Axevalla Nyhetsbrev 2017-09-01

Den klassiska Derbyhelgen på Jägersro står för dörren med trav fredag, lördag och söndag. Givetvis är Derbyt och Stoderbyt på söndagen den stora begivenheten men även i övrigt vimlar det av fina hästar som startar. Det är tre Axevallahästar i V75 på lördagen: Viking’s Topline (Anders Svanstedt), Love Me Tender (Anders Hultgren) och Enjoy the Life (Malin A Karlsson). På Derbysöndagen har vi fem Axevallahästar som startar: Finally Tour (Raoul Engblom), Star Advisor Joli och Miss Bubbly (Sofia Aronsson), Stepping Key och Gertorps Vilja (Tomas S Andersson). Ett stort lycka till önskas dessa och som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till V75-omgången.

Som vi berättade förra veckan så har ST:s sportavdelning fått i uppdrag av ST:s styrelse att ta fram förslag till tävlingsschemat nästa år där Solvalla ska ha en egen tävlingsdag på kvällstid, alltså att de inte ska behöva saxa med andra banor och V86Xpress som enda tävlingskväll. ST:s styrelse hade möte igår torsdag och de hade tre förslag att ta ställning till men valde att bordlägga frågan för ytterligare förankring i förtroenderådet som håller möte nere i Malmö hela dagen idag fredag innan slutgiltigt beslut tas.

Förtroenderådet fungerar som ett rådgivande forum till Svensk Travsports styrelse med två årliga ordinarie möten och består, förutom Svensk Travsports styrelse, av en representant från varje travbana med totalisatortillstånd och basorganisationerna samt valberedningen. Axevallas representant är vår ordförande Karl Alexanderson.

Två av de tre alternativen påverkar Axevalla kraftigt i negativ bemärkelse som de är framlagda nu. Sulkysports Lars G Dahlgren har redogjort för alla alternativ här så kan ni bilda er en egen uppfattning.

I tisdags körde vi igång ”andra halvlek” här på Axevalla då vi hade kvällstrav och V5-tävlingar. Det var utdelningsceremonier för månadens häst i juli (Bålsta Palema) och månadens hästägare i juli som blev Rigmor Jakobsson. Det hela var väldigt passande då Rigmor Jakobssons Firewire imponerade stort då hon vann V75-lopp på Åby torsdagen innan.

På tisdag nästa vecka arrangerar vi V64-tävlingar och sedan ser vi fram emot Breeder’s Crown-uttagningarna den 17 oktober och Ullbergs Minne och Silverstoet den 31 oktober senare i höst.

Tävlingsdagen den 29 september arrangerar vi vår klassiska Resedag där man kan vinna resepresentkort på 10.000 kronor. De som deltar i den här trevliga tävlingen betalar 2000 kronor då ingår: Annons i programmet, två platser på restaurangen inkl. mat, entré och program. Man blir också lottad på en häst i något av loppen och tävlar mot max 11 andra hästar. I potten ligger resepresentkortet vi berättade om ovan. Under kvällen blir det såklart feststämning med musik, underhållning och spännande travlopp. För mer information gå in här.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, Instagram: @axevallatravet.

Veckans citat Här är det bäst att hissa en varningsflagg, för det är bättre att hissa den ..............än att inte ha den hissad", Arne Hegerfors.

Trevlig helg!

Lars & Benny


Ottos analys till V75-omgången på Jägersro i morgon!

På väg ner till Malmö och Jägersro. En tradition som är given nu när hösten närmar sig. Omgången är ok och som vanligt är man optimist. Här kommer mina idéer.

 

V75-1

7 Generaal Bianco (62%) är jättefavorit. Han har verkligen imponerat vid sina tre segrar förutom näst senast då han blev het. Funkar allt så vinner han. Jag är dock VÄLDIGT OROLIG när det gäller voltstart. Det är heller inga springband vilket gör att det blir lite stressigare. Startögonblicket är helt enkelt svårbedömt. Detta gör att jag också lyfter fram 11 Urban Kronos (12%) som mötte favoriten senast. Han fick då en tung väg fram till ledningen och fick sedan press till 11,8 första varvet. Han fick stryk av favoriten med många längder men favoriten fick å andra sidan ett drömlopp. Urban slår nog inte favoriten av egen kraft men skulle denne göra bort sig så är nog Urban den klara andra hästen.

 

V75-2

Ett spelvänligt lopp där jag tror ganska mycket på 3 Seethestar (10%. Han hade samma förutsättningar på Axevalla näst senast och kördes då till ledningen och vann också på ett fint sätt. Hela vägen Uhrberg! 1 Now or Never Flair (20%) är JÄTTESVÅR i voltstart och lär tappa från början (tror jag). Därefter måste han ha flyt. 4 Kung Edward (5%) gjorde ett topplopp senast i uttagningarna till Derbyt. Han blev slagen på linjen om en finalplats. Det är fina meriter här. 11 Kash Brodda (15%) är en kanonmärr som ofta strular till det för sig. Enligt Peter har hon stabiliserat sig och hon är given vid gardering. Jag tycker att 2 Shorthanded Jag (8%) är en fin häst som man bör ha med på sin kupong.

 

V75-3

2 Volstead (50%) är med och krigar mot bra hästar hela tiden. Jag tycker personligen att han INTE RIKTIGT levt upp till sitt kunnande den hr säsongen. Förutsättningarna är ju bra men som sagt jag är inte helt nöjd med hästen och därför garderar jag. 7 D.D.´s Hitman (23%) är tillbaka efter en paus. Jobbigt spår men en riktig tuffing. Jag tar också med 4 Magic Tonight (12%) som senast visade uppåtform, 6 Fire to the Rain (2%) som är bättre på den korta distansen och gamlingen 8 Spring Erom (7%) som alltid avslutar bra när han får sitt rätta smyglopp.

 

V75-4

Är ett så kallat lördagslopp som man lyfter in på kupongen för att göra det lite svårare för oss spelare. DE HAR LYCKATS. Jag väljer att nämna två hästar på start. 3 Skyper (9%) är en spännande Årjängshäst som visat härlig inställning. Fint läge här och är absolut tänkbar som segrare. 4 Ferrell (9%) var toppfin senast vid BARFOTA RUNTOM FÖR FÖRSTA GÅNGEN. Det kan också bli en jätteskräll här.

 

V75-5

2 Global Trust (56%) var mycket betrodd i uttagningarna till derbyt senast. Han gjorde ett bra lopp men det räckte bara till en fjärde plats. Här står han PERFEKT INNE i loppet och han är motiverad favorit från sitt fina startspår på kort distans. 6 Highland Park (4%) var grym vid segern på Axevalla under Trippeltravet. Efter har han inte fungerat alls. Bergh är grym på att fixa till hästarna och gör han om Axevallaloppet så är han livsfarlig här. 7 Global Raceway (9%) har tre raka! Är under kraftig utveckling. Axevallahästen 1 Enjoy the Life (6%) är en rusartyp som besitter en väldig fart. Rygg på ledaren och fritt tillslut kan göra honom till en skräll.

 

V75-6

3 Electric Light (36%) har visat att han besitter oerhörda fartresurser. Känns ändå tufft med Silverdivision där det finns mer rutinerade motståndare. 6 Mellby Drake (24%) BLIR MIN FÖRSTA HÄST. Han är startsnabb och jag tror han är tuffast här. 1 Speedy Foxy Vicane (10%) är ett speedigt sto som kommer få ett perfekt smyglopp här.

 

V75-7

3 Angle of Attack (30%) galopperade senast i voltstart. Nu är det auto och han är snabb från start. Han leder väldigt länge. 4 Iago Zon (13%) är en UTPRÄGLAD sprinter. Med tanke på distansen här och läget så är det optimala förutsättningar för Jocke Lövgrens snabba häst. 5 Victorious Star (6%) imponerade senast då han ledde loppet väldigt länge. Detta är en SPRINTERTYP som kommer att göra ett bra lopp på hemmaplan. 6 Pharon Face (2%) är helt BORTGLÖMD. Senast kom han bort från bakspår och hade då skor. Han kan mycket bättre. 10 Starzinner (12%) är också snabb i benen och skulle gynnas av överpace.

 

Spikalternativen får mogna till imorgonmen jag tror att jag har ganska bra koll på hästarna. Som vanligt önskar jag er lycka till och en riktigt trevlig helg!

 

Lycka till!

Otto
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar