Axevalla Nyhetsbrev 2017-04-28

I tisdags blev det klart med vår nya restauratör då avtalet mellan Axevalla och Albert Khalaf undertecknades. Albert har lång och gedigen erfarenhet och ett mycket gott rykte inom restaurangvärlden. Han tog över Restaurang Parnassen i Kulturhuset i Skövde 1989 och har drivit det sedan dess, de senaste fyra åren under namnet Restaurang Sällskapet.

Albert driver också festlokalen Valhall i Skövde Kulturhus där det bland annat arrangeras konfereser och mässor som Skövde vin och delikatessmässa och Skövde öl och whiskeymässa. Vi ser fram emot att göra Axevalla till en trevlig samlingsplats för alla som gillar trav och mat tillsammad med Albert.

Namnet på vår nya restaurang blir Sällskapets Travrestaurang Axevalla.

På tisdag arrangerar vi V64-tävlingar och då och även tävlingsdagen den 9 maj kommer det att vara lite begränsad försäljning på restaurangen. Det serveras mat men det finns inget utskänkningstillstånd för alkohol. Det finns däremot i Ambra Bar och där kan man som vanligt köpa hamburgare och korvmenyer. Tävlingsdagen den 19 maj, när vi har tjejkväll, kommer verksamheten på restaurangen vara igång i full skala.

Pär Hedberg och Stall Palema har verkligen gått som tåget den senaste månaden. På 25 starter har det blivit hela tio segrar, fyra andraplatser och tre tredjeplatser. Vi samtliga tillfällen har Mikael J Andersson suttit i segersulkyn. Tre av segrarna har tagits av stall Palemas Southwind Feji som efter fem starter fortfarande är obesegrad.

Ikväll fredag och i morgon lördag är det supertävlingar på Åby. Ikväll stundar uttagningar till Kungapokalen och Drottningpokalen där som vanligt de allra bästa fyraåriga stona och hingstarna/valackerna gör upp om de 12 platserna i finalerna som går av stapeln lördag den 13 maj.

De Axevallahästar som försöker kvala in till Drottningens Pokal är: Jula Menuett (Ulf Stenströmer), helen Afrika (Björn Norén), Heather Bound (Tomas S Andersson) och Omay Southwind (Anders Svanstedt). I Kungapokalsförsöken har vi Handsome Brad (Ulf Stenströmer) med.

I morgon lördag är det V75 med Olympiatravet som clou men även i övrigt är det otroligt fina lopp. Har ni chansen ska nu absolut åka till Åby och följa tävlingarna. Den här helgen brukar räknas som startskottet på den svenska storloppssäsongen. Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till V75-omgången. Sex stycken Axevallahästar provar lyckan inom V75: Önas Ida (Lars Grönberg), Imperator (Mimmi Elfstrand), Tibbe Lock (Mikael Wallgren), Aron Palema (Pär Hedberg) Donato E. och Oscar Rhode (Ulf Stenströmer). Vi önskar samtliga ett stort lycka till!

Det är nu klart att det blir Snowstorm och Gyllene Tider-coverbandet Moderna Tider som uppträder på lördagen under trippeltravet. Förra året med Arvingarna som uppträdde blev en formidabel succé och nu fortsätter vi i samma spår med välkända band med många hits på repertoaren.

Utmaningen tusenlappen vecka 17:

V75-cirkusen drar vidare till Åbytravet som bjuder på topptrav med Olympiatravet. Både Lars och Benny väljer sin vinnare i samma lopp den här veckan så det blir en riktig duell.

Benny (634 kr)

Lördag 29 april, Åby lopp 5 (V75-1), 200 kr vinnare på nr 12 Victory Kåsgård.
- Äntligen dyker Flemming upp i startlistorna igen och frågan är ju bara vilken av hans hästar man ska välja. Mitt val faller på hästen med sämst läge men jag litar som vanligt på Flemming.

Lars (1502 kr)
Lördag 29 april, Åby lopp 5 (V75-1), 200 kr vinnare på nr Barkevious Mingo.
- Spelade jag ju senast och då såg han helt bländande ut efter startgaloppen. Galoppen tror jag var en engångsföreteelse här är det spets och slut som gäller. Hela vägen Jepson!

 

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: " Det finns ingen väg till fred, fred är vägen", Mahatma Gandhi.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos V75-analys till Åby i morgon!

Det är topptrav på Åby i helgen och givetvis är Olympiatravet den stora begivenheten. Det blev också en liten jackpot då det ligger 8 miljoner extra i potten. Jag tycker att det finns två bra spikar på förhand och med hjälp av dem hoppas jag att vi ska bli vinnare på Åby.

 

V75-1

Jag har stor respekt för favoriten 5 Starzinner (30%). Han har gjort allt rätt så här långt och jag förstår att han är hårt betrodd. Jag SPIKAR ÄNDÅ EMOT då 3 Barkevious Mingo (19%) har fått ett startspår innanför favoriten. Barkevious Mingo ÄLSKAR SPETS och här är det väldigt mycket som talar för den positionen och det gör att jag SPIKAR!

 

V75-2

Favoriten 6 Fabian B.R. (30%) har ett väldigt gott rykte i Norge och givetvis blir han spännande här. Dock är han svår att sätta in i detta motståndet och för mig är det OMÖJLIGT att gå på favoriten. Bakom är det VIDÖPPET och jag lär gardera rejält. Ska jag tippa någon emot så blir det lägesgynnade 1 Rex Lane (11%) och 2 Trevi Dilli (16%). Båda har toppform och kommer att ge favoriten en match. Men som sagt gardera rejält!

 

V75-3

Jag tror att 3 Trot Kronos (32%) kör till spets här och drar i ett jämnt tempo. Jag torr ingen kan HÄNGA PÅ. Spik nr 2!

 

V75-4

2 Run Ceasar Run (24%) har gjort fina prestationer på slutet. Han är kvick från start och kan välja om han vill köra i spets eller använda sig av open stretch. Hur som helst kommer han att sitta PERFEKT TILL. 6 Sambuca Knight (13%) är väldigt bra för klassen och Bergar´n lär sända framåt och han är absolut att räkna med här. 1 Winston Laser (7%) var inte som bäst senast men har gjort fina prestationer innan. Erik Adielsson vet hur man kör på open stretch och han lär få en fin resa utmed sargen. Robert Berghs andra häst 11 Making Love (7%) är en snabb herre som skulle gynnas om det blev riktigt högt tempo och han kan vara värd att ta med trots utgångsläget.

 

V75-5

3 Wild Honey (54%) var ute på en söndasgutflykt senast och mötte inget motstånd. Hon vann joggandes och såg fin ut. Under vintern gjorde hon flera fina instatser i Frankrike och hon har mött eliten vid flera tillfällen. Ändå vill jag gardera då jag inte litar på henne helt. 9 Treasure Kronos (18%) var också i Paris under vintermeetinget och även hon gjorde KANONLOPP. 10 Darling Hornline (9%) har alltid varit oerhört talangfull. Hon har nu gjort två lopp i ny regi och senast visade hon sin snabbhet. Hon kan vara en rysare. 8 Pasithea Face (5%) har farten men sämsta utgångsläget. 4 Gematria (5%) är väldigt snabb och det känns väldigt kul med Erik Adielsson. Kanske vill man även SOCKRA loppet med båda Untersteinerhästarna (1 Ilona Håleryd (2%), 2 Otrobanda (4%)) som kan sitta på innerspår.

 

V75-6

Ett väldigt spelvärt och jämnt Silverdivisionsförsök. Jag försöker ändå att lösa loppet på två hästar för att komma billigt undan. 2 Slide so Easy (24%) har ett lopp i kroppen och är ju en riktig skjutare. Jag tror han blir släppt till ledningen och där leder han läge. FÖRSTA UTMANARE är hästen som troligen sitter i rygg på Flemmings häst, 1 Victor A.U (6%). Victor A.U. kan sedan avgöra på open stretch och jag chansar och låser loppet på 1 och 2.

 

V75-7

Olympiatravet med jättefavoriten 6 Nuncio (72%). Han är den troliga vinnaren MEN han är alldeles för mycket streckad med tanke på förra insatsen. Lyckas man fälla favoriten så får man oerhört bra betalt. Första utmanare är 4 Voltigeur de Myrt (3%) som har mött stentuffa hästar i Frankrike hela säsongen. Även min FAVORITHÄST 5 Nadal Broline (8%) är spännande med lopp i kroppen och har potential att utvecklas till en elithäst. 9 On Track Piraten (6%) skulle ge Nuncio en match senast men var då sjuk. Det ryktas om BARFOTA RUNTOM den här gången.

 

En riktigt kul omgång och jag hoppas vi ses på Åby imorgon.

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar