Axevalla Nyhetsbrev 2017-08-18

Efter några veckors semester är det dags för ”andra halvleks” första nyhetsbrev och vi börjar med en liten tillbakablick mot årets trippeltrav. Med några veckors distans till vår stora helg är intrycket man hade direkt efter helgen att det blev en succé på de flesta plan nästan ännu mer förstärkt. Det var oerhört bra sport där Readly Express världsrekord i Axevallalöpning på 11,7/2640a under lördagen och Ultra Brights seger på i det osannolikt rafflande StoChampionatet på det nya svenska rekordet 13,0/2640a såklart var de stora begivenheterna.

I övrigt slogs det tre banrekord på fredagen av tvååriga Finally Tour, Västerbo Arthur och Donatomite. På söndagen blev det förutom Ultra Brights rekord ytterligare ett svenskt rekord i monté genom Raspberrysky.

Totalomsättningen på spelet blev 188.320.315 kronor att jämföra med 2016 års siffror som var 186.077.100 kronor. Även publiken ökade med drygt 1500 personer från 25.770 ifjol till 27.279 personer i år.

En annan trend som vi märker tydligt och som är väldigt rolig är att väldigt många stannar kvar efter lördagens tävlingar för att fortsätta festen under kvällen. I år hade vi Gyllene Tider-coverbandet Moderna Tider och kultgruppen Snowstorm som uppträdde och det var fullt ös hela kvällen och alldeles tjockt i publikhavet. Det här är också något som vi vill utveckla vidare för att förstärka trippeltravet som Sveriges trevligaste och bästa travfest.

Vi kan inte nog tacka alla som var med och gjorde årets trippeltrav till en formidabel succé!

Men nu är vi som sagt inne i andra halvlek och vår första tävlingsdag efter uppehållet är tisdag den 29 augusti då vi arrangerar V5-tävlingar. I september kör vi tre tävlingskvällar och i oktober blir det fullt ös med hela fem tävlingsdagar här på Axevalla med Ullbergs Minne som clou den 31 oktober.

Under uppehållet har det blivit en hel del Axevallasegrar på bortaplan, närmare bestämt 15 stycken. Den allra största kom i Silverdivisionens final på Åby i lördags där Pär Hedbergs och Stall Palemas Aron Palema vann sin andra raka divisionsfinal. Den här gången satt Mikael J Andersson i sulkyn och femåringen har nu tjänat drygt 1,2 miljoner kronor hittills i karriären varav nästan 600.000 kronor bara i år! Som vanligt läser man om alla Axevallavinnare på bortaplan och ser bilder på hemsidan under Axplock.

Det händer mycket på vår anläggning också för dagen. De nya eleverna har kommit och skolstallen på stallbacken är i stort sett fullbelagda. I helgen är det tävlingar på Islandshästsbanan på innerplan vilket renderar i att tävlingsbanan är stängd för fortkörning på lördag men alla övriga banor är öppna för träning som vanligt.

V75 drar vidare till Romme i morgon och som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången. Otto är också tillbaka på hemsidan med sin dagliga vinnare och DD-förslag.
Följ Axevalla på sociala medier: www.axevall.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: Kom ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra, Margaret Mead.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Romme i morgon!

V75 på Romme med dubbla E3-finaler. Det blev också en liten Jackpot från V75-tävlingarna i onsdags på Solvalla. Nu är det dags att knyta näven igen och ladda för sju rätt på lördag.

 

V75-1

2 Trot Kronos (43%) är en riktig kanon! Händer inget oförutsett från spår 2 i volt så vinner han normalt det här loppet. Han har varit väldigt stabil på slutet och ser han bra ut innan så är det en tänkbar spik. 4 Angel of Attack (19%) är den klara utmanaren. Han vann på ett fint sätt senast från ledningen. 1 Victorious Star (22%) är startsnabb men bäst på kort distans och inte så het.

 

V75-2

E3-final över kort distans för treåriga ston. Rent allmänt så tycker jag att det skulle kunna bli skräll här då det ändå rör sig om treåriga ston. Jag rekommenderar helst helgardering eller så många som ni har råd med. Jag tycker inte någon av försöksvinnarna stack ut något extra och därför har jag ingen riktig idé i loppet. Personligen tar jag alla!

 

V75-3

Favoriten 5 Carabinieri (70%) har ju växt in i eliten och han blir inte lätt att komma till tals med över lång distans. Jag förstår att många spikar honom. Jag vill ändå plocka med 1 Charrua Forlan (11%) som har hittat tillbaka till sitt rätta jag. Med tanke på förutsättningarna så tycker jag att Hans-Owe Sundberg kan leda hela vägen.

 

V75-4

2 Highland Park (40%) är motiverad favorit! Han var urläcker vid segern på Axevalla näst senast då han öppnade fint och körde sig till ledningen och vann överlägset. Senaste starten kan man bara glömma då han galopperade i voltstart. 3 It´s Showtime Zaz (19%) avgjorde lätt från dödens senast. Han har riktigt bra styrka och är klar andra häst. Skrällen är 4 Rambo Rivner (2%) som senast gick barfota runtom på Axevalla och fällde alla V75-spelare då han speedade till vinst. Kan komma in i matchen om favoriterna kör mot varandra.

 

V75-5

Jag chansar och tippar galopphästen 8 Qahar Q.C. (21%). Han är mycket gynnad av att det är 500 m längre distans den här gången. Jag tycker också att motståndet känns billigare. Bakom är 5 Must Have (11%) en tuff märr som tål distansen. 4 Falco di Quattro (3&) är också van med distansen och har ett fint utgångsläge här. 12 Raja Ribb (4%) var ett stort stallskrik näst senast men då blev det galopp. Vann i stället senast på ett fint sätt. Barfota är ett stort plus! 6 Edindy (1%) är en fin märr som nu ska tävla i jänkarvagn vilket är ett stort plus. Se upp!

 

V75-6

Här i E3-finalen för hingstar och valacker TAR JAG STÄLLNING! Jag spikar 2 Lucifer Lane (21%) som jag har följt väldigt noga och som såg strålande ut senast vid enkel spetsvinst i försöket. Jag bestämde mig direkt för att spika i finalen och det håller jag fast vid.

 

V75-7

3 Queer Fish (23%) har varit fantastiskt bra och har också fått ett perfekt läge. Han kan dock få ett tungt lopp igen och han är ingen spik för mig. 6 Barkevious Mingo (17%) blir ändå min vinnare i loppet. Han har bra chans att komma till här med hjälp av invändige 5 M.T.Insider (2%) som spetsar och släpper till Jepson. Sedan blir Barkevious Mingo svår att komma i kapp. 7 Mellby Drake (19%) är också en fin häst som absolut kan vinna om han hittar en bra position. Om ni garderar så glöm inte 10 Rolex Bigi (17%) som är tillbaka i fint slag igen.

 

Tur att det finns V75 hela året nu när sommaren börjar ta slut. Jag hoppas på en fin höst med många vinnare.

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar