Axevalla Nyhetsbrev 2017-06-02

Elitloppshelgen blev en stor succé både publikmässigt och sportsligt. Drygt 60.000 personer räknades in totalt under de tre dagarna (lunchtravet på fredagen inräknat) vilket inte har hänt så många gånger i historien. Sportsligt fick vi uppleva många höjdare där såklart Bold Eagles försökslopp och Sauveurs världsrekord i Haper Hanovers lopp stack ut mest.

Från Axevallas synvinkel var det så klart Aron Palemas seger i Bronsdivisionens Final som var den stora händelsen med hemvändande Åke Svanstedt i sulkyn. Efter ett lopp i tredje utvändigt fick Aron Palema dra upp spurten själv i tredjespår 650 kvar men hade trots det inga som helst problem att avgöra på toppfina tiden 12,2/2140 auto. Ett stort grattis till hela kretsen kring Aron Palema, uppfödaren Karl Erik Bender, Ägaren Stall Palema, tränaren Pär Hedberg, stallpersonalen Malin Brink och Linus Svensson och givetvis gästkusken Åke Svanstedt. Läs mer och se bilder under Axplock på hemsidan!

På söndag har vi en av våra största tävlingsdagar för året när vi har ICA-dagen med Guldstoet, Kronprinsessan Victorias lopp och Andra testet inför StoChampionatet.

ICA firar 100 år och gör det tillsammans med ett stort antal travbanor. Nu har turen kommit till Axevalla och det kommer att bli massor av familjeaktiviteter på söndag med hoppborg, publiktävlingar, provsmakningar, hästhage m.m.

Sportsligt på söndag så är det också en riktig höjdare när Axevalla för första gången arrangerar GS75. Guldstoet, med 350.000 kronor till vinnaren, har lockat stora delar av kulltoppen. Kronprinsessan Victorias Lopp körs för 25:e gången och Ulla Ullberg har skänkt ett nytt fint vandringspris då Susanne H Osterling tog sin tredje seger i det anrika loppet förra året och tog därmed det dåvarande vandringspriset för alltid. Årets deltagare är: Linda Sedström, Catrin Fajersson, Mercedes Balogh, Linda Allercrantz, Malin Viklund, Anna Isabelle Karlsson, Clara Jonasson, Susanne H Osterling, Josefine Ivehag, Jennifer Tillman, Kim Moberg och Paula Pettersson.

Startlistorna till söndagens toppfina tävlingar hittar ni här!

Long Track Speedway-tävlingarna i söndags blev en succé på många sätt med drygt 2800 besökare och vi fick till och med skjuta på första start för att alla skulle hinna in. Vann gjorde till slut finländske Appe Mustonen som fick 20.000 kronor i segercheck. Tvåa blev Anders Mellgren och trea Andreas Bergström som kammade hem 10.000 kronor respektive 6.000 kronor.

Följ Axevalla på sociala medier för den allra senaste och hetaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Utmaningen tusenlappen vecka 22:

Det var ingen lycka på spelet under Elitloppshelgen men nu när V75 drar vidare till Mantorp är det nya tag och möjligheter som gäller.

Benny (148 kr)

Lördag 3 juni, Mantorp lopp 7 (V75-3), 48 kr vinnare på nr 12 Mack Dragan.
- Nu ser det inte så bra ut för mig och det en vändning behövs verkligen. Jag går på en Axevallahäst som jag har bra feeling för på Mantorp. Mack Dragan såg fin ut i comebacken senast och kommer att få en bra position här då han är väldigt startsnabb. Han ser ut att bli bortglömd dessutom vilket gynnar oddset.

Lars (1102 kr)
Söndag 4 juni, Axevalla lopp 9 (GS75-5), 100 kr vinnare på nr 6 Globalshowbusiness.
Globalshowbusiness när tredje starten i den duktiga amatören David Perssons regi och hon ser ut att bli väldigt bortglömd här. I första starten galopperade hon på väg till ledningen i en tuff öppning, senast höll hon strålande från dödens som tvåa och här kan det vara dags för en skrällseger. Hon tränar väldigt starkt. Se upp!

Veckans citat: ”När du är god mot andra är du god mot dig själv”, Benjamin Franklin.

Trevlig helg och hoppas vi ses på Axevalla på söndag!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Mantorp i morgon!

Det är ”på dem igen” imorgon då V75 avgörs på Mantorp. Kul med Jackpot och det finns några klara spikar! Häng med!

V75-1

ALLAT TALAR FÖR MIN SPIK. 7 M.T.King of Cash (44%) kom tillbaka efter en månads paus senast i lördags på V75. Han hade spår 12 och hamnade sist och blev sedan fast mellan hästar ända in i mål. Han såg lysande ut och imorgon är det 2640 m vilket är ett stort plus. Motståndet skrämmer inte och jag är ganska säker på att Johan åker fram i dödens och reglerar det här fältet. Bra spik!

V75-2

JOHAN VINNER IGEN! Jag tror nämligen att 3 J.H.Mannerheim (15%) vinner. Han vann näst senast i ett enkelt gäng på Vaggeryd från dödens och senast spurtade han storstilat när han fick anfallsorder när luckan kom i sista sväng. Han hade ganska långt fram men var mycket nära i mål som fyra. Bra startspår och medelmåttigt motstånd gör honom till en bra spik.

V75-3

Ett så kallat lördagslopp har flyttats in på kupongen. Robert Bergh är favorit med 1 Dear Money (26%). Fyraåringen har varit jättefin på slutet och senast gjorde han ett topplopp utvändigt ledaren. Skulle Robert lyckas hålla ledningen här är det en fin chans. 6 Jaques Noir (20%) vann lätt näst senast och senast blev han störd till galopp från början. Han gjorde en oerhörd fin upphämtning och han verkar vara under KRAFTIG UTVECKLING. Skulle Ulf Ohlsson lyckas snuva favoriten från start så är han hästen att slå i ledningen. Ulf Ohlsson kommer säkert att göra allt han kan för att nå ledningen. Jag vill gardera med tre hästar på tillägg. 10 Seethestar (13%) är talangfull men fungerade inte helt perfekt senast. Farlig om han sköter sig. 11 I Tooma (7%) är en vinnarhäst som fått ett lopp i kroppen. Han vann direkt och jag har stor respekt för honom. 12 Mack Dragan (7%) vann sju lopp i rad innan han var ofräsch på Kalmar. Nu har han fått ETT LOPP I KROPPEN och han har springspår på tillägg vilket Jepson är expert på.

V75-4

5 Springfield (41%) var jättefavorit senast på Åby. Han fick en tuff inledning men han var INTE ALLS SIG LIK. Därför lite svårbedömd och för mig är det givet att gardera. 4 Test Drive (20%) är klar andra häst men även han har haft problem och galopperat de två sista starterna. 2 Cingvar T.T. (3%) är totalt bortglömd. Trots att han imponerade senast på Åby vid en fin seger. 7 Sangria Knight (15%) var TOPPFIN SENAST och hon räknas givetvis jättetidigt. Jag tar med jätteskrällarna 1 Othello Tilly (4%), 3 Tiger Williams (7%) och 9 Condrads Definitif (3%).

V75-5

JAG TVEKAR INTE! 1 Fossens Bonus (51%) kom ut ”SOM EN TIGER” senast. Han hade då varit ifrån ett antal månader och personligen känns det som han är bäst när han inte har startat så länge och med ett lopp i kroppen så tror jag att TOPPFORMEN sitter där. Han är startsnabb och det är en sund spik.

V75-6

1 Cyber Lane (47%) är obesegrad i nio starter!!! Det är väldigt starka papper och visst är han motiverad favorit. På något sätt kommer man alltid närmare första förlusten och det är tuffa årgångskompisar han möter här och jag garderar när man får fint betalt på flera bra hästar. Axevallahästen 4 Baron Gift (8%) är härdad i fyraåringseliten och senast såg han lysande ut som fastlåst mot tuffa konkurrenter. Given. 7 Dominion Beach (7%) var det mycket snack om i Kungapokalens final. Det snackades som BARFOTAKÖRNING då men det kanske blir imorgon i stället. Hur som helst en jättetidig utmanare. 9 Policy of Truth (17%) har varit kulletta så här långt och behöver inte mer presentation. 8 Muscle Hustle (4%) vet jag att Robert håller väldigt högt och stallkamraten 3 Mindyoutvalue W.F. (2%) var heroisk senast på Charlottenlund. Kanke tar jag med 10 och 11 som superskrällar. HELT ENKELT ETT KANONLOPP!

V75-7

10 Carabinieri (46%) har växt in i eliten. Han gillar också morgondagens distans då han är både stark och speedig. Motiverad men ingen spik för mig. 1 Anna Mix (16%)brukar trivas ENORMT BRA hos Axevallatränaren Sofia Aronsson. Det kan bli seger direkt och hon går inte att ta bort. 6 Västerboonthenwes (9%) har också härdats i tuffa gäng på slutet och är med och krigar om segern. 7 Billy Flynn (1%) är streckad på 0,5%, givetvis väldigt långsökt men hästen är på gång och skulle loppet bli konstigt kört kan detta vara ett riktigt miljondrag.

Känner att jag har bra chans att få vara med och dela på miljonerna den här veckan. Hoppas ni hänger på och att vi blir riktiga vinnare i helgen.

Lycka till!

Per Ottosson

 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar