Axevalla Nyhetsbrev 2017-07-14

Den stora festen närmar sig med stormsteg och idag är det bara en vecka kvar tills vi slår upp portarna för trippeltravet 2017! Det är såklart fullt ös på alla håll inför det stora arrangemanget och alla som jobbar, vi är faktiskt inte så många heltidsanställda, gör allt i vår makt för att allt ska bli så bra som möjligt.

Anmälningarna till fredagens tävlingar under trippeltravet är precis nu i skrivandes stund klara och det ser riktigt bra ut! Det är som vanligt 13 lopp på fredagen (14 om det blir skljeheat i Heat-loppet) och hela 62 av de startande hästarna har över 1000 startpoäng! Redan nu kan ni se startlistorna här och strax efter klockan 14.00 ska det vara klarmarkerat så de ligger ute på www.atg.se. På söndag blir det spännande när startlistorna till lördagens V75 tävlingar och anmälningarna till söndagstävlingarna med StoChampionatet som den givna höjdpunkten sker på måndag.

Apropå StoChampionatet så går uttagningsloppen av stapeln ikväll och det är definitivt en riktig höjdare och en av årets absoluta höjdpunkter. Vi hoppas att så många som möjligt tar sig ut till Axevalla för att följa detta live när agnarna ska sållas från vetet. De sex uttagningsloppen bildar V64-omgången och det är som vanligt de två främsta i varje som går vidare. Utanför V64:an så inleder vi kvällen med vårt uttagningslopp till Amatör-SM där finalen går på Visbytravet senare i sommar och även de övriga ramloppen är bra lopp så det finns mycket att se fram emot ikväll!

Vad det gäller trycket på biljetter inför trippeltravet så är det som sig bör väldigt hårt men det finns platser kvar på restaurangen. Boka plats och upplev spänningen på bästa plats på: 0511-263 07. Campingen börjar bli fullbokad men det kan gå att ordna någon plats om ni är sugna på det. Prata i så fall med Martina på 0511-263 01.

En titt både på SMHI och YR visar på helt perfekt travväder nästa helg!

Missa inte att följa Axevalla på sociala medier nu när det verkligen börjar hetta till: www.axevalla.se, www.facebook.com, twitter:@axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Missa inte heller vår egen StoChampionats-sida www.stochampionatet.se där ni hittar väldigt mycket information och nyheter som berör trippeltravet

V75 drar vidare till Årjäng i morgon och nedan har ni Ottos analys till omgången:

Ha en riktigt trevlig helg och hoppas att vi ses ikväll på Axevalla och givetvis nästa helg när den stora travfesten går av stapeln.

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Årjäng i morgon:

Årjäng är en av mina absoluta favoritbanor. Med 35 raka midsommarfiranden där så har man ett och annat minne därifrån. Kanske kan det hjälpa mig att analysera morgondagens omgång. Här är mina idéer.

 

V75-1

Efter att favoriten 7 Delicious U.S. blivit struken så är nu 1 Some Summit (60%) stor favorit. Hon gjorde en fin årsdebut med seger på ett imponerande sätt. Björn Goop körde då och han får återigen förtroendet vilket känns väldigt tryggt. Hon är motiverad favorit och absolut en tänkbar spik. 2 Geisha Sund (22%) galopperade senast bakom startbilen men gjorde en enorm upphämtning och det var en femstjärnig prestation. Hon är startsnabb när hon går felfritt men kan nog ändå inte ta en längd på favoriten. Lika klar andrahäst.

 

V75-2

Här finns det flera fina unghästar som är under kraftig utveckling. Jag är väl medveten om att det är många som kan vinna här. MEN jag väljer att LANSERA EN SKRÄLL. 10 Donners Am (8%) är stark som brännvin och insatsen senast var väldigt imponerande i ett lite enklare gäng. Jag tror Per Linderoth kör fram i tid och sedan blir han jobbig att stå emot. PERSONLIGEN chansspikar jag nog men ni får åtminstone ha med honom på kupongen.

 

V75-3

Jag har tänkt att låsa på två hästar. 8 Järsvö Elviz (17%) har verkligen hittat sig själv och han står fint till i loppet. Björn Goop är alltid en spännande faktor på en ny häst. 9 Kjempen (20%) verkar också under utveckling och har gått riktigt starka lopp på slutet. Jag låser på de här två hästarna.

 

V75-4

4 Charlie Mearas (68%) verkar vara omgångens spikförslag. Han gör allt rätt och en häst som vunnit tio lopp av tretton är givetvis en undantagshäst. Jag har personligen lite svårt att bedöma hur bra han är och bakom vimlar det av spännande skrällar. 8 Antonio Trot (7%) är en riktigt tuff fyraåring som med lite flyt absolut kan utmana favoriten. 1 M.T.Joinville (9%) är en kapable herre som gjorde årsdebut senast vid seger. Han kan vara ytterligare förbättrad med lopp i kroppen och från det här utgångsläget är han en tidigt utmanare.

 

V75-5

6 Zenit Brick (18%) har haft lite oflyt och senast var han ute i ett stentufft gäng och gick bra som fyra. Motståndet är betydligt enklare imorgon och det gör Zenit Brick till min tänkbara lösning i loppet. Bakom är det väldigt jämnspelat och det vore bra att lösa detta loppet med en spik. 9 Emmet Brown (15%) har gjorde det bra trots svåra utgångslägen. Enklare motstånd gör att han kan vara komplementhästen som ger ett lås på två hästar.

 

V75-6

3 Tellmeastory (48%) gjorde debut i Björn Goops träning senast. Han galopperade från start men gjorde en riktigt bra upphämtning på kanontid. Han är lite vansklig från start men från det här fina startspåret så tror jag att Björn Goop tar det lite lugnt och främst kör felfritt. Bra chans och en tänkbar spik. 6 Monfalcone (4%) blir min SKRÄLL i loppet. Tom Horpestads sjuåring är riktigt vass när han är som bäst. Han har fått ett lopp i kroppen och skulle Tom pricka starten från sitt springspår så skulle det kunna bli spets. Kul skräll för er som har tänkt att fälla favoriten. 10 Mellby Duke (9%) är bra för klassen. Han fungerade inte med barfotabalans senast men det var mycket bra rapporter från stallet senast. Tidig vid gardering.

 

V75-7

8 Propulsion (39%) blir ”som vanligt” favorit. Kort distans och spår 8 bakom bilen är INGET FÖR MIG. VAR DET NÅGOTN SOM SÅG 1 B.B.S.Sugerlight SENAST? Oj, vad han såg förbättrad ut! Skulle Kevin kunna hålla upp spets här så känns han väldigt aktuell och är given. Även 10 Ringostarr Treb (15%) gjorde ett heroiskt lopp senast med galopp i starten. 1 och 10 blir mina drag i Årjängs Stora Pris!

 

Det är otroligt viktigt att få in lite deg imorgon. Därefter har vi tre dagar på Axevalla med 41 lopp. Då gäller det att ha lädret i ordning. Nu tar vi dem!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar