Axevalla Nyhetsbrev 2017-07-21

I skrivandes stund är det bara timmar kvar innan årets trippeltrav drar igång och det är fullt ös på alla fronter. Det är högtryck på alla telefoner och massor med folk i rörelse som sig bör och veckans nyhetsbrev kommer i en lite kortare variant.

Det finns lite platser kvar på restaurangen för er som vill sitta där under helgen. Boka på 0511-263 07.

Vi bjuder på travfest och travsport i absolut topplass hela helgen! Kvällens V64-tävlingar startar kl. 17.20 och vi har hela 62 startande hästar med över 1000 startpoäng! På lördag startar tävlingarna kl. 14.45 och V75 kl. 16.20 som vanligt. Höjdpunkten är såklart Axevallalöpning där Readly Express gör Gulddivisionsdebut och bland annat möter hemmahästen Anna Mix och Rättviksstjärnan On Track Piraten.

På söndag startar tävlingarna kl. 12.45 och V75 kl. 14.30 med StoChampionatet som den stora höjdpunkten. Det är många som tycker att årets finalfält är det bästa någonsin och vi som jobbat med många StoChampionat genom åren är definitivt benägna att hålla med!

Miss nu för all del inte att följa Axevalla på sociala medier där ni hittar allt som händer under vår stora helg: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Nyhetsbrevet tar nu semester några veckor och vi återkommer med nästa nyhetsbrev fredag den 18 augusti.

Ha nu en skön sommar och hoppas vi ses på Axevalla under helgen!

Varmt välkomna!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Axevalla!

ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS! V75 på Axevalla och tre dagars trav. Lördagens omgång ser svår, svår, svår ut. Som vanligt. Det är ofta jätteutdelning den här lördagen och det finns chans till det även imorgon. Här kommer mina idéer.

 

V75-1

Klass I körs över lång distans och voltstart. Favoriten 6 R.K.King (34%) gjorde ett bra lopp senast i ledningen. Voltstart är ett orosmoln. Och jag tycker inte distansen är något plus heller. TVEKSAM FAVORIT! Andrahandsfavoriten 2 Niky Flax (23%) gjorde ett topplopp senast nere på Halmstad. Jag tycker att han är en bättre häst än favoriten men han har också ett lite komplicerat startspår och jag vågar inte lita på honom heller. Jag måste gardera och nämner fyra hästar till. 4 Tiger Williams (6%) har tävlat i rätt tuffa gäng och nu blir det Johnny takter igen vilket är ett plus. 3 Seethestar (5%) är mycket bättre än resultatraden och är ett givet streck. 9 Jaques Noir (16%) är jättetidig. Han har gjort flera topprestationer på slutet och lång distans tror jag är ett stort plus. 10 Vidivici C.C. (3%) är en riktig talangfull fyraåring. Han är HELT BORTGLÖMD och nu när Mattias Djuse är tillbaka efter skada så är det inte omöjligt att han ställt iordning för att sätta en V75-seger.

 

V75-2

Ett lärlingslopp med spårtrappa. Loppet ser oerhört svårlöst ut på pappret. DET KAN FINNAS EN ENKEL LÖSNING ?! 8 Bålsta Palema (28%) överraskade hela svenska spelkåren senast och tog spets från spår 5 i volten. Han vann sedan på ett fint sätt. Här står han ganska bra inne i loppet och fick ett framspår trots spårtrappa. Bålsta är startsnabb och det är inte omöjligt att han kan köras sig till spets här. Motståndet känns lite enklare och i spets kan detta vara en chansspik som gör att man kan lyckas med sju rätt. BAKOM ÄR DET HELT VIDÖPPET! Jag gillar 1 Cagnes Sur Mer (2%) som inte är spelad alls och 11 Man at Work (5%) som är van vid riktigt tuffa motståndare.

 

V75-3

4 Readly Express (73%) blir hästen som alla LUTAR SIG EMOT. Han var toppenfin i sin årsdebut och han är kanske vår nästa storstjärna i svenskt trav. Räcker ett lopp i kroppen för att slå 5 On Track Piraten (11%) från dödens på lång distans? Det gör han nog men det är ändå en tuff uppgift. 6 Anna Mix (8%) har fått några lopp i kroppen och Sofia Aronsson har laddat för det här loppet ett tag och hon verkar väldigt självsäker med sitt supersto. READLY EXPRESS ÄR BÄSTA HÄSTEN OCH VINNER TROLIGEN DET HÄR. Men det är inte givet. Jag vill nog ha den sista informationen på lördag för att verkligen ta ställning.

 

V75-4

6 Smevikens Cruiser (19%) såg fin ut senast på Halmstad. Mika Fors är en spännande kusk som säkert ger Veijos häst ett bra lopp. Han är första häst i ett återigen väldigt öppet lopp. Jag gillar 8 J.H.Mannerheim (17%) går han felfritt från sitt fjärdespår så har han bra styrka och tål att göra en del jobb själv. På start är 1 Tsar Brodde (15%) han har lite svårt att hålla ihop sin aktion och kan därför galoppera till slut. 2 Twinberry (14%) startade i ett enkelt lopp senast på Lindesberg där han vann väldigt enkelt. Lopp i kroppen och kan få ett fint lopp i rygg på ledaren här. Bakom haglar det va superskrällar. Det är inte fel att helgardera detta loppet på någon chanssystem.

 

V75-5

2 Gomez (37%) var stor favorit senast på V75 i Kalmar från spår 12. Han var då en stor besvikelse och känns som en favorit som spelarna har tagit i brist på annat. Givetvis har han nu ett mycket bättre utgångsläge och visst kan det räcka till seger. Jag har dock svårt att spika med tanke på förra insatsen. 6 Lukas Zaz (28%) var hårt betrodd senast i Årjäng. Loppet blev konstigt kört och han släppte ledningen och ledaren galopperade och han gjorde ett helt ok lopp. Gynnad av att det är kortare distans nu. 10 Neelix (13%) är bara tre år och ganska orutinerad. Bakspåret känns som en stor nackdel och han är bara ett garderingstreck. Även här kan det löna sig att plocka med skrällar då jag tycker att favoriterna ändå inte utmärker sig speciellt.

 

V75-6

JAG TROR ATT 1 ROLEX BIGI (17%) KAN VARA EN SPIK! Jag pratade med Maria Törnqvist inför senaste starten på Axevalla. Hon berättade att hon haft problem med rinovirus och att hon inte riktigt visst var hon hade Rolex Bigi. Det visade sig i loppet att han vara tillbaka. Med det loppet i kroppen så lär han vara ännu vassare denna gång. Jag tror Söderkvist spetsar från innerspåret och då är det bra chans från ledningen. För er som ska gardera så får ni inte glömma 8 Officer C.D. (3%) som kan få drömloppet bakom min spikidé.

 

V75-7

2 Linus Boy (28%) är härdad i tuffa gäng och alla kommer ihåg prestationen han gjorde i Harpers under Elitloppshelgen. Senast var dock betydligt sämre men det var säkert en tillfällighet. Med den starten på näthinnan är det svårt att spika. 4 Nobel Southwind (23%) är jämn och säker hos Untersteiner men han vinner inte så ofta och är bara en av flera. 9 Västerbo Exact (15%) är alltid långt framme när han startar och tränare var nöjd med ett bakspår då han ofta körs för ledningen. Han är nog riktigt vass bakifrån också och väldigt tidigt i loppet. Jag vill varna för tre skrällar. 6 Pampalo (10%) kan mycket i sina ljusa stunder och jag kan tänka mig att Björn ställt i ordningen för det här loppet. 3 Rosso Pomodoro (8%) är i grunden en riktigt bra häst som nu har hittat stilen igen. Han står helt perfekt inne i Bronsdivisionen och har ett perfekt utgångsläge. SE UPP! 7 Valentino Strix (4%) är kanske loppets mest kapabla häst. Han har strulat till det på slutet och är nu bara streckad på 4%. Bäst han sköter sig för annars riskerar han att blir valack.

 

Jag tycker att omgången är svåranalyserad och flera lopp har tveksamma favoriter och det lär bli några riktiga knallar. Våga tro på era idéer och gardera upp några lopp rejält. Då kan du bli den stora vinnaren på Axevalla.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar