Axevalla Nyhetsbrev 2016-05-05

I tisdags var det premiär för Albert och hans gäng på nya Sällskapets Travrestaurang Axevalla och det blev kan man säga en lagom premiärkväll med lagom många gäster i restaurangen och vip-rummet. Mat caterades från restaurang Sällskapet i Skövde och Bibbi från Stallcaféet Gunghästen nere på stallbacken såg till så att det även gick att köpa alkoholhaltiga drycker för de som ville det.

Nu på tisdag när vi arrangerar V64 blir det samma upplägg men fredagen den 19 maj räknar vi med att vara igång i full skala med restaurangverksamheten.

Apropå fredagen den 19 maj så är det tjejkväll den tävlingskvällen så se till att dra ihop ett gäng tjejer och anmäl er till Patrik på 0511-263 06 eller patrik.osterberg@axevalla.travsport.se. Mer info om tjejkvällen HÄR!

Från V64-tävlingarna i tisdags tar vi med oss att Pär Hedbergs och Stall Palemas otroliga framgångar fortsätter. De hade två hästar till start den här kvällen och både debuterande Jejje Palema och årsdebuterande Sharon’s Luck vann sina lopp med Mikael J Andersson i sulkyn. På de 36 senaste starterna har det blivit 14 segrar, fem andra och tre tredjeplatser för Pär Hedbergs stall. Jättelöftet i stallet Southwind Feji tog förövrigt sin femte raka seger från debuten på Örebro förra veckan och fortsättning lär följa.

En annan Axevallatränare som har firat fina framgångar på slutet är Ulf Stenströmer som i fredags på Åby kvalade in Handsome Brad till Kungapokalen som tvåa i sitt försök efter en riktig toppspurt från spår 12 och ett lopp i den absoluta kön. Uffe hade lite flyt i spårlottningen och fick välja först av tvåorna vilket genererade i spår 9 bakom bilen nästa lördag. Det kan bli riktigt kul nästa lördag när finalen går och det är nästan så att man får lite Noras Bean-feeling. Noras Bean var ju även han skrälltvåa i sitt försök och sedan skrälltvåa i finalen.

På stallbacken fortsätter vi att förbättra och förändra. På försök testar vi nu en ny infartsväg till hovslagarskolan. Infarten sker genom drive- in-parkeringen och sedan kör man över publikplats och parkerar i området direkt efter stallgrinden, intill veterinärbyggnaden.

Nostalgikvällen blir som tidigare nämnt onsdagen den 17 maj i vår nyrenoverade källarrestaurang. Lennart Persson kommer att hålla i trådarna och det blir intervjuer med bl.a. Bo Näslund, Sven-Gunnar Andersson, Lars-Eric ”Slappen” Magnusson med flera. Det blir frågesport och vi tittar på gamla lopp i Axevallanostalgins tecken. Kostnade är 80 kronor per person och då ingår Pytt i panna exkl. dryck. Anmälan senast måndag den 15 maj på 0511-263 00 eller mail: info@axevalla.travsport.se. Läs mer on nostalgikvällen HÄR!

Som vi tidigare skrivit om blir det Longtrack speedway på Axevalla torsdagen (Kristihimmelfärdsdag) den 25 maj kl. 13.00. Förare från hela norden och Holland är anmälda. Det blir också uppvisningsheat med sidovagnsekipage. Boka in den här fartfesten i almanackan. Vi hoppas att det blir en tradition på Axevalla framöver!

Benny (434 kr)
Lördag 6 maj, Örebro lopp 7 (V75-3), 200 kr vinnare på nr 2 Thai Broadway.
- Det fungerade inte alls för Flemming Jensen i lördags på Åby och när det inte fungerar för Flemming så drabbar det även mina spel. Nu är det nya tag som gäller och då stallet låter väldigt nöjda med Thai Broadway tror jag att han blir svårslagen här.

Lars (1902 kr)
Lördag 6 maj, Örebro lopp 7 (V75-3), 200 kr vinnare nr 5 Food Money.
- Tack för kaffet i lördags Barkevious Mingo och Carl Johan Jepson. Den här veckan har jag en lika klar spetsvinnare i Gulddivisionen där jag tror att Food Money tar ledningen och bara vinner. Han var heroisk senast och Ulf Ohlsson upp igen.

 

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: "Vänlighet är ett språk som de döva kan höra och de blinda kan se", Mark Twain.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Två Axevallahästar provar lyckan på V75 den här veckan. Pharaon Face (Linus Svensson) i V75-5 och Chivas Boko (Jeanet Årman) i V75-6. Nedan följer Ottos analys till V75-omgången på Örebro i morgon:

V75 på Örebro är alltid spännande. Det är nästan ”hemmaplan” och det är bara hästar man känner igen. Omgången känns tilltalande och jag är optimistisk. Nu kör vi!

 

V75-1

Favoriten 2 Queer Fish (26%) var HELT ENORM senast. Kaj lät Queer Fish springa på i ledningen och han var helt överlägsen. Imorgon kan det bli ett betydligt tyngre lopp och jag tror mer på en annan. 3 Top of the World (20%) har läget för sin drömposition - SPETS! Där har han väldigt hög segerprocent och med några lopp i kroppen så är det dags i morgon. Spik!

 

V75-2

6 Athos Race (61%) har fem raka segrar. De är tagna i betydligt enklare gäng men han har också gjort det bra. Lite svårbedömd men given på kupongen. 8 Winner´s Wine (12%) verkar vara lite extra och trots tillägg så ska han absolut streckas. 12 Favorite Boko (6%) har hittat stilen rejält och har alltid varit en snackhäst. Får han bra ryggar att gå på så blir han tuff i spurten. 7 B.T.´s Viclando (1%) har ett perfekt springspår och startraketen Carl Johan Jepson lär utnyttja det fina utgångsläget. Rygg ledaren eller till och med ledningen gör detta till en rolig skräll.

 

V75-3

5 Food Money (45%) gjorde en toppenfin årsdebut. Med lopp i kroppen är han troligen ännu vassare. Kommer han till spets så är vinstchansen god. MEN BJÖRN GOOP ÄR INNANFÖR. 2 Thai Broadway (29%) har gått bra på slutet mot tuffa hästar och nu har han äntligen ett perfekt utgångsläge. Thai Broadway är också precis som favoriten väldigt startsnabb och Björn har säkert taktiken klar att försöka svara upp Food Money. HÄR MÅSTE MAN TA STÄLLNING! Jag tror Björn Goop tar spets och då blir Thai Broadway första hästen och kanske en chansspik.

 

V75-4

Även här tycker jag att de mest betrodda hästarna göt upp om det. 1 Smevikens Crusiser (36%) fick ett omöjligt lopp senast och är bara att glömma. Startsnabb och kort distans gör att Smevikens Crusiser är motiverad favorit. 4 Now or Never Flair (18%) är nog mer talangfull än favoriten. Han är dock inte så enkel men lyckas Jepson få honom på rätt köl så är han riktigt bra för klassen. 7 Lucifer Lane (16%) är en JÄTTETALANG som imponerat i alla sina fem starter. Spår 7 och kort distans känns inte alls som rätt melodi imorgon. Man har ändå svårt att ta bort en sådan fin häst från kupongen men läget är iskallt. Superskrällen är 2 Kissmeonceagain (1%) som gjort det bra i betydligt enklare sällskap. Fint läge och gillar att smyga.

 

V75-5

På pappret är detta ett vidöppet lopp. Jag har tänkt att LÅSA PÅ TVÅ HÄSTAR. 4 Order by Haven (14%) har alltid imponerat på mig. Nu har hon två segrar i årets starter och imorgon blir det barfota runtom! Hon blir inte lätt att stå emot. Jag vill också varna för 6 One Memphis (6%). Han har gjort topprestationer på slutet utan att få vinna och med barfotabalans tror jag han kan mosa det här gänget. Mycket gynnad av att nr 5 är struken.

 

V75-6

Favoriten 4 Moni to Spare (29%) har varit ENORM i årets starter. Personligen tycker jag att Mani är bäst på den kota distansen men han har gjort bra insatser även på medel. Med den formen han visar så är han absolut motiverad favorit. 2 Island Life (20%) är klar första utmanare. Det har strulat i två starter men innan visade han att han är riktigt bra för klassen. Erik har lycktas bra med Island Life tidigare.

 

V75-7

14 Sauveur (41%) är ju en riktig tuffing som tävlat i Frankrike under vintern. Han har gjort det bra men kanske hade jag ännu större förväntningar på honom. Björn har ett springspår på tillägget och han har möjlighet att sitta bra till direkt. Normalt sett blir han svårslagen. Om ni garderar så är 7 Spitcam Jubb (8%) riktigt bra i ordning. Det är inte omöjligt att kaj Widell kör offensivt denna gång och sitter i spets efter ett tag. 1 Balfour (13%) har ju kapacitet att vara med och strida om segern här. Han är lite ojämn men i ljusa stunder kanonbra. 10 Alfas Da Vinci (16%) vet vi fungerar oerhört bra på lång distans. Han var fin direkt i årsdebuten och ska räknas i segerstriden.

 

På förhand kanske lite favoritbetonat men det vet vi sedan tidigare att det kan skrälla när man minst anar det. Jag hoppas ni tar de rätta besluten och delar potten med mig.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson

 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar