Axevalla Nyhetsbrev 2016.05-12

V64-tävlingarna i tisdags flöt på bra och det blev bland annat en dubbelseger för Thomas Dalborg som vann med Anna Forssells Lucky Babe och Leif O Janssons Libellus. Även Björn Goop dubblerade och vann med I Tooma inom V64 och Mikael Fellbrandts Vikens Gozo i det sista loppet.

Nästa tävlingsdag är fredag den 19 maj då vi har tjejkväll med första start kl. 18.25. Det finns fortfarande möjlighet att boka platser så dra ihop ett tjejgäng och ha en trevlig kväll. Bokning sker hos Patrik Österberg på: 0511-263 06, 0722-05 32 63 eller patrik.osterberg@axevalla.travsport.se.

Missa inte att anmäla er till nostalgikvällen här på Axevalla nästa vecka på onsdag den 17 maj. Vi startar kl. 18.30 i vår nyrenoverade källarrestaurang och det blir en kväll i minnenas tecken. Lennart Persson kommer att hålla i trådarna och intervjuar bland annat Bo Näslund, Sven-Gunnar Andersson, Lars-Eric Magnusson med flera. Kostnad 80 kr/person och det serveras Pytt i panna. Anmäl er på 0511-263 00 eller info@axevalla.travsport.se.

I morgon är det åter V75 på Åby och den här gången är det Kunga -och drottningpokalerna som är huvudnumret. Ulf Stenströmer har med sin Handsome Brad i Kungapokalen från spår 9 bakom bilen och vi önskar ett stort lycka till. Det var just i det här loppet hans Noras Bean slog igenom på allvar 2009 genom en sylvass avslutning till andraplatsen i den upplagan som vanns av Knocuot Rose. Övriga Axevallahästar som startar i V75 är: Above All (Jan Björkqvist), Önas Ida (Lars Grönberg), Donato E. (Ulf Stenströmer), Aron Palema (Pär Hedberg) och Billy Flytt (Pär Hedberg).

Som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos V75-analys till omgången allra längst ner. Apropå Otto så har han haft ett härligt flyt på hemsidan det sista med många fina vinnare och DD-system som gått in. Ni följer Otto här!

Idag fredag och i morgon lördag pågår avelsvärdering för Islandshästar här på Axevalla och i morgon lördag är det invigning av vår nya Islandshästbana på innerplan. Läs mer om det här!

På Kristi himmelsfärdsdag blir det som många säkert redan vet Long Track Speedway här på Axevalla med förare från Norge, Danmark, Finland, Sverige och Holland. Det blir också en klass för sportmaskiner och dessutom ett lopp för sidovagnar. Tävlingen startar kl. 13.00. Läs mer och lyssna på den häftiga jingeln här!

Presskonferens angående speedway-arrangemanget sker på tisdag den 16 maj kl. 17.00 vid Axevallas vinnarcirkel.

 

Utmaningen tusenlappen vecka 19:

Det bjuds på toppfina lopp på Åby i morgon med finalerna i Kunga- och Drottningpokalen. Både Lars och Benny tar sina vinnare i varsin final och för Benny gäller det nog att han sätter sin den här veckan.

Benny (234 kr)

Lördag 13 maj, Åby lopp 5 (V75-1), 100 kr vinnare på nr 12 Cash Crowe.
- Jag har inte mycket kvar i min kassa så det gäller att jag sätter min vinnare den här veckan för att vara kvar i matchen. Cash Crowe verkar vara något alldeles utöver det vanliga och upphämtningen i försöket var helt otrolig. Jag tror att hon rundar alla.

Lars (1702 kr)
Lördag 22 oktober, Åby lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare nr 7 Dominion Beach.
- Höll mycket starkt utvändigt ledaren i sitt uttagningslopp och nu aviseras optimal balans på alla håll och kanter. Barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Jag får lite Uncle Lasse-feeling från Sprintermästaren ifjol och tror det är spets och slut.

Veckans citat: ”Din egentliga chef är den som går omkring under din hatt”, Napoleon.

 

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Åby i morgon:

V75 avgörs på en av mina favoritbanor Åby. Openstrech gör att man får tänka till lite extra när man analyserar loppen. Det kommer nästan alltid en och annan skräll när V75 avgörs här och det ska bli kul att följa imorgon.

 

V75-1

Drottningens Pokal känns ganska öppen då de två bästa hästarna på förhand har fått jobbiga utgångslägen. Det är inte lätt att vinna från bakspår på Åby MEN 12 Cash Crowe (18%) är nog den mest kapabla märren i fältet. Hon galopperade som stor favorit i försöket men reparerade fantastiskt och kom i mål med krafter kvar som trea. Nu blir det BARFOTA BAK och lättare fram och ska jag chansspika någon här så är CASH CROWE MITT DRAG! 6 Caddie Lisieux (23%) är också mycket fartfylld och har nu stabiliserat sig på slutet. Hon är inte så startsnabb och det är vingelrisk. Skulle hon få ett rygglopp till upploppet kan hon FLYGA förbi resten av gänget. 3 Dixi Sisu (12%) vann sitt försök knappt från ledningen. Barfota bak nu och helstängt huvudlag gör att hon kommer att vara vassare. 4 Undine (15%) har ju mött de bästa kullkompisarna hela tiden och visat att hon räcker till. Barfota runtom denna gång är ett stort plus. Dessa höjer sig över mängden på förhand men det skiljer inte så mycket mellan hästarna och det är inte omöjligt att det dyker upp någon jätteskräll.

 

V75-2

7 Donato E. (35%) gjorde ett topplopp senast som tvåa bakom Barkevious Mingo. Han har utvecklats väldigt fint på slutet och från ett springspår tror jag Örjan har bra chans att sitta i spets. Väl där har han fin vinstchans. 1 Gambino Degato (13%) har fått ”drömläget” och jag tror att Johan inriktar sig på att ta rygg på favoriten och sedan abgöra på openstrech. Given. JAG MÅSTE HA MED 12 Aron Palema (13%) han såg lysande ut senast på Åby men hamnade invändigt. Han gick fort på openstrech till slut i skymundan och den LÅNGA DISTANSEN passar perfekt. Glöm inte bort den danske talangen 11 Amazing Dynamite (12%) och den barfota springande 8 Bottnas Commandeur (6%).

 

V75-3

HÄR FINNS DEN SUNDA SPIKEN! 6 Bravo Navarone (64%) har en perfekt uppgift. Autostart, lång distans och ett motstånd som inte skrämmer. Toppchans!

 

V75-4

Loppet är väldigt JÄMNSTRECKAT. Det visar också hur öppet loppet är. Dock har favoriten 6 Upstream (23%) perfekta förutsättningar då Erik är väldigt startsnabb från springspår. Kan dock få stryk av hästarna som går med i rygg och jag vågar inte gå på honom. 1 Bourbon Rain (13%) är väldigt lägesgynnad och hästen har hittat nya växlar med barfotakörning. 2 rex Lane (16%) är Peter väldigt nöjd med och 3 Cexter Bob (14%) har visat fina takter på slutet. 7 Dino Baggio (3%) är under utveckling och Kim Eriksson är i toppform. SE UPP MED 12 Perfect King (13%) som såg jättefin ut senast på Axevalla. Nu kan det bli tal om barfotakörning denna gång. JAG TROR JEPSON KAN GÖRA EN RIKTIG LURING HÄR då nr 5 är struken. Med lite flyt kan han ta sig i mellan 4 och 6 när ”kör” kommer och kan på det viset hamna riktigt bra på det.

 

V75-5

ETT JOBBIGT GULD DIVISIONS FÖRSÖK då det finns frågetecken kring favoriten. Jag chansar på 4 Kadett C.D. (18%) som har gjort topplopp på slutet och som har ett bättre startspår än favoriten. Kim Eriksson har haft ett väldigt fint flyt med ”Robbans” hästar och från spets eller rygg på ledaren så tycker jag att vinstchansen ska vara god. Chansspik eller ganska många hästar.

 

V75-6

1 Springfield (64%) var toppenfin senast i ett försök till Kungapokalen. Han ledde nästan ända fram till linjen men fick ge sig mot två tuffa konkurrenter. Han står nu väldigt bra inne i Klass I och han är en motiverad favorit. Jag är dock oerhört IMPONERAD AV 8 Carmine Am (9%). Han visade redan som fyraåring att han är någonting alldeles extra. I årets två starter har han gått jättebra och nu är det Björn Goop i sulkyn vilket ändå känns lite extra. CARMINE AM ÄR ETT MÅSTE!

 

V75-7

4 Makethemark (32%) är tillbaka på tronen efter att ha vunnit två lopp direkt i år. Det är en riktig skjutare som givetvis har bra chans här. ÄNDÅ är loppet så JÄMNT och jag försöker få till med en rens i sista avdelningen. 2 Gareth Boko (17%) är en kille med en fantastik speed och skulle han få ett lopp med draghjälp till upploppet så får de andra tufft att stå emot. Bakom haglar det av outsiders men jag vill VARNA EXTRA för 7 Dominion Beach (6%) som gjorde ett topplopp i försöket utvändigt om ledaren och fick målfototorsk. Nu ryktas det om BARFOTA RUNTOM, HELSTÄNGT HUVUDLAG OCH JÄNKARVAGN. Ytterligare ett PLUS är att nr 5 är struken.

 

Som vanligt ser man fram emot lördagens tävlingar på plats eller tillbakad lutad i soffan. Oavsett var ni befinner er så önskar jag er en trevlig helg!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar