Noyer (11%) är ju en kapabel fransman som inte är helt lätt att veta var man ska sätta in honom. Given om man tar flera hästar.

 

V75-2

ALLT TALAR FÖR 1 Readly Express (85%). Det känns inte som någon vill utmana den svenska stjärnan och det är givetvis en bra och sund spik.

 

V75-3

2 Zenit Brick (33%) har ju radat upp fina prestationer i Silver. Senast mötte han även några guldhästar men han vann ändå. Han är motiverad favorit men här finns flera fina utmanare. 6 Springover (17%) har gjort två kanonlopp hos Peter Untersteiner och verkar vara under kraftig utveckling. 10 Queer Fish (14%) har ju även han hittat en fantastisk formtopp och har ju flera gånger överraskat positivt trots stentuffa upplägg. 12 Aron Palema (6%) är ju bortlottad men han har också haft en otrolig utveckling sista tiden. 1 Officer C.D. (12%) och 3 Cab Hornline (7%) är lägesgynnade hästar som också visat knallform.

 

V75-4

I detta spännande fyraåringslopp blir 4 Global Trustworthy (37%) favorit efter flera fina insatser bland annat i Derbyt. Det är inget att säga om men det finns flera utmanare som jag vill strecka. 8 Monark Newmen (7%) var ju på linje med favoriten i Derbyfinalen och senast gick han strålande efter galopp. Lite streckad. 5 Makethemark (17%) har fått några genomkörare och är på gång. Han har varit i kulltoppen hela tiden och stämmer det så utmanar han favoriten. 3 Gareth Boko (13%) visade senast att han absolut kan slå de bästa i kullen. Bra startspår och Christoffer Eriksson igen. 1 Born in the U.S.A (15%) vann också han sitt försök senast. Innerspår kan vara perfekt och han ska med på lappen. 2 Drole de Jet (6%) är svårbedömd men åker de ändå till Solvalla så tror de nog att han kan vara med långt fram. Det verkar vara en häst som lever på sin STYRKA.

 

V75-5

Jag tror att Nicklas Westerholm vinner med 2 Knifetown Winner (14%). Han har verkligen hittat stilen i Nicklas regi. Senast gjorde han återigen en fin prestation som tvåa. Enligt tränaren var han inte helt hundra då utan led av en halsinfektion. Han kan öppna bra och har ett perfekt utgångsläge. Jag tror att han vinner och rekommenderar spik.

 

V75-6

6 Generaal Bianco (56%) GÖR ALLTING RÄTT! Det har varit brasklappar på slutet. Näst senast skulle han galoppera i voltstart och senast kunde han inte hålla upp ledningen från innerspår. HAN LÖSTE DETTA LÄTT. Jag förstår de som spikar honom. PERSONLIGEN har jag gått emot och tänker fortsätta med det då han ändå möter några bra motståndare. 3 Bålsta Palema (19%) har radat upp fina prestationer och har ju också ett fint utgångsläge och kommer säkert före favoriten från början. Då är mycket vunnet. 1 Explosive Merlot (9%) strulade mycket i somras men har nu skött sig i fyra raka och då också levererat fina insatser. Innerspår bakom bilen kan bädda för ett fint lopp. 12 Dartagnan Sisu (6%) ÄR EN AV KULLEN BÄSTA FYRAÅRINGAR. I Derbyuttagningarna var det något som inte stod rätt till med honom. GLÖM. Han är bortlottad och Mattias ska ge honom ett snällt lopp. Skulle det bli överpace så kan han absolut skrälla.

 

V75-7

1 Executive Caviar (20%) har tillhört kulltoppen hela tiden. I E3-finalen var han inte helt frisk och han saknade också lopp i kroppen när han skulle kvala in till Kriteriet. Nu verkar Jocke helnöjd med sin stjärna och man får säga att motståndet känns betydligt enklare än vad han är van vid. Även han ett spikbud.

 

Som ser så har jag lanserat fyra tänkbara spikar. Det kanske är för mycket begärt att alla fyra ska vinna men det kan vara imorgon som det händer. Hoppas ni gör de rätta besluten och blir en vinnare.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson

 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar