Axevalla Nyhetsbrev 2017-06-30

Då var det fredag igen och dags för ett nytt nyhetsbrev här ifrån Axevalla. På tisdag är det lunchtävlingar igen och det är den sista tävlingsdagen innan StoChampionats-meetinget drar igång med uttagningsloppen fredag den 14 juli.

På tisdag får vi besök av SPF Seniorerna och ungefär 80 pensionärer gästar oss för att ha diverse aktiviteter, äta en god lunch och följa travtävlingarna.

V75 drar den här helgen vidare till Bergsåker som kör dubbeltrav fredag och lördag med E3-finaler för de treåriga hästarna och V75-finaler. Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Tre Axevallahästar gör den långa resan till Bergsåker för att starta ikväll varav de två sista är med i Diamantstoets final med 200.000 kronor till vinnaren. Anna Forssells Fuxa Håleryd (V64-1) och Lucky Babe (V64-6) och Raoul Engbloms Zoccer City (V64-6).

På Axevallafronten är det fullt ös med hemmahästar som tävlar även på närliggande banor i helgen. Hela 35 hästar Axevallahästar startar på Vaggeryd på lördagskvällen och på Mantorps GS75-tävlingar på söndag. Vi önskar samtliga lycka till!

Under rubriken Axplock på www.axevalla.se kan man alltid läsa om samtliga Axevallahästar som vunnit på bortaplan och se en hel del bilder.

Missa föresten inte att följa Axevalla på sociala medier nu när det hettar till inför trippeltravet och StoChampionatet: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Ni har väl hört talas om Travveckan!? I samarbete med Skara Kommun, MEGA och Sommarland blir det massor av aktiviteter under hela veckan inför Trippeltravet. Det hela drar igång på lördagen med Stiftelsen och Linnea Henriksson på Sommarland. Måndag blir det nostalgidisco på Malibu med gruppen Haaks. Tisdag är det Jula Hotel som gäller med golftävling på deras äventyrsgolfbana. Onsdagen viker vi åt Skara med familjedag i centrum där det blir travtips, massor av familjeaktiviteter och underhållning av Scotts och Järnvingarna. På torsdag blir det Kick Off på Axevalla med grillbuffé och travmingel. På fredagen drar Trippeltravet igång med hela 40 lopp, dubbla V75-omgångar och StoChampionatet.

Och redan i morgon drar det igång med Europe! Läs mer och boka här!

Utmaningen tusenlappen mellan Lars och Benny avgjordes i lördags då Bennys sista pengar rök när Nuncio inte kunde plocka ner On Track Piraten på Rättvik. Vinnare blev således Lars som av den ursprungliga ”tusenlappen” har 602 kronor kvar. Bar jobbat av båda ändå då vi har hållit på sedan lördagen den 18 september förra året, alltså i drygt nio månader! Nu blir det ett litet sommaruppehåll innan vi drar igång en ny duell här i nyhetsbrevet med en ny utmanare.

Veckans historiska citat: ”Antingen hittar vi en väg eller så gör vi en”, Karthagos härförare Hannibal.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Bergsåker i morgon!

V75 avgörs på Bergsåker. Det är fina lopp med bland annat E3-finaler för både ”killar” och ”tjejer”. Omgången innehåller flera stora favoriter men som vanligt hoppas man ju på några skrällar så att utdelningen ändå blir tacksam.

 

V75-1

Tre hästar är så gott som jämspelta. Alla tre har gjort topprestationer på slutet och det är nog de här tre som gör upp om det. 1 Volstead (24%) har läget och Erik Adielsson är väldigt startsnabb vilket gör att han kan ta ledingen och då blir det min FÖRSTA HÄST. 2 In Vain Sund (23%) gjorde ett kanonlopp senast i spåren men lär få göra jobbet igen och det kan bli tufft att slå min första häst. 5 On Track Piraten (26%) såg kanonfin ut senast när han slog Nuncio. Troligtvis får han ett jobbigare lopp den här gången och är bara en av tre.

 

V75-2

8 Tesio (5%) FÅR EN CHANS TILL! Senast åkte han dit på kortspeed mot Rekord Rune men var inte trött i mål. Trots sitt dåliga läge så tror jag att han kan köra fram till dödens och avgöra. DET RYKTAS OM BARFOTA OCH JÄNKARVAGN för första gången. Jag spikar men det kanske är i tuffaste laget? Glöm inte bort honom!

 

V75-3

3 Dibaba (44%) verkar vara något alldeles extra. Hon är oerhört VÄLSTAMMAD och en toppmärr. Motiverad favorit men ORUTINEN är ett minus. Jerry Riordan har två kanoner! 2 Vanquish Kronos (17%) och 4 Vamp Kronos (20%). Christoffer Eriksson väljer Vanquish Kronos och det kanske är en fingervisning om vem han tycker mest om. Båda är tuffa utmanare för favoriten. Dessa tre höjer sig över mängden. Bakom vimlar det av superskrällar.

 

V75-4

4 Bruno Bagheera (46%) var HELT FANTASTISK senast. Då gick han barfota runtom och helgstängt huvudlag. Det var som en ny häst. Nu ryktas det om öppet huvudlag och skor bak. För mig känns det som ett STORT MINUS. Kolla gärna denna info innan du lämnar in. 5 Gianluca Boko (20%) har varit toppfin på slutet och med barfotabalans hittade han ytterligare nya växlar. Fint läge och klart första motbud till favoriten. 3 Flash Hammering (7%) kan utmana favoriterna från sitt fina läge. Nu blir det barfota bak igen och jänkarvagn.

 

V75-5

Ett härligt spellopp! Favoriten 3 Whitehouse Express (30%) avgjorde senast på mållinjen. Han har återigen fått ett fint utgångsläge och räknas. 7 Queer Fish (25%) har varit helt heroisk vid sina senaste starter och vunnit från svåra lägen. Nu blir det troligen barfota runtom igen vilket han gick med när han vann från dödens på Solvalla. Han är ju given! 1 Officer C.D. (9%) gjorde sitt LIVS LOPP senast. Han har tidigare varit lite sprinterbetonad och vek till slut men senast gick han ända in i mål med full fart från ledningen och var sånär på att hålla undan för Whitehouse Express. Tur i lottningen och tidig. 12 Fossens Bonus (11%) och 11 Balfour (14%) är två TOPPHÄSTAR som absolut ska med på kupongen och blir livsfarliga med tempo i loppet.

 

V75-6

3 Coin Perdu (77%) är ju OBESEGRAD efter åtta starter. Det är en enorm prestation och han såg också väldigt fin ut senast i försöket. Det blir nu barfota runtom igen och han blir inte lätt att komma till tals med. Jag kommer nog ändå att gardera favoriten då det är många fina talanger här. 2 Calle Crown (7%) har läget och kommer att sitta bra till i loppet. Thomas Malmqvist vill att hästen ska köras i ledning och det kan vara ett vinstgivande drag. Jag är väldigt förtjust i 8 Lucifer Lane (2%) körande Johan Nilsson valde senast att gå ner i rygg på ledaren. Han fick MASSOR AV KRAFTER KVAR. Läget är jobbigt men jag vill ändå ha med honom på min kupong. 11 Global Un Poco (4%) har ju gjort allt rätt så här långt och med lite tryck i loppet är han med i matchen.

 

V75-7

2 Västerbo Exact (26%) gjorde ett fint lopp senast som tvåa och formen sitter där. Han har fått ett perfekt utgångsläge och han är snabb från början. Når han ledningen har han bra chans. 3 Mellby Drake (16%) såg helläcker ut här på Axevalla näst senast och kan också lägga iväg bra från början. Med ett vettigt lopp är han väldigt tidig. 6 Moni To Spare (21%) vann på ett fint sätt från ledningen. Här blir det tufft att komma till spets och han får troligtvis ett jobbigare lopp denna gång och han är bara en av flera. 7 M.T.Insider (5%) är ju VÅLDSAMT STARTSNABB. Om Olle laddar vad som går kan han ta sig förbi från start. Det lär kosta mycket och det blir nog svårt att vinna. Han kan dock SÄTTA FÄRG på loppet och det gör att det kan bli skräll. 1 Voulez Vous (7%) och 10 Linus Boy (12%) är hästar som skulle gynnas av hårt tempo.

 

Jag önskar er tur på travet och en riktigt trevlig helg. Spela fräckt!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar