Axevalla Nyhetsbrev 2017-06-22

Det är dagen före midsommarafton och därför kommer nyhetsbrevet en dag tidigare än vanligt den här veckan och även lite kortare.

Det är som sig bör fullt ös inför trippeltravshelgen både på kontoret och anläggningen för att förbereda så mycket som möjligt i så god tid som möjligt. Det är idag bara 29 dagar kvar innan vårt stora event och tiden går fort efter midsommar så det gäller att vara i fas vilket det känns som att vi är.

Vi har börjat nedräkningen på sociala medier och temat i år är att Håkan ”Lillis” Olsson minns tillbaka på alla StoChampionatsvinnare sedan Pay the Bill vann 1984 till Galactica ifjol. En vardera dag från i onsdags. Gå in på www.axevalla .se eller www.facebook.com/axevalla för att följa detta. På hemsidan kan man också t ex. läsa vår traditionella trippeltravstidning online. Den är full av matnyttiga reportage gjorda av Olof Darius, missa inte det!

Midsommar är av tradition en stor travhelg med mycket trav runt om i Sverige. För Axevallas del så är det hela 29 hästar som startar på Årjäng, Lindesberg, Rättvik och Kalmar under helgen. Bland annat så reser Rickard Svanstedt till Rättvik på midsommardagen med sin stjärna Baron Gift för att starta i ett Breeders’ Crown-lopp med 70.000 kronor till vinnaren. V75 körs som vanligt den här helgen på Kalmar på söndag och vi avslutar som vanligt nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Vår nästa tävlingsdag är tisdag den 4 juli då vi åter har lunchtävlingar. Det är sista tävlingsdagen innan det är dags för uttagningarna till StoChampionatet fredag den 14 juli.

 

Utmaningen tusenlappen vecka 25:

Benny grep det sista halmstrået och fick in sina sista pengar på Propulsion i lördags vilket gör att han i alla fall är på väg uppåt igen. Lars börjar också tappa och det ser inte lika klart ut längre. Nu är det dags att vända trenden igen!
Benny (81 kr)

Lördag 24 juni, Rättvik lopp 11 (GS75-7), 81 kr vinnare på nr 7 Nuncio.
- Jag lyckades med förra veckans fegspel och jag håller fortfarande näsan över vattenytan. Jag fortsätter med ett ”överlevnadsspel” i Nuncio som jag tror tar ner On Track Piraten med lätthet och då borde jag få vara med en vecka till.


Lars (602 kr)
Söndag 25 juni, Kalmar lopp 7 (V75-3), 200 kr vinnare på nr 8 Trot Kronos.
- Trot Kronos gillar jag skarpt och insatsen senast var av bästa märke. Jag tror att Jorma tar sig fram utvändigt den troliga ledaren och favoriten Nobel Amok i tid och sedan krossar allt över perfekt distans.


Missa nu inte att följa Axevalla på sociala medier för att ta del av allt som händer inför trippeltravet och StoChampionatet: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.


Ha en riktigt skön och trevlig midsommarhelg!

 

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Kalmar på söndag!

V75 MED JACKPOT! Midsommar-V75 avgörs alltid på Kalmar söndagen efter midsommar. Det är en spännande omgång med extra pengar och förväntningarna är som vanligt höga. Nu är det dags!

 

V75-1

4 In Toto Sund (28%) verkar bli favorit efter flera fina insatser. Hon är helt enkelt ett väldigt bra sto och motiverad favorit. Jag tycker ändå att det finns några hästar som vi behöver gardera med. 5 Indoor Voices (22%) utmanade en riktigt bra häst senast på Bjerke från dödens och hon är riktigt gedigen. 9 Treasure Kronos (19%) kom bort senast då hon hamnade långt ner i kön. Skulle hon få det rätta smygloppet så är hon ju jättevass på speed. Den gamla unghäststjärnan 1 Evin Boko (6%) var tillbaka i riktigt fint slag senast och kan vara skrällen.

 

V75-2

12 Gomez (33%) blir stor favorit på förhand. DET GÅR INTE att spela en stor favorit från spår 12 i lägsta klassen även om Gomez har gjort allt rätt så här långt så har det varit i enklare motstånd. JAG MÅSTE GÅ EMOT. 2 Cashback Pellini (16%) har ett gott rykte och lyckas Thomas Uhrberg att få iväg sin springare från spår 2 i volten på ett bra sätt så kan han sitta i spets tidigt. Då blir han inte lätt att tas med. Jag GILLAR 1 Cobbys Celeb (10%). Han har gjort två kanonlopp från UTVÄNDIGT LEDAREN. Han är ingen startblixt men skulle Petri hamna vettigt till och lucka i tid så är han att räkna med. 3 Maremma Sock (5%) är ett vinstvant sto som faktsikt fick krafter kvar senast på Mantorp. Bra startspår och bra rens. 4 Shorthanded Jag (8%) är också bra för klassen. Ta även med en barfotaspringande 7 Henning Lixarve (4%).

 

V75-3

TVÅ HÄSTAR HÖJER SIG. 6 Nobel Amok (35%) har gjort toppinsatser hos Robert Bergh. Här bär det av till ledningen och sedan drar Robert i ett jämnt tempo och då blir han svårfångad. 8 Trot Kronos (19%) var sjuk näst senast på Åby men var tillbaka i toppslag senast och detta är ett lås. Ganska svårt att så isär dem.

 

V75-4

1 New Muscle Ås (20%) är knapp favorit. Han har optimala förutsättningar men jag tycker att han uppträder ojämnt och det är inget jag vågar luta mig mot. 4 Talassio (20%) är också en häst som blir hårt betrodd. Han är segervan och nu ryktas det om BARFOTA RUNTOM. Då blir han tuff att knäcka. MIN FÖRSTA HÄST ÄR 11 Iago Zon (14%) som jag tror är en KANONSPRINTER och därför tycker jag att han är spännande trots sitt bakspår.

 

V75-5

8 Rushmore Face (31%) gjorde ett topplopp senast på Solvalla och fick bara stryk av en smygkörd konkurrent. SPÅR 8 ÄR ALDRIG ROLIGT. Men skulle Adrian hitta ner i ett vettigt slagläge så vinner han. Bakom är det vidöppet men jag gillar 5 Mulligan (19%) som är ett mycket talangfullt sto som kan skrälla om det händer något med favoriten.

 

V75-6

2 Canari Match (38%) blir stor favorit. Fick överta ledningen senast och han vann enkelt. Det var ett otroligt stort stallskrik och han gjorde allt rätt. ÄR DET BARA ATT STÄLLA UT SKORNA I GULD? Motståndet är tuffare nu och för mig är det givet att gardera. 7 Target Kronos (8%) är en riktigt bra sprinter som räknas tidigt bakom favoriten. 1 Rod Stewart (4%) kördes väldigt offensivt senast på Bjerke och blev trött. Han har smygläget och han är absolut med och fajtas om segern. 5 El Mago Pelleni (8%) och 6 Harry Haythrow (2%) ska också med på en välgarderad kupong.

 

V75-7

5 Tjacko Zaz (44%) galopperade i sitt Elitloppsförsök. Innan radade han upp fina prestationer. Det kan bli svar invändigt och det gör att favoriten kan få det väldigt jobbigt. JAG GARDERAR. 1 Spitcam Jubb (5%) gjorde topprestationer i Sweden Cup och blev sedan jättefavorit på V75 på Östersund. Enligt tränaren blev han hovöm och kunde inte göra sig själv rättvisa. Han är startsnabb och det lutar åt spets och fungerar han lika bra som på Solvalla har han toppchans. Det innebär att det kan bli hårt tempo och det gynnar min IDÉ 12 Bravo Navarone (10%). Han var blek senast men det var nog en tillfällighet. Blir det högt tempo så kan Bravo Navarone spurta ner alla på det långa upploppet. BAKOM VIMMLAR DET AV MILJONHÄSTAR OCH DET KAN LÖNA SIG ATT TA MÅNGA.

 

Nu laddar vi järnet - det är verkligen dags att ta betalt nu på söndag och jag hoppas att mina idéer är de rätta.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar