Axevalla Nyhetsbrev 2017-09-21

Veckans nyhetsbrev kommer en dag tidigare den här veckan på grund av stundande funktionärsresa för Axevallas personal. Tidigt på fredag morgon bär det av till Mallorca för drygt 30 av våra funktionärer och anställda som åker med. Det finns två travbanor på Mallorca och på lördag ska vi besöka den mindre av dem, i Manacor, som endast mäter 640 meter. Det ska bli både intressant och trevligt och man kan gissa att spets är extra mycket värt där.

I tisdags arrangerade vi entreprenörsdagen med bra stämning och tryck i vår stora VIP-lokal. Det var breddtrav och loppen var väldigt riviga och spännande som det ofta blir vid den typen av tävlingar. Som vanligt kan ni läsa om loppen och se photoshots på hemsidan här.

Nästa tävlingsdag är fredag den 29 september då vi har resedagen. För 2000 kronor kan man bli medsponsor den här kvällen och vara med och tävla om ett resepresentkort på 10.000 kronor. Som medsponsor lottas man på en häst i ett av kvällens lopp. Läs mer här eller hör av er till Patrik 0722-053 263 eller Henrik 0708-648 837 om ni är intresserade att vara med.

Årets julbord serveras på restaurangen 24 november, 5 december, 12 december och avslutas med jul-lunch de 15 december då vi har lunchtrav med V65.

Just nu sätts det upp belysning vid vår populära djupsanbana för att ännu fler ska kunna träna där även på kvällstid under vinterhalvåret. Djupsandbanan har verkligen blivit en succé och är väldigt flitigt använd både av våra hyresgäster och B-tränare som har anläggningsavgift.

En annan sak som händer just nu är att vi bygger om gamla informationshörnan i totohallen till nya lärarrum och ett grupprum för gymnasieeleverna.

Skarahästivalen som genomfördes för två helger sedan blev lyckad med drygt 1000 besökare på de olika programpunkterna. Det är också bestämt att det blir ett stort islandshästevent sommaren 2018 på Axevalla. Ett ungdomsläger med träning och tävling den 28 juli-4 augusti med cirka 80 ungdomar från hela världen och ungefär 30 funktionärer.

V75-cirkusen drar vidare till Färjestad på lördag som arrangerar sitt traditionsenliga Unionstravet. Vi har fyra Axevallahästar som provar lyckan inom V75: Västerbo Cheers (Björn Norén), Enjoy the Life (Malin A Karlsson), Billy Flynn (Pär Hedberg) och Handsom Brad (Ulf Stenströmer). Vi öskar de inblandade lycka till och avslutar som vanligt nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Missa inte att följa Axevalla på sociala medier för den senaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Det största hindret för framgång är rädslan för att misslyckas”, Sven-Göran Eriksson, legendarisk fotbollstränare.

Trevlig helg

Lars & Benny

Ottos analys till V75-omgången på Färjestad med Unionstravet:

Unionstrav på Färjestad brukar vara en trevlig omgång. Jag hoppas på bra utdelning och går på några chansspikar. Nu kör vi!

 

V75-1

1 T.Rex D.K. (26%) är en finsk häst som har utvecklats väldigt bra sista tiden. Senast vann han i den finska Gulddivisionen på ett fint sätt. Han blir en stor snackis och lyckas Mika hålla upp ledningen så kan han bli svår att få tag i. Jag blev MYCKET IMPONERAD av 10 Super Nice (13%). Han såg helt lysande ut på Visby och vann på topptid. Då gick han barfota runtom och blir det så på Färjestad med SÅ CHANSSPIKAR jag. Det ryktas dock om bakskor vilket jag ser som ett minus och då blir han bara ett garderingstreck.

 

V75-2

Detta klass II-försök ser väldigt öppet ut. Jag CHANSSPIKAR 3 Leonardo Vici (11%). Han gjorde en enorm prestation senast på Solvalla då han mosade motståndet trots ett väldigt tungt lopp. Han kan inte vara med från början men jag hoppas att han kommer ner i andra spår och sedan tar dem på styrka till slut. Loppet ser annars vidöppet ut då det finns fler norrmän med starka formrader.

 

V75-3

4 Your Highness (45%) blir stor favorit och ska man se till hennes kapacitet så är det helt riktigt. Dock är FORMEN VÄLDIGT SVÅRBEDÖMD. Det gör att det känns viktigt att gardera. 9 Bruno di Quattro (17%) såg jag senast på Bjerke. Han gjorde en bra insats som tvåa och känns som första utmanare. 1 Beau Mec (13%) har hittat nya växlar som 10-åring och från ett innerspår kan han få ett bra lopp. Jag gillar 7 Mind Your Face (6%). Den här gången blir det barfota bak vilket jag vet brukar ge bra effekt.

 

V75-4

Unionskampen för kallblod. Det ser ut som Norge har det bästa laget och det ser absolut ut att bli en rödblå segrare. 2 Järvsörappen (34%) var jättefin vid två raka segrar. Senast blev banan för hård och det är bara att glömma. Fint läge här och min första häst. 5 Lome Brage (21%) är också en tuffing som inte är lätt att stå emot. Han gör första starten för Tjomsland och det är ju extra intressant. 9 Odd Herakles (11%) skulle vara gynnad om det blev rejält tempo. Han ska gå barfota runtom och i jänkarvagn.

 

V75-5

1 Wellino Avenue (52%) är en riktig ”räsertyp”. Han har alltid visat talang och brukar vinna när han är fräsch. Han är startsnabb och laddas för ledning. Det är inte helt säkert att han kan hålla spets och det ger mig huvudvärk. 3 Ingemar Palema (6%) tror norrmännen att han ska ta spets enkelt och då är ju favoriten i fara. Då är loppet helt plötsligt VIDÖPPET. Ska ni gardera MÅSTE ni ta med 9 Santiago Kyu (2%). Nu är han proffskörd och det snackas om BARFOTA RUNTOM. Han lever på sin styrka och skulle bli väldigt gynnad av överpace.

 

V75-6

3 Pharon Face (7%) är mycket bättre än raden. Han är oerhört startsnabb och det luktar spets lång väg. Nu blir det BARFOTA RUNTOM och han känns JÄTTEINTRESSANT på V75 och dagens Dubbel. Denna avdelningen är även den väldigt öppen och det är inte omöjligt att jag chansspikar min idé då det är viktigt med spets på Färjestad.

 

V75-7

14 Västerbo Hard Cash (42%) var HELT ÖVERLÄGSEN senast. Nu ryktas det om barfota bak vilket är en ytterligare växel. Det här kan absolut vara en TÄNKBAR SPIK. Personligen har jag svårt att spika i sista avdelningen och därför nämner jag några formstarka kort. 5 Bula Bula Am (14%) gjorde sitt livs lopp senast och skulle hon få ett fördelaktigt lopp så är hon väldigt stark. 11 Staro Ivy League (6%) har spurtat sylvasst 2 ggr i rad som tvåa. 13 Västerbo Arthur (8%) gör alltid gedigna insatser och har formen på topp. Kan kanske rygga favoriten sista varvet.

 

Det känns som om det finns bra chans att få till sjuan med bra utdelning. Det skulle vara skönt att få in lite oljepengar från Norge också.

Trevlig helg!

 

Per Ottosson
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar