Axevalla Nyhetsbrev 2017-05-26

ELITLOPPSVECKA!

I skrivandes stund är undertecknad i full färd för att hinna klart allt på kontoret innan det bär av mot Stockholm och Elitloppshelgen. Det riktigt dallrar i luften av förväntningar inför vad som komma ska och det är inte bara själva Elitloppet som lockar utan hela helgen med absolut toppsport. Giganternas kamp!

Apropå fartfester så hade vi en egen sådan igår här på Axevalla. Vår satsning ihop med Örnarna med Long Track speedway blev en stor succé. Nästan 2700 personer hade tagit sig ut till Axevalla för att följa tävlingarna och köerna in mot Axevalla var stundom så långa att vi tvingades skjuta cirka en halvtimme på starttiden.

16 förare, 15 från Norden och en från Holland, gjorde upp om segern och det blev sammanlagt 18 heat varav två semifinaler och en final.

Vann gjorde till slut finländske Appe Mustonen som fick 20.000 kronor i segercheck. Tvåa blev Anders Mellgren och trea Andreas Bergström som kammade hem 10.000 kronor respektive 6.000 kronor.

På måndag är det anmälningar till våra tävlingar nästa söndag den 4 juni. Förutom Guldstoet och Kronprisessan Victorias lopp med 300.000 respektive 100.000 kronor i förstapris kör vi också Andra Testet inför StoChampionatet och i skrivandes stund är det riktigt fina ston anmälda. Bland annat Darling Mearas, Ultra Bright, Undine och Unrestricted! ICA firar 100 år hos oss den dagen och det kommer att bli massor med erbjudanden och aktiviteter för hela familjen. Boka in söndag den 4 juni i almanackan och kom ut till oss på Axevalla!

Tre Axevallahästar startar under lördagen och söndagen på Solvalla: Aron Palema (Pär Hedberg) och Donato E. (Ulf Stenströmer) i Bornsivisionsfinalen på lördag och Call Me Hanover (Tommy B Andersson) i Montéeliten på söndagen. Vi önskar ett stort lycka till!

 

Utmaningen tusenlappen vecka 21:

Det är dags för den underbara Elitloppshelgen på Solvalla och det vimlar av topphästar i startlistorna. Det gäller att hitta rätt!

Benny (248 kr)

Söndag 28 maj, Solvalla lopp 9 (V75-3), 100 kr vinnare på nr 3 Delicious U.S.
- Tror jag Daniel Redén har kommit helt perfekt på inför det här elddopet och från ett perfekt läge är min känsla att hon tar sin fjortonde raka seger! Vinner hon är jag på väg upp igen i utmaningen!

Lars (1302 kr)
Söndag 28 maj, Solvalla lopp 2 (V4-2), 200 kr vinnare nr 1 Jato.
- Jag pratade med Åke Svanstedt igår och han lät väldigt nöjd med Jato som gör andra starten i hans regi i det här försöket till Sweden Cup. Han har kört ett mycket bra jobb med femåringen precis innan resan över till Sverige och det här ser väldigt intressant ut.

 

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Elitloppet, en gång om året, Elitloppet, en gång om året, Elitloppet, en gång om året, E-läktaren på Solvalla.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 i morgon på Solvalla!

NU ÄR DET ÄNTLIGEN DAGS! Solvallas Elitloppshelg är något alldeles extra och morgondagens V75-finaler brukar vara väldigt spännande och hårda dueller. Här är mina idéer!

 

V75-1

3 Wild Honey (75%) är megafavorit och hon är givetvis motiverad favorit. Hon var sånär att vinna direktplatsen till Elitloppet i lördags och från det här fina utgångsläget så har hon bra chans att vinna. 75% ÄR FÖR MYCKET då hon ändå möter flera toppston som skulle kunna besegra favoriten. 6 Treasure Kronos (6%) har ju mött stentuffa hästar i Frankrike och normalt sett är hon inte mycket sämre än favoriten. Det har dock strulat en del på slutet och formen är svårbedömd. 10 Shadow Gar (4%) har gjort toppinsatser i Frankrike och kan vara en luring om favoriten sviker. 7 Galactica (2%) såg lysande ut senast första gången i jänkarvagn. Det är kanske långsökt att hon ska vinna men hon är riktigt vass.

 

V75-2

6 National Prince (24%) har imponerat i årets starter. Han kvalade in till Kungapokalen näst senast och galopperade senast i finalen. Han är bra för klassen men ingen spik för mig. 3 Floyd P.Boko (14%) vann senast på V75 i lördags och han har bevisad form. Björn Goop brukar ge hästarna chansen och från ett kanonläge är han väldigt tidig. Åke Svanstedt kör Svante Båths andra häst 1 Upstream (15%) som vann från ledningen senast på Åby. Det var en toppeninsats och visst blir det kul med GRÖN KUSK på den här kapable herren. 11 Uppohoppa (8%) har det varit mycket snack om. Senast visade han att det var riktigt vid seger på bra sätt.

 

V75-3

ETT TOTALT VIDÖPPET LOPP. Jag är tveksam till favoriten 3 Iago Zon (25%) då jag tycker att han är bäst på sprinterdistans. Hästar du behöver ta med: 4 Rafiki Fri (5%) som alltid är farlig med de rätta ryggarna och han vinner närsomhelst helst, 7 Order By Heaven (5%) som har utvecklats på ett positivt sätt, senast var hon heroiskt från dödens och trots det jobbiga utgångsläget så kan hon skrälla och 9 Making Love (15%) vann enkelt näst senast med Johnny i sulkyn.

 

V75-4

7 La Diva Rossi (8%) hade kunnat vara EN CHANSSPIK OM INTE DET TRASSLAR mellan starterna. Hon var grym senast på Åby med barfotabalans och när jag såg startlistan blev jag väldigt nöjd. Tyvärr har det krånglat med förkylning sedan dess och därför finns det frågetecken. 11 Darling Hornline (32%) är en toppmärr. Hon kan bli väldigt svår för alla att stå emot här. Jag vill varna för 9 Dream Lane (11%) som senast gick med ny utrustning, bl.a barfota runtom och jänkarvagn.

 

V75-5

3 Redoc (38%) har verkligen varit riktigt bra på slutet och hittat nya växlar. Han är snabb från start och han har bra chans att ta ledningen och väl där är han hästen att slå. I en omgång där det kan vara lite svårt att bestämma spik så kan absolut Redoc vara ett alternativ. Givetvis finns det motbud och 1 Bravo Navarone (26%) är ju en väldigt tuff motståndare och Adrian lär göra vad han kan för att försvara sitt innerspår. Skulle han lyckas med taktiken är han hästen att slå men jag är tveksam att det går. 9 Order to Fly (10%) har vunnit två raka Silverlopp på ett fint sätt och skulle kunna vinna om det blir överpace i loppet.

 

V75-6

Favoriten 5 Monei to Spare (9%) vann visserligen enkelt från spets senast på full distans. Jag tycker han är bäst på SPRINTERDISTANS och i morgon tror jag inte han blir släppt till spets och då kan det bli tufft och JAG ÄR TVEKSAM. 4 Sheriff Bi (4%) är min spetsfavorit och det är inte omöjligt att han vinner till ett skrällodds om inte någon kör som en vilde för då blir det tungt för hästen som leder. 11 Barkevius Mingo (11%) hade jag nog spikat från ett bra startspår. Han har varit grym när han har fått ledningen och bara länsat undan. Nu blir det BARFOTA RUNTOM för första gången på länge trots att det är bakspår så tycker jag att han är spännande. Axevallas 2 Aron Palema (14%) tycker jag inte riktigt har varit sig lik i de senaste starterna men han har högt kunnande. NU SNACKAS DET om helstängt huvudlag och ÅKE SVANSTEDT.

 

V75-7

Här dyker det upp ett spikförslag till i favoriten 13 Sauveur (48%). Han visade senast i Örebro International att formen sitter där. 12,6 på 3000 m är en ruggig tid. Det känns inte som det finns någon Balfour på start denna gång och Björns stjärna känns som en tänkbar spik. Daniel Redén har en talang i 10 Sorbet (9%) som har fått några lopp i kroppen och som visade att toppformen är nära senast och han är första utmanare.

 

Man måste tänka på att det ofta blir stenhårdkörning när det är finaler och alla är riktigt taggade för den här omgången (alla vill verkligen vinna den här helgen). Det gör att loppen inte alltid blir körda som man tror på förhand vilket gör att skrällarna kan dugga tätt. Vi håller tummarna för våra idéer. Hoppas ni får en härlig sport- och spelhelg!

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar