Axevalla Nyhetsbrev 2017-09-08

Vi börjar såklart veckans nyhetsbrev med att gratulera våra stora vinnare under veckan. Rickard Svanstedt vann Fyraåringsstjärnan på Gävle igår kväll med Baron Gift! Rickard laddade rejält från sitt femtespår bakom startbilen och lyckades snuva storfavoriten Muscle Hustle och Robert Bergh som hade innerspåret på ledningen. Det kostade 1.08,3 första 500 och 1.10,3 första varvet och segertiden blev 1.10,4/1640a. Förstapriset var 150.000 kronor.

Förra lördagen vann en av våra huvudsponsorer Tomas Lantz, mannen bakom Vänern Kött, kan titulera sig Derbyvinnare då hans Benjamin Evo vann det finska Derbyt på Vermo i lördags. Veijo Heiskanen som tränar fyraåringen körde till ledningen efter ett varv och kunde bärga förstapriset på nästan 1,5 miljoner kronor efter en härlig upploppsduell på 13,3/2600a. Det är det största förstapriset som någonsin delats ut i ett finskt travlopp.

Även Sofia Aronsson fortsätter att fira fina framgångar. I söndags under Jägersros Derby-V75:a vann hennes Star Advisor Joli den första avdelningen med Kim Eriksson i sulkyn på 12,1/2140a och förstapriset var 100.000 kronor.

På tisdag kör vi V64 igen med Cupola och Vara Entreprenad som samarbetspartners. Sportsligt ser det riktigt bra ut med bland annat Stepping Spaceboy, Trot Kronos och Handsome Brad som möts i V64-inledningen. I den sista avdelningen får vi bland annat se StoChampionatstrean Schatzi Fayline mot Ilona Håleryd. Restaurangen serverar svensk ryggbiff och vill ni boka bord gör ni det som vanligt på 0511-263 07 eller på www.axevalla.se.

Som de flesta säkert har hört så kommer det att bli en hel del förändringar gällande tävlingsschemat för nästa år. Vi på Axevalla har precis avslutat ett möte med ST:s sportavdelning gällande vår del då vi är de tillsammas med Jägersro och Eskilstuna (tisdagsbanorna) som blir mest drabbade eftersom det nu är bestämt att Solvalla ska köra tisdagar (Supertisdag) och V86Xpress fortsätter precis som förut.

Det är många turer kvar innan det slutliga tävlingsschemat är spikat men vi kommer i alla fall att får två Supertisdagar med förhöjda prismedel förlagda till Axevalla och vi återkommer såklart med mer detaljerad information när allt är klart.

Här kan ni läsa ST:s pressrelease om tävlingsschemat 2018.

På lördag går årets upplaga av Hästivalen av stapeln på Axevalla mellan kl. 10.00-17.00. Som vanligt är det ett späckat program med allt från mässa, hästloppis, hoppning, hästcafé och olika uppvisningar. Bland annat så föreläser Sofia Aronsson om fokus, prestation och hållbarhet och professor Lars Roepstorff om banunderlagets påverkan på hästarna. Här har ni hela programmet för lördagen.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Om jag någonsin ser en leende joggare ska jag överväga saken”, Joan Rivers.

Trevlig helg

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Solänget i morgon!

Imorgon har vi V75 på Solänget. Vi har också en liten jackpot som ligger och förgyller omgången och som ni vet kan man alltid vinna stora pengar på världens bästa spel!

 

V75-1

7 Palermo Broline (36%) IMPONERADE STORT på mig senast när han var två på Bergsåker som stort stallskrik. Det strulade hela loppet och 500 m från mål hade han fortfarande EN MIL fram. Insatsen var heroisk och det gör honom till en motiverad favorit. Han står också helt perfekt inne i klassen på kronan. Spikförslag. Jag vill bara varna för 8 Knifetown Winner (13%) som verkligen har gjort kanonlopp i ny regi Niklas Westerholm. Han har dock sämsta spåret utanför favoriten och det ser tufft ut.

 

V75-2

2 Magic Moves (30%) har utvecklats fint under sommaren. Han har fått fina förutsättningar och visst kan han vinna ett sådan här lopp. Motståndet har ändå varit ganska enkelt och för mig är det givet att gardera. 6 It´s Showtime Zaz (25%) blir mycket betrodd. Nurmos hästar är alltid väl förberedda och lång distans känns som en fördel. Erik kör nog felfritt och då ska det vara första utmanaren. Jag gillar 9 Liam Dana (11%) som tål den långa distansen och är absolut värd ett garderingstreck. Bakom är det vidöppet och jag rekommenderar egentligen att så många som ni har råd med.

 

V75-3

4 Shadow Woodland (46%) hamnade i ett riktigt rövaheat senast på Bergsåker. Han var favorit men fick inget gratis. Svårbedömd då. Normalt sett så svarar han ut andrahandsfavoriten 5 Fossens Bonus (22%) från start och då ska givetvis Shadow Woodland ha bra chans. Fossens Bonus fick ledningen senast där han trivs allra bäst men nu blir det svårt att nå den positionen. 6 Seedorf O.M.F. (16%) är ju en fin sprinter som kan få loppet här om favoriterna laddar från start. Jag tar tre hästar.

 

V75-4

9 Storsjarmören (31%) har verkligen hittat stilen i sina två senaste starter. Han står bra inne i det här loppet och blir inte lätt att stå emot. 1 Björs Viking (22%) har två raka på fint sätt och nu har Ulf Ohlsson ett perfekt startspår och han står också väldigt bra inne på pengarna. Skrällen är 6 Manfred Viking (8%) som såg kanonfin ut för tre starter sedan då Kaj Widell flög till spets och vann på ett imponerande sätt. Nu är det voltstart vilket brukar vara jobbigt för Manfred. Ett springspår med fri ansats gör att kaj ändå kan komma med bra fart och i bästa fall blåsa till spets. Tre hästar känns säkert.

 

V75-5

Denna typ av lopp är VÄLDIGT JOBBIGA. Ibland försöker man spika sig ur loppet men det brukar alltid misslyckas. Skrällprocenten måste vara jättehög i denna typ av stolopp. Min första häst är 14 Oceanic Clearaence (15%) som har mött stenhårda hästar en längre tid. Hon har gått jättebra och lyckas Erik med att hitta en lämplig rygg så tror jag att Oceanic Clearaence kan krossa allt. Spik på en kupong och alla på en annan.

 

V75-6

I ett öppet Bronsdivisionsförsök gör jag en chansning och spikar 7 Betel Am (7%). Han har utvecklats fint i ny regi Robert Bergh. Visserligen står han lite tufft inne på pengar men han utvecklats fint och med ett springspår så kan Robert Bergh sända framåt. Med lite flyt kan han vinna det här loppet och det är ett kul drag på V75 och dagens dubbel.

 

V75-7

2 Nobel Amok (52%) är kanske årets förvandlingsnummer och han har gått rakt genom klasserna. Han gör bra lopp hela tiden. Han har fint spår och är startsnabb. BRASKLAPPEN ÄR att han kan bli av med ledningen. 6 Michelangelo Ås (24%) är VISSLANDE SNABB och jag tror han snuvar favoriten från början. Då är inget självskrivet i loppet och det gör att jag garderar. 11 Aron Palema (8%) skulle gynnas väldigt mycket om favoriterna kör emot varandra. Resten av fältet är normalt sett sämre hästar och ska inte rå på de tre jag har nämnt. Blir det tokkörning så vet man dock inte med trav.

 

Kanske lite favoritbetonat men det har fallit större favoriter än vad vi har den här veckan. Vi försöker fälla några och då är det ju alltid bra betalt.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar