Axevalla Nyhetsbrev 2017-09-15

Vi börjar givetvis veckans nyhetsbrev med att gratulera hela kretsen kring Stall Palema för V75-dubbeln på Solänget i lördags med Bålsta Palema och Aron Palema. Skötarna Linus Svensson och Petter Engblom, Stall Palema med Karl-Erik Bender i spetsen, kusken Mikael J Andersson och tränaren Pär Hedberg.

Pär kommer från Solänget-trakten och följde med Åke Svanstedt ner till Västgötaslätten i början av 2002 när Åke etablerade sig på Bjertorp. Efter några år blev han ansvarig på Stall Palema under Åkes flagg och sedan 2013 i egen regi. Han har länge haft en dröm om att komma tillbaka och tävla på sin gamla hemmabana och i lördags var det alltså dags och det slutade med två imponerande V75-segrar. Läs mer och se bilder under Axplock på www.axevalla.se.

Beslutet om tävlingsdagarna 2018 är nu delvis taget men det slutliga tävlings-schemat dröjer ytterligare. I början på nästa vecka ska vi få ett första utkast och sedan kommer det trixas och ändras en del innan allt är helt klart om några veckor eller någon månad. Klart är att Solvalla får en egen dag och det kommer att bli tisdagar vilket givetvis får konsekvenser för främst Axevalla och Eskilstuna. Det vi vet nu är hur många tävlingsdagar vi kommer att köra och vilka spelformer vi har. Det blir fyra V75-dagar (17/2, 21/7, 22/7 och 31/12), elva V64-dagar, En GS75 (Guldstoet och Kronprinsessan Victorias Lopp), åtta V5/V65, fyra bredd, tolv lunchtävlingar och två supertisdagar. Totalt blir det alltså 42 tävlingsdagar precis som i år. Vår förhoppning och det vi jobbar för är att få köra V64 på så många torsdagar som möjligt när Åby kör på onsdagar.

På tisdag har vi breddtävlingar med nio lopp på programmet och första start 18.20. Loppen är öppna för kuskar/ryttare som är födda 1992 eller senare eller kuskar som körde högst 150 lopp förra året.

På söndag är det dags för Kriterie och Oaks-uttagningar på Solvalla och vi har fyra Axevallahästar som provar lyckan. Till Oaks: Anne Royal (Ulf Stenströmer), Apple Rose (Eric Martinsson) och Gun Palema (Pär Hedberg) och till Kriteriet Dream Night Palema (Pär Hedberg). Vi önskar lycka till!

Axevalla på sociala mederi: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet

Veckans citat: ”Jag äger tio par skor, ett par för varje veckodag”, Samantha Fox.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Bollnäs i morgon!

Imorgon avgörs V75 på Bollnäs. En helt ok omgång och vi laddar om. Här kommer mina idéer.

 

V75-1

1 Springover (48%) är motiverad favorit. Han spurtade oerhört senast från femte invändigt sista 300 m. Det var väldigt imponerande. Spår 1 i voltstart är lite svårbedömt men jag tycker att han ska kunna öppna så pass bra att han ändå kan ta sig ut direkt och överta spets. Tänkbar spik att inleda med. För er som garderar så är 11 Bottnas Commandeur (12%) en häst som trivs på den långa distansen och nu ska gå BARFOTA RUNTOM.

 

V75-2

12 Dream Lane (18%) blir mycket betrodd men hon har sämsta startspåret och därför tycker inte jag att hon är speciellt het. 10 Firewire (10%) tippade jag näst senast och då var hon helt ENORM då hon bara seglade undan till överlägsen seger. Nu blir det barfota runtom igen och hon blir MITT DRAG. Jag gillar 15 Tro Lo Lo (2%). Hon har dock ett besvärligt utgångsläge och därför måste hon har tur med rätt ryggar. Bakom VIMMLAR det av skrällar. Positionerna avgör.

 

V75-3

Jag blev imponerad av 1 Rebel Yell Face (27%). Detta kan vara en spetsspik att luta sig mot och jag tar ställning. Även här är det väldigt svårt bakom och det lurar många superskrällar i vassen.

 

V75-4

5 B.W.Sture (31%) blir givetvis favorit. Han har hög kapacitet och startspåret är helt perfekt då han inte har någon häst utanför sig. Given första häst men jag spikar sällan någon ”NORDIS”. 15 Faste Viking (16%) har ju fyra raka segrar. Han står 40 m tillägg på favoriten och det är svårbedömt hur man ska bedöma de tilläggen. Ska med vid gardering. 13 Närby Panik (7%) gjorde en fantastisk insats senast då han galopperade från början och hamnade bakom tilläggshästarna. Han rundande sedan hela fältet och vann ändå. BARFOTA IGEN och gör han om den prestationen är han given på kupongen. 8 Gustav E. (17%) har varit fin i tre raka segrar. Motståndet är tuffare idag men han ska ändå räknas här. Även här kan det dyka upp skrällar då det kan HÄNDA MYCKET i den här typen av lopp.

 

V75-5

2 Nadal Broline (59%) är härdad i väldigt tuffa gäng. Han ska ha bra chans. Dock är det risk för BAKSKOR vilket jag inte riktigt gillar. Jag försöker nog att fälla favoriten. SPETSSTRIDEN ÄR OVISS. Axevallahästen 3 Star Advisor Joli (15%) är ju en vinstmaskin som absolut kan ge favoriten en match. Han öppnar lite ojämnt bakom bilen men kan ibland vara en RAKET. Skulle han nå ledningen direkt blir han inte lätt att rå på. 1 Spitcam Jubb (11%) mötte världseliten i Paris senast. Det blev ett jobbigt lopp och han gjorde det ok. Han är startsnabb från spår 1 och kan vara spetshästen. Han är också given att gardera med. 7 Charrua Forlan (5%) har visat att han räcker till mot de bästa i Sverige. Nu blir det barfota runtom och skulle Hans-Owe hitta ett bra läge så kan han skrälla här. 10 Habitat (1%) tränar fint men sviker i lopp.

 

V75-6

1 Generaal Bianco (55%) blir stor favorit efter sina fantastiska prestationer. Spår 1 bakom startbilen är SÄMSTA TÄNKBARA och han riskerar att hamna sist. Han är så bra att han kan vinna ändå och jag förstår att många spikar honom. JAG GARDERAR MED TVÅ. 10 Magic Gwin (10%) är en undantagshäst! Han har mött fyraårseliten hela tiden och med tanke på att favoriten har ett strulläge så är han given på min kupong. 7 Dice man (14%) gjorde ett KANONLOPP senast. Se upp!

 

V75-7

V75 avslutasmed ett vidöppet Klass I försök. Jag tippar hästarna med sämsta utgångsläget. 11 Raja Ribb (8%) är en tuffing som utvecklats bra sista tiden. Han gillar distansen och Erik kan lotsa honom till seger. 12 Hawk Cliff (7%) är i grunden en riktigt bra häst som har fått ett lopp i kroppen. Personligen kommer jag ATT TA ALLA!

 

Nu önskar jag er en härlig spelhelg med V75 imorgon och Kriterieuttagningar på söndag. Vilken helg!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar