Axevalla Nyhetsbrev 2017-07-07

Halmstadstravet är mitt inne i Sprintermästarmeetinget och årets upplaga av Sprintermästaren blev Robert Berghs upplaga. Han dominerade finalen fullständigt och var tvåa själv med katapultstartande Muscle Hustle medan Christoffer Eriksson upprepade bedriften i Kungapokalen och vann med Diamanten. Ett stort grattis till hela kretsen kring Diamanten som ägs av Peter och Kent Forsberg.

Publiksiffran uppgick till hela 11940 personer vilket mot 9685 personer samma dag förra året. En magnfik ökning minst sagt! Travfesten i Halmstad fortsätter på lördag med final i Stosprintern och V75 med jackpot. En ensam vinnare kan potentiellt plocka hem 27 miljoner kronor där! Som vanligt hittar ni Ottos analys till omgången allra sist i nyhetsbrevet.

Det är fyra Axevallahästar som startar inom V75: Pär Hedberg har med Bålsta Palema och Aron Palema i V75-1 och V75-2, Jan Björkqvist startar Above All i V75-4 och Malin A Karlsson Enjoy the Life i V75-5. Lycka till!

Sofia Aronsson gör resan till Jarlsberg på söndag för att starta sin stjärna Anna Mix i Ulf Thoresen Grand International med 750.000 norska kronor i förstapris. Bland motståndarna finns bland annat D.D’s Hitman, Carabinieri, Sauveur, Lionel och Twister Bi så det är ett riktigt getingbo.

Apropå Pär Hedberg så tog hans Dream Night Palema sin tredje raka seger i lopp 1 igår på Halmstad och tjänade 75.000 kronor. På 102 starter hittills i år har stallet vunnit 27 lopp och kört in drygt 1,6 miljoner kronor. En segerprocent på 27!

Vårt eget trippeltrav närmar sig med stormsteg och det är idag bara två veckor kvar! Det är som sig bör fullt ös på alla fronter. Det putsas och fejas runt hela anläggningen för att den ska vara toppfin när alla gäster kommer.

Nästa fredag är det dags för en av årets absolut roligaste tävlingsdagar när vi kör uttagningsloppen till StoChampionatet. Anmälningarna går ut på måndag klockan 09.00 och i skrivandes stund är det 59 ston anmälda. Mycket spännande.

Som vanligt hänger ni med i allt som händer på och omkring Axevalla och trippeltravet på våra sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Tag vara på ditt liv! Nu är det din stund på jorden”, Wilhelm Moberg.

Trevlig helg

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Halmstad i morgon!

Imorgon avgörs V75 på Halmstad. Jag hoppas på fina framgångar då jag har lite att leva upp till på den här banan då det ofta gått bra den här helgen. Hoppas det håller i sig!

 

V75-1

10 Magic Happens (28%) är en talang hos Peter Untersteiner. Han har alltid pratat gott om den här hästen och senast visade han varför. Lite osäker i voltstart men från ett bakspår bör det gå. Tänkbar spik! Bakom känns det väldigt öppet. Givetvis har 7 Upstream (19%) fina förutsättningar med springspår och Erik Adielsson. Ändå bara en av flera bakom min vinnare.

 

V75-2

3 Tjacko Zaz (61%) blir jättefavorit efter flera fina insatser och start i Elitloppet. Senast gjorde han en enorm upphämtning efter galopp och fartmässigt är han överlägsen. Han har ändå galopperat i två raka starter bakom bilen och det gör att man DARRAR LITE. Jobbigt beslut! Jag vill ha med 1 This Is It N.O. (3%) som gjort två fina starter i Sverige på slutet. 11 Bravo Navarone (6%) är också en häst att räkna med om det händer favoriten något. 2 Tonicetobetrue (8%) är en fin sprinter som har ett fint utgångsläge.

 

V75-3

Stosprinterns final. Här finns det flera hästar som kan vinna. 3 Gilda Newport (37%) är motiverad favorit men fick bara delad seger senast med 1 Bugatti Brick. Bara en i mängden. Bugatti Brick var fin senast och har läget. 2 Unison Kronos (20%) vann från rygg på ledaren senast. Hon avgjorde enkelt och kan ju givetvis speeda ner dem igen. 6 Caddie Lisieux (14%) är ingen utpräglad sprinter men nu blir det BARFOTA RUNTOM FÖR FÖRSTA GÅNGEN. 5 Lavidaloca de Vie (8%) vann ju sitt försök också på ett fint sätt.

 

V75-4

Jag tippar skrällen 2 My White Eagle (8%). Hon älskar att gå i ledningen och med rutinerade Per Nilsson så tror jag att ekipaget har bra chans att leda från start till mål. SOM NI VET så skräller det ofta i de här stoloppen men jag är fräck och spikar mig ut det här svåra loppet. HELA VÄGEN PER NILSON!

 

V75-5

1 Handsome Pelle (18%) gjorde ett bra lopp senast under Elitloppshelgen. Läget är helt perfekt och han kan öppna bra. 3 Athos Race (21%) gillar den korta distansen och förutsättningarna och kan springa fort på kort distans. 4 Rolex Broline (29%) har imponerat i enklare gäng. Här vankas det svar innanför och jag ÄR TVEKSAM. 9 Enjoy The Life (5%) är en spännande Axevallahäst som är under kraftig utveckling. Han var helt överlägsen senast och trots bakspår är han ett kul drag. 2 J.H.Mannerheim (11%) trodde jag mycket på senast. Då blev det galopp 300 kvar. Fart för seger.

 

V75-6

6 Cruzado Dela Noche (40%) har visat att han har växt in i eliten. Sköter han sig så är han givetvis ett stort vinstbud. 1 Mosaique Face (14%) har haft mycket problem och därför tävlar han väldigt ojämnt. I sina ljusa stunder är han jätteaktuell i ett sådant här lopp. Han är ju given på en garderad kupong. 2 Västerboonthenews (5%) är i sitt livs form. Skulle han få rygg på Mosaique Face och lucka till slut kan han vara skrällhästen. 4 Ringostarr Treb (14%) gjorde två topplopp i Sweden Cup. BARFOTA RUNTOM nu! 10 Day Or Night In (11%) är en talangfull 5-åring som är på väg in i eliten och skulle gynnas om det blir tufft tempo. Ta också med HEMMAFAVORITEN 12 Spring Erom (9%) som trots startspåret kan speeda ner hela gänget.

 

V75-7

ROBERT BERGH VINNER SISTA. 5 Nobel Amok (44%) såg helläcker ut senast då han vann lekande lätt från ledningen. Förhållandevis enkelt motstånd och toppchans.

 

Jag är redan på plats i Halmstad och det är en härlig travhelg. Nu hoppas jag på lite flyt på liret och lite skumpa på kvällstid.

 

Trevlig helg!

 

Per Ottosson

 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar