Axevalla Nyhetsbrev 2017-06-09

Det bjöds verkligen på topptrav under våra GS75-tävlingar i söndags. ICA var gäster då de firar 100 år hos ett antal travbanor och den här dagen var de hos oss med massor av familjeaktiviteter. Sportsligt finns det många godbitar att lyfta fram. Pär Hedbergs och Stall Palemas jättelöfte Southwind Feji tog sin sjätte raka seger från debuten i lopp 6. Unrestricted och Johan Untersteiner vann Andra testet inför StoChampionatet på ett imponerande sätt och tillhör i skrivandets stund definitivt en av förhandsfavoriterna till slutsegern. Susanne H Osterling tog sin fjärde inteckning i Kronprinsessan Victorias Lopp när hon ledde runt om med Robert Berghs Mellby Drake och sist men inte minst skrällvann Jörgen Westholm Guldstoet och 350.000 kronor med White Lightning efter ledning hela vägen.

På söndag är dags för årets andra breddtravsdag och den här gången sker det en söndag med första start 11.10. Det är faktiskt några lopp som inte är fulla vilket är ovanligt när det handlar om breddtrav.

Axevalla Travförening anordnar bakluckeloppis på publikplats. Mer info om detta finns på baksidan av travprogrammet och vi hoppas på en hel del extra besökare med tanke på det. Det är fri entré och serveringen den här dagen kommer att ske i Ambra Bar eller på Stallcafé Gunghästen då restaurangen håller stängt.

Axevalla ansökte om projektpengar för den centrala travskole-satsningen som Svensk Travsport utlyste och blev tilldelad 450.000 kronor. Detta ska användas till att en projektanställning under ett år som ska generera och utveckla Axevalls Travskola. Bland annat ska vi satsa på att få igång den dagliga verksamheten mer genom att starta ett rehabcenter för människor med dessa behov. Som det är nu är det ju mest verksamhet under kvällstid. Axevalla äger projektet men även Halmstad kommer att vara delaktiga.

Apropå StoChampionatet ovan och trippeltravet så närmar det sig med stormsteg och resterande av sommaren för vår del handlar väldigt mycket om att förbereda för vår stora folkfest. Det händer som vanligt mycket under själva trippeltravsveckan men i år kanske mer än någonsin.

Vi utvecklar vårt samarbete med Skara Kommun, Mega och Sommarland med något som vi kallar Trav-Veckan. Det hela inleds på fredagen hos oss den 15 juli med uttagningsloppen till StoChampionatet. På lördagen blir det konsert på Sommarland med Stiftelsen och Linnea Henriksson. Det hela fortsätter på måndag med coverbandet HAAKS som spelar på gamla anrika Malibu intill Sommarland. På tisdag är det Jula Hotell som gäller där det blir mästerskap i äventyrsgolf, en tävling som är öppen för alla. Efter blir det party på Jula Hotel. Onsdag forsätter vi mitt i Skara med Travkalaset som är ett familjearrangemang med ponnyhästar, cirkusskola m.m. Underhållning blir det i form av Scotts och Järnvingarna. Torsdag blir det Kick Off på Axevalla med grillbuffé, mingel och travtips på Axevalla i Ambra Bar. På fredagen drar vi igång travhelgen där 40 lopp ska avverkas.

Rent sportsligt blir det en förändring i år och det är att vi höjer förstapriset i Axevalla Marathon till 150.000 kronor. Det blir därmed helgens högst doterade lopp tillsammans med Axevalla Löpning, Gulddivisionen.

 

Utmaningen tusenlappen vecka 23:

V75-cirkusen drar vidare till Östersund där det bjuds på mycket fina tävlingar med Jämtlands Stora Pris som clou.

Benny (100 kr)

Lördag 10 juni, Östersund lopp 9 (V75-5), 50 kr vinnare på nr 5 Valeur.
- Jag har verkligen haft en tung period och nu måste jag verkligen vända på steken. Jag hoppas och tror att Valeur spurtar ner dem med Örjan i sulkyn.

Lars (1002 kr)
Lördag 10 juni, Östersund lopp 8 (V75-4), 200 kr vinnare på nr 2 Kolbergs Lillefot.
- Kolbergs Lillefot är en nordsvensk som jag verkligen gillar. Han är yber-speedig och det blir barfota runt om igen. Hur ska de hitta honom!?

Veckans citat: ”Du kan aldrig bli en vinnare förrän du har lärt dig att förlora”.

Trevlig!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Östersund i morgon!

Förra veckan var jag helt ute och ”seglade” med tre spikar varav ingen vann. Givetvis hoppas jag och tror på bättring och det är alltid nya tag när det gäller travet. Här är mina idéer imorgon på Östersund.

 

V75-1

1 Vidivici C.C. (14%) är en väldigt spännande fyraåring som gjort det det bra i ganska tuffa gäng. Han kan öppna bra i voltstart och läget är helt perfekt. Även kusken Christoffer Eriksson vinner lopp hela tiden och detta är KLAR FÖRSTA HÄST. Favoriten 6 Survival Kit (34%) är inte helt enkel men springspår och Erik Adielsson brukar passa bra ihop. 7 Joy de Castella (13%) är ett tufft sto som står bra inne i klassen. Hon har radat upp bra insatser och kanske är motståndet lite enklare den här gången. Jätteskrällen är 9 Pacific W.F. (2%) som Bergh är uppåt på och som gjorde ett bra lopp senast.

 

V75-2

8 First Love Boko (34%) lovade Jörgen vinst med senast. Hon gjorde ett bra lopp men fick ge sig sista biten. Hon har återigen en fin uppgift och det blev ännu bättre förutsättningar sedan nr 7 har strukits. Klar första häst. 3 Helena Klipp (12%) har tränat bra en längre tid och senast var hon toppfin vid enkel seger på Axevalla i ett breddlopp. Hon är ändå bra för klassen. Jag gillar 12 Guinea Boko (10%) men spår 12 är aldrig kul bakom startbilen men med minsta flyt är hon med och gör upp.

 

V75-3

1 Vincent Zaz (43%) är motiverad favorit. Han kan öppna bra och har chans till ledningen här. Lyckas Ulf med den taktiken så är det toppchans. Håkan K Persson har två bra motståndare, 5 Lexington Hall (14%) och 6 Edgy Look (16%). Lexington har det bästa läget men jag tycker att Edgy Look är tuffast.

 

V75-4

9 Fender (30%) är ett toppkallblod som gör allt rätt. Han är motiverad favorit men med tanke på BAKSPÅR så blir det att gardera. Normalt sett brukar jag gardera rejält men imorgon känns det som om några utmärker sig och jag låser på FYRA HÄSTAR. 4 Pave Faks (15%) är en rejäl häst som gör bra lopp hela tiden. Jomar brukar lyckas bra med hästen. 2 Kolbergs Lillefot (12%) var grym senast, barfota runtom och blir det så igen så lär han vara med och fightas i främre regionen. Även om 1 Alfie (8%) är ett sto så har hon visat på slutet att hon kan väldigt mycket och hon står fint inne i loppet och har bästa startspåret.

 

V75-5

1 Spitcam Jubb (42%) var helt fantastisk senast i Sweden Cup och sitter inte de loppen i kroppen så vinner han det här. 11 Queer Fish (14%) var ju osannolikt bra senast då han vann från dödens på en topptid, barfota runtom. Får svårt ändå från spåret men strular det för favoriten eller att han en sämre dag så är ju Queer Fish given.

 

V75-6

3 Mosaiqaue Face (21%) lär bli favorit. Han har inte startat på ett tag men träningsrapporterna går i dur. Han kan vinna men inget för mig då loppet ser helt VIDÖPPET ut. 5 Tobin Kronos (20%) är verkligen på väg in i eliten och han kan vara den som bara vinner på grund av sin ”ungdom”. 4 Spring Erom (16%) är ju tolvåringen som är helt otrolig. Gick ju till Elitloppsfinal och räknas alltid i den här typen av lopp. 1 Västerbo Highflyer (18%) har läget men är bäst på kort distans. 9 On Track Piraten (9%) har inte gjort något väsen av sig på länge men kanske ändå är värd ett streck.

 

V75-7

4 Linus Boy (55%) verkar bli stor favorit efter sin fina insats i Harpers. Han är dock inget att lita på bakom startbilen och jag tycker att det finns flera roliga motbud. 11 Bison Spiro (7%) gick fantastiskt bra i skymundan i samma lopp som favoriten startade senast och han är min första utmanare. 10 Valention Strix (11%) står perfekt inne i Brons och när han är på topp så kan han absolut vinna i ett sådant här lopp. 2 Voulez Vous (9%) är en spännande Norrlandshäst som har SKYHÖG kapacitet och ett fint utgångsläge.

 

Kanske lite favoritbetonat men med några skrällar blir det Alltid fina pengar på V75. Vi gör ett försök!

 

Lycka till!

 

Hälsningar,

Per Ottosson
Ottos analys till V75-omgången på Jägersro JACKPOT
En kul omgång på Jägersro där jag tror på några favoriter men också hittat några läckra drag. Nu är det dags!

V75-1
Jag tror favoriten vinner. 1 Panoramic (56%) har gått fantastiskt bra en längre tid. Han står perfekt inne i brons och älskar distansen. Han leder från start till mål.

V75-2
2 Digital Control (37%) såg helläcker ut senast i ett lärlingslöp. Han öppnade snabbt bakom bilden och med tanke på det tror jag Robert Bergh har toppchans att leda detta loppet från start till mål. Spik nr 2.

V75-3
6 Edward Ale (38%) är tillbaka efter skadeuppehåll. Han har gått toppenfint och ska givetvis räknas. Det kan bli ett tungt lopp då det troligtvis inte går att komma till ledningen. Inget för mig. 11 Nahar (26%) körde Bergar´n ett optimalt lopp med senast då han började i fjärde invändigt och kom ut i andra utvändigt i sista sväng. Nu blir det tuffare att runda fältet. Jag tror mest på 1 Allaballakaitoz (10%) gjorde ett riktigt bra lopp senast i gulddivisionen och nu har han spetsläge där han trivs allra bäst. Jag hoppas och tror att han kan rinna undan i spets. Peter Untersteiner har ytterligare två intressanta hästar. 12 Dreams Take Time (9%) har ju varit toppfin men har ett tråkigt utgångsläge. 9 Je Táime Express (5%) har det varit skrik om på slutet och senast fick han inte fritt. RYGG LEDAREN? Spännande.

V75-4
Den här typen av stolopp brukar vara olösliga. Det är samma denna veckan och här lutar det åt skräll. Jag tippar 7 Wild Cat (6%) som jag följt en längre tid. Hon gjorde ett topplopp senast då hon spurtade från sista plats 300 meter från mål fram till andra platsen. Hittar Stefan Söderkvist rätt läge från start är det klart min första häst. Men bakom är det totalt vidöppet.

V75-5
Lägsta klassen där jag också räknar med skräll. Jag tippar tre skrällar som jag tycker absolut är värda ett streck och som gått bra på slutet. 9 Ahsoka T.Dream (2%) är ju en superskräll! Hon gick jättebra senast från fjärde utvändigt. Jörgen styrde på 750 m från mål och ssedan fick hon gå ensam i tredje spår och avslutade ändå kanonbra bakom en sådan bra häst som Alleyeson. Helt bortglömd! 3 Rico Leejs (8%) vann enkelt från dödens senast och imponerade. 4 Enjoy Chocolate (8%) avslutade fint från sjätte utvändigt senast och har ett spännande utgångsläge.

V75-6
1 Countrygirl Ås (48%) är motiverad favorit. Hon har gått kanonbra tre starter i bra och trivs jättebra med skor. Hon är också startsnabb och i chansen till spets är stor. Motståndet är enklare än tidigare och hon ska ha bra chans. Även här är det visöppet bakom favoriten och kanske kan man göra någon kupong där man också helgarderar loppet ifall Claes Svenssons märr är på humör.

V75-7
Jag är tveksam på favoriterna 4 Dream With Me N.L. (34%) och 3 Georgie Mae (26%). Dream With Me N.L. har inte startat sedan förra påsken och Georgie Mae tror jag inte kommer till spets. 1 Mr Pellegrino (4%) är ruskigt startsnabb och det är inte omöjligt att Kim väljer att köra i den positionen där hästen trivs bäst. Faktiskt lite vinstchans. 2 Re Doc (12%) HAR TOPPFORM. Hade han fått överta spets så vore loppet kört eftersom nr 1 kan köra i spets så minskar chanserna för Re Doc. DET LUTAR ÅT STENHÅRT TEMPO SÅ DET GYNNAR MINA SKRÄLLAR 6 Megamuscle (1%) är en megaskräll då han har hittat stilen igen. 7 Rapide du Pommeau (10%) kan då utnyttja sin styrka och mosa hela fältet till slut.

Med hjälp av några skrällar kan det bli en härlig lördagkväll. Jag är som vanligt optimist och hoppas vi ska sätta sjuan imorgon. Strecka lugnt.

Lycka till!
Per Ottosson
Kommande händelser
alt text here
Tisdag 9 Februari
Stayerlopp
Maecenas sed nulla massa. In mattis vulputate nisl, rhoncus blandit lorem maximus non. Phasellus tempus in ipsum non lacinia.
Visa startlista
alt text here
Tisdag 26 April
Tjejkväll
Tjejkväll med en härlig vårbuffe signerad Idas trav, mässa, spännande trav, intervjuer, utlottningar, speltips samt underhållning från scen med Ullberg & Ljung och andra upptåg.
Läs mer
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar