Axevalla Nyhetsbrev 2017-06-16

Tiden flyger fram och det är redan fredag och dags för ett nytt nyhetsbrev. Det är fullt ös med förberedelser inför trippeltravet och det återstår bara två lunchtrav, nu på tisdag och tisdagen den fjärde juli innan det är dags för uttagningsloppen fredag den 14 juli.

De senaste åren har vi haft olika teman på vår Facebook-sida där vi räknar ner till trippeltravet och StoChampionatet. I år kommer Håkan ”Lillis” Olsson att blicka tillbaka i StoChampionatshistorien och plocka fram egna minnen från just den dagen. Vi börjar på tisdag med det första inslaget då det är 32 dagar kvar. För 32 år sedan, 1984, kom också den första hemmasegern i vårt anrika lopp genom Pay The Bill och Sven Gunnar Andersson. Inget kan passa bättre än att inleda nedräkningen med det och med Lillis vid rodret som ju är upphovet till hela trippeltravet på Axevalla.

På tisdag är det som ovan nämnt dags för tävlingar igen då vi har lunchtrav på programmet med nio lopp. Första start är som vanligt kl. 12.20 och på Sällskapets Travrestaurang serveras lunchbuffé för 119 kr: Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och pepparsås samt sallad, smör, bröd och kaffe. Stallcafét Gunghästen serverar Stekt fläsk eller ungskokt torsk för 99 kr inkl. måltidsdryck, sallad, dessert och kaffe. Välkomna!

På torsdag nästa vecka blir det full fart på Axevallas parkering. Då blir det en stuntshow med bilar och motorcyklar. Mer info om evenemanget hittar ni på www.stuntshow.se.

V75 drar vidare till midnattsland och Boden i morgon där Sofia Aronsson startar Anna Mix i Norrbottens Stora Pris med 1 miljon kronor till vinnaren! Vi önskar ett stort lycka till!

Vi har haft fina sportsliga framgångar på slutet för Axevallas del med nio segrar på bortaplan under den gångna veckan. Under Vaggeryds V86-tävlingar i onsdags tog Pär Hedberg och Stall Palemas Southwind Feji sin sjunde raka seger från debuten. Senare vann både Sofia Aronssons Star Advisor Joli och Raoul Engbloms Zoccer City varsit V86-lopp! En mycket bra kväll för Axevallatränarna alltså.

Som vanligt kan ni läsa om alla Axevallasegrare på bortaplan på hemsidan under Axplock.

Utmaningen tusenlappen vecka 24:
Utmaningen fortsätter åtminstone en vecka till då det är riktigt skarpt läge för Benny den här veckan. Förhoppningsvis sätter han sin vinnare som borde ha en vettig chans att vinna. Lars tror att hans vinnare är ännu klarare.

Benny (50 kr)
Lördag 17 juni, Boden lopp 13 (V75-7), 50 kr vinnare på nr 2 Propulsion.
- Nu gäller det gripa det sista halmstrået för att hålla liv i duellen. Jag har endast en femtiolapp kvar och den lägger jag på Propulsion och hoppas jag kan få hänga med en vecka till.

Lars (802 kr)
Lördag 17 juni, Boden lopp 8 (V75-2), 200 kr vinnare på nr 7 Lacquer And Lace.
- Lacquer And Lace är väldigt kapabel och har ett perfekt läge och en mycket intressant uppgift här. Hon ska tävla barfota runt om för första gången och jag tror att det är spets och slut. En bra vinnare och V75-spik.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Var en röst, inte ett eko”, Albert Einstein.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Boden i morgon!

V75 avgörs på Boden. Det är midnattstrav med sen start (kl. 20.30). På förhand ser det väldigt favoritbetonat ut och jag måste tro på flera av de betrodda. Kan det bli någon utdelning?

 

V75-1

2 Whitehouse Express (68%) blir jättefavorit. Han gjorde en kanoninsats senast då han vann på Gävle. Det var första riktiga loppet för i år. Han var verkligen förberedd men han kan vara ännu vassare med loppet i kroppen. Nu har han perfekt utgångsläge och motståndet skrämmer inte. Normalt sett så är det spel mot ett mål. 5 Officer C.D. (13%) har gått över förväntan i Silverdivisionen men trots toppform så tror jag han får svårt att utmana den stora favoriten.

 

V75-2

Det är SÄLLAN man hör en så optimistisk tränare som M. Pihlström som tränar 7 Lacquer and Lace (27%). Han snackar om barfota runtom samt rycktussar för första gången. Han tror på en låg 13-tid och då blir det väldigt svårt för de andra om hon är så bra som tränaren tror. Man ska också tänka på att de har ett TOPPLÄGE med ett springspår med få hästar på volten. LÅTER FAKTISKT SOM EN SPIK. 15 Geisha Sund (19%) är ju jättebra men det låter besvärligt att ta 40-meters tillägg. Jag gillar 3 Zoom Zoom (12%) och jag tycker hon är första utmanare.

 

V75-3

4 Gianluca Boko (47%) verkar vara något extra hos Robert Bergh. Fyraåringen har imponerat och senast såg han väldigt fin ut med BARFOTABALANS. De har också ett fint utgångsläge och Robert Bergh har bra chans att ta en V75-seger. 9 Jaques Noir (18%) vann senast från ledningen och de var en fin prestation. Bakspår nu men given om ni garderar favoriten. SE UPP MED NYA BARFOTAHÄSTAR. 2 Easy Tiger Pellini (9%) och 8 Lugnets Sardonyx (1%).

 

V75-4

TVÅ HÄSTAR HÖJER SIG ÖVER MÄNGDEN! Välj rätt. 2 Art Nökkve (25%) är ju otroligt beroende av barfotakörning. Nu har han radat upp kanonprestationer i sin tre senaste starter och det kan bli tufft att ta tjugo meters tillägg för den delade favoriten 10 Tangen Haap (25%). Ska jag välja en av favoriterna så blir det 2 Art Nökkve som tidigt kan sitta i ledningen och det är stor RISK att Tangen Haap hamnar allra sist.

 

V75-5

HÄR SKULLE VI BEHÖVA EN SKRÄLL! 7 Louie Brodde (25%) gjorde ett bra lopp senast i ett enklare gäng. Nu ryktas det om barfota runtom och det ger säkert en del positiv kapacitet. Ändå inget för mig som favorit. 2 Copimade (19%) har alltid visat bra fart. Nu har han blivit VALACK och det kan vara väldigt positivt för vissa ”pojkar” då de kan fokusera på att tävla. 10 Angle of attack (19%) avslutade kanonfint på Solvalla senast. Han känns tidig även från bakspår. Det känns ändå som om det kan skrälla här och jag kan bara rekommendera riklig gardering.

 

V75-6

2 Holdyourhorses (26%) var JÄTTEFÖRBÄTTRAD senast då han gick barfota runtom. Erik reglerade loppet från dödens och han kunde gå undan enkelt till slut. Han kan absolut vinna men jag kommer ändå att gardera favoriten. Första utmanare är absolut 5 Västerbo Grosbois (13%). Han såg lysande ut som FASTLÅST SENAST och Niklas Westerholm låter helnöjd med sin springare. Han kan öppna snabbt och den här gången lär nog Niklas köra i spets om han får chansen. Tidig och mitt första val i loppet. 3 Pacific W.F. (12%) är på väg uppåt i form och kan från sitt fina utgångsläge vara med i striden.

 

V75-7

Norrbottens stora pris är ett KANONLOPP! 2 Propulsion (65%) är jättefavorit efter sina fina insatser i försök och final av Elitloppet. Jag förstår att han är favorit från sitt fina utgångsläge. Men… man får ju otroligt bra betalt på om någon annan vinner loppet och det är faktiskt flera spännande hästar att ta med och för mig är det ändå givet att gardera. Tex. 9 Anna Mix (6%) som senast var tillbaka hos SOFIA ARONSSON och som kördes jättetufft hela vägen och ändå höll bra till en tredjeplats. Hon är given vid gardering. 7 Mosaique Face (6%) såg ju jättestark ut senast då han galopperade 350 m från mål. Lopp i kroppen nu. 1 Kadett C.D. (3%) har läget och toppform. 3 In Vain Sund (5%) gick jättebra i skymundan i Elitloppsfinalen. 6 Nadal Broline (9%) som snart får sin första storseger och kanske 5 Oasis Bi (4%) som tränaren låter oerhörd nöjd med.

 

Med några rejäla skrällar till slut så kan vi nog få upp utdelningen så vi får rejält med spelmaterial hela sommaren.

Trevlig helg!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar