Axevalla Nyhetsbrev 2017-05-19

Ikväll är dags för årets tjejkväll på restaurangen där Sofia Aronsson håller i trådarna tillsammans med marknadsavdelningens Patrik Österberg som också står för underhållningen. Det dukas upp en härligt god buffé, det blir mässa, travtips och utlottningar där man bl.a. kan vinna en ny bil att köra i tre dagar.

V5-omgången ikväll ser lagom svårlöst ut på förhand och när man bläddrar igenom loppen ser man att det är ganska många högpoängare som startar. Tyvärr är det några lopp med få startande och förvånande är att lopp 5, som är en spårtrappa mellan 185.001-515.000 kr, endast innehåller sju hästar. Nu blev det förvisso ett intressant lopp ändå med flera riktigt bra hästar och loppet ligger inom V5-spelet. Tyvärr fick vi lyfta ut det som blev lopp 4 från V5 då det bara blev fem startande ston.

Ulf Stenströmer firade fina framgångar under Pokalloppsdagen på Åby i lördags. Först vann hans Donato E. V75-2 som var Bronsdivisionens försök 8 och är därmed klar för finalen under Elitloppshelgen. Sedan var Handsome Brad fyra i Konung Gustaf V:s Pokal efter en sylvass avslutning från sistaplatsen. I Drottning Silvias Pokal imponerade Petri Puros Cash Crowe enormt vid segern och hon är i dagsläget favorit till segern i StoChampionatet tredje helgen i juli. Tränaren Petri Puro har tidigare uttalat att StoChampionatet är det stora målet för henne i år och man kan minst sagt konstatera att det ser bra ut i dagsläget.

I söndags invigdes vår nybyggda islandshästbana på innerplan och det var också avelsvärdering och tävlingar under helgen arrangerade av islandshästföreningen Frigg. Islandshästbanan är ytterligare ett steg i visionen att Axevalla ska bli en multihästarena för olika hästraser och discipliner.

Det händer mycket på Axevalla den närmaste tiden. På söndag är det ponnytrav, på tisdag är det tävlingar igen då vi har breddtrav med fri entré, på torsdag nästa vecka (Kristi himmelfärdsdag) är det dags för Long Track Speedway här på Axevalla med de bästa förarna Skandinavien vad det gäller den disciplinen. Ett par av förarna var här och testade banan i tisdags och kom upp i hastigheter runt 180 km/timme så vi kan utlova en riktig fartfest. I morgon påbörjas uppsättning av skyddsutrustning kring banan vilket gör att banan stänger kl. 10.00 då!

Söndag den 4 juni har vi en av årets största tävlingsdagar med Guldstoet och Kronprinsessan Victorias Lopp. Vi har också Ica som gäster och de firar 100 årsjubileum hos oss. Det kommer att bli mängder av familjeaktiviteter med Ica-torg på grönområdet med hoppborg, hästhage och olika sorts tävlingar. Även totohallen kommer at gå i Icas tecken där det kommer att finnas olika erbjudanden och tävlingar.

Utmaningen tusenlappen vecka 20:

Benny satte sin vinnare igen och är med i matchen inför omgången på Gävle i morgon som bjuder på fin sport så här veckan innan Elitloppshelgen.

Benny (348 kr)

Lördag 20 maj, Gävle lopp 10 (V75-6), 100 kr vinnare på nr 7 Wild Honey.
- Det var skönt att sätta Cash Crowe i lördags och det gör att det är lite lugnare för min del. Gulddivisionen – Vägen till Elitloppet som också är anrika Prins Daniels Lopp tror jag Daniel Redéns Wild Honey vinner.

Lars (1502 kr)
Lördag 20 maj, Gävle lopp 6 (V75-2), 200 kr vinnare nr 4 Hankypanky Frances.
- Satt fast med sparat senast på Örebro och såg fin ut. Här har hon ett perfekt läge och Nicklas Westerholm kommer vi att få höra mer och mer om var så säkra. En kul spik att luta sig emot på V75 och ett bra vinnarspel.

 

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Misslyckande är oviktigt. Det krävs mod att göra bort sig”, Charlie Chaplin.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos V75-analys till Gävle i morgon!

V75 avgörs på Gävletravet. Det är sista chansen att nypa en plats till Elitloppet för Guldhästarna. Jag tror och hoppas att jag vet vem det blir. Vi fick en liten Jackpot från i söndags och den ska vi nu försöka ta hand om.

 

V75-1

6 Floyd P.Boko (56%) blir stor favorit efter två raka segrar. Han står lite tufft inne i loppet med snabba pengar på sig men från springspår har Örjan möjlighet att köra till spets. Väl där kan det bli svårt att ta sig förbi. Bakom är det väldigt öppet. 9 Scarlet Ribb (6%) gjorde en fin årsdebut senast efter lång vila och är given vid gardering. 4 Frisco Flame (5%) har verkligen hittat toppformen vid nio års ålder.

 

V75-2

Ett försök i Diamantstoet med 15 hästar bakom bilen. Bästa hästen är 14 Guinea Boko (7%). Skulle det lösa sig med positionerna så kan hon absolut runda fältet. 7 Tahays Blue Amber (12%) kan strula till det för sig ibland men när hon håller sig på benen så är hon väldigt bra i ett sådant här stolopp. 3 Genuine Boko (8%) är en talang som kan vinna även om hon står lite tufft inne i detta loppet.

 

V75-3

7 Sete (16%) är en snackhäst hos Jörgen Westholm som nu har gjort fina insatser som nybliven fyraåring. Trots startspåret så blir han min första häst. 1 Leonas Sami (23%) har fått ett fint utgångsläge för en gångs skull. Han är strulig men mycket snabb och tuff när han fungerar. Detta är mina utgångshästar i loppet men det känns som om det lurar mång superskrällar i vassen och det behöver inte vara fel att helgardera detta lopp.

 

V75-4

Favoriten 11 Art Nökkve (45%) blir som EN HELT ANNAN HÄST med barfota runtom. Han har varit fantastiskt fin i de två senaste starterna med den balansen och innan var han nästan ”värdelös”. Från ett springspår på tillägg kan Skoglund hamna bra till och han är motiverad favorit och kan vara en spik. 10 Vestpol Gladiator (27%) vann från ledningen senast. Erik Adielsson från springspår innebär ofta en kanonstart och han utmanar favoriten men jag tror ändå han får svårt att rå på honom.

 

V75-5

10 Whitehouse Express (36%) är favorit men INGET FÖR MIG från spår 10 och svårbedömd form. Bara ett streck. 7 Thaiger Exclusive (10%) verkar vara på gång igen och trots att han möter tuffa motståndare så ska han absolut streckas. 3 Raffionos (7%) är en tuff märr som brukar möta bra motstånd hela tiden. Hon gick kanonbra senast och från ett fint startspår är hon tidig. 2 Beppe Am (16%) blir mycket betrodd och han har gjort det bra i Silverdivisionen tidigare utan att få vinna.

 

V75-6

HÄR TAR JAG STÄLLNING. Jag tror nämligen att 4 Shadow Woodland (23%) blåser till spets och väl där kommer han länsa undan i ett tufft tempo på en snabb Gävlebana. Det kommer bli väldigt svårt att fånga in den här snabba sprintern. För mig är det en klar spik!

 

V75-7

4 Donatella Center (37%) har gått väldigt bra i Juhani Partanens regi. Förutsättningarna är perfekta men ändå känns det tufft att spela ett sto till favorit då det är riktigt bra hingstar och valacker emot. Jag garderar. Min tanke blir att gardera rejält då det kan bli riktig tuff körning i detta loppet. 8 M.T.Insider (3%) är vindsnabb bakom bilen och lär satsa allt från början. Detta gör att det kan bli en häftig öppning och då kan det bli en jätteskräll. 2 Antonio Tabac (12%) har läget och han har gått bra en längre tid. Hans hårdhet i Brons kan absolut räcka här. Dock kan en helgardering vara ett bra drag om man skulle klara sig så här långt in i omgången.

 

Med hjälp av Shadow Woodland så hoppas jag på sju rätt imorgon. Det skulle sitta fint inför nästa helgs Solvallameeting.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar