Axevalla Nyhetsbrev 2017-04-21

Påsken är över med allt fint trav den bjöd på och startskottet inför årets travsäsong har gått. Nästa helg är det dubbeltrav på Åby med uttagningar till Kunga och Drottningpokalen på fredagskvällen och Olympiatravet på lördagen. Det sistnämnda brukar räknas som det riktigta startskottet för storloppssäsongen.

I morgon kör vi V65 på kvällen efter V75 med första start klockan 18.55. Vi har tio lopp på programmet och det är fri entré. Eftersom vi inte har någon ny restauratör helt klar ännu så serveras korv, hamburgare, strips och mos i Ambra Bar där vi även har ett tillfälligt utökat alkoholtillstånd via Stallcafét Gunghästen. Givetvis är det fritt fram att ta med sig mat och dryck upp i restaurangen och sitta där och följa tävlingarna, äta och dricka. Lördagskvällar på Axevalla brukar vara trevliga tillställningar. Välkomna ut till oss!

Efter tävlingarna slår gamla anrika Malibu på Sommarland upp portarna igen och bjuder på en riktig nostalgifest med musik från förr. För dig som varit på travet innan lämnas 50 kronor i rabatt på entrén. Klockan 21.30 drar festen igång.

I lördags hände en incident på vår skogsslinga där hästen Antonio Turbo sparkade ur den välkända Axevallaamatören Thomas Widell ur vagnen. Thomas fick föras i ambulans till Skaraborgs sjukhus men det hela slutade förhållandevis bra och Thomas kom undan med ett brutet nyckelben. Han är dock såklart rejält mörbultad och sängliggandes för dagen och nästa vecka blir det återbesök på sjukhuset då det bestäms om det behövs opereras eller inte. Tack till alla som var behjälpliga i samband med olyckshändelsen.

Apropå Thomas Widell så har han ytterligare en häst på träningslistan och det är duktiga Good Speed som i år har hunnit bli 12 år och är inne på sin sista säsong. En sak som är lite speciell och kul är att han har tjänat exakt 1.000.000 kronor. Vi får se om han slutar på miljonen eller om han hinner starta och tjäna mer pengar innan tävlingskarriären är över. Senaste starten gjorde han 10 september förra året.

 

Utmaningen tusenlappen vecka 16:

Kampen fortsätter och den här veckan måste det vara dags att sätta en vinnare igen. Benny väljer sin vinnare inom Umåkers V75-omgång medan Lars har ett kul drag i Axevallas V65-omgång på lördagskvällen.

Benny (834 kr)

Lördag 22 april, Umåker lopp 7 (V75-7), 200 kr vinnare på nr 8 Zenit Brick.
- Zenit Brick är en häst jag gillar skarpt och trots utgångsläget tror jag att han kan avsluta V75-omgången. Senast avslutade han mycket bra i silverfinalen och här är det klart lättare motstånd. Erik Adielsson i sulkyn gör inte saken sämre.

Lars (1702 kr)
Lördag 22 april, Axevalla lopp 7 (V65-5), 100 kr vinnare/plats nr 4 Wannatalkaboutme.
- Har jag följt länge och han är mycket bättre än raden. Det här loppet ser väldigt lämpligt ut motståndsmässigt och om det klaffar tror jag att han kan vara en jätteskräll. Kusken Petter Engblom vann karriärens första lopp för någon veckan sedan då han skrällde med Zoccer City till 65 gånger pengarna och nu kan det vara dags igen.

 

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: "Allting förändras men ingenting förgås.", Pythagoras, grekisk filosof.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Umåker i morgon!

V75 drar till Norrland och på förhand ser det favoritbetonat ut. Örjan har TVÅ TOPPCHANSER och det finns några fler starka favoriter. Givetvis god chans att få sju rätt men utdelningen kan bara begränsad.

 

V75-1

Jag tippar 2 Guinea Boko (13%) som jag är väldigt förtjust i. Hon är inte så startsnabb i volt men gynnas av den långa distansen. Hon är tuff och tål att göra en hel del grovjobb. 10 Malkin (24%) har verkligen hittat stilen. Han gjorde ett oerhört starkt lopp senast och kan givetvis vinna. 6 Mellby Diamant (17%) är nog ledaren i loppet och får han hållas i ett lugnt tempo kan han rinna undan. 11 X.Factor (3%) är otroligt stark och vann senast trots galopp och ett tungt lopp. Skulle det bli överpace kan skrällen vara ett faktum.

 

V75-2

10 Månprinsen A.M. (63%) är ju grym! BAKSPÅR OCH KORT DISTANS är saker som gör att man kan tänka på gardera. Det kan bli hästar i vägen. Bakom är 4 Tangen Haap (14%) spännande då det ryktas om BARFOTA RUNTOM OCH HELSTÄNGT HUVUDLAG. 11 Odin Tabac (11%) var ju enorm förra säsongen och man meddelar från stallet att han har tränat bra.

 

V75-3

7 Propulsion (72%) står i en klass för sig. Även om det strulade en del nere i Paris så visade han ändå att han tillhör världseliten. Sund spik.

 

V75-4

3 Global Trust (49%) gjorde comeback senast på Mantorp. Han bollade med motståndet och det var en fantastiskt bra årsdebut. Motståndet känns svalt och han blir inte lätt att slå. Väljer ni att gardera så är 9 Mr Dream Cocktail (12%) inte så tokig. Han galopperade i segerstriden senast på V75 och det berodde på att han blev rullig av barfotakörningen. Skor nu och första utmanare.

 

V75-5

Kanske dagens mest öppna lopp. Jag tycker ni ska strecka 2 Dream Trotter (4%) som är startsnabb och gillar den korta distansen. Denna gång blir det BARFOTA RUNTOM och han sitter i spets eller rygg på ledaren. 3 Pointillist (22%) var grymt fin senast och har ett fint utgångsläge. Han kan vinna från alla positioner. 9 Cut Him Some slack (13%) har ju utvecklats enormt under vintern men bakspår på kort distans är ju alltid jobbigt. Ändå värd ett streck.

 

V75-6

5 Tobin Kronos (47%) är en undantagshäst. Han såg helläcker ut i årsdebuten och jag tror att alla motståndare har stor respekt för favoriten. Släpps till spets och sedan är det klart!

 

V75-7

6 Spitcam Jubb (10%) får tipset då han ska gå barfota runtom. Han är väldigt gynnad av den balansen plus att han gillar den långa distansen. 7 Västerbo Hard Cash (13%) gjorde ett topplopp senast efter en inledande galopp. Han verkar riktigt på gång och är ett givet streck på kupongen. 4 Digital Archive (19%) blir mycket betrodd men jag tycker inte att han har samma form som i vintras. Tveksam. 11 Vacqueyras (2%) trivs kanske bäst i spets. Han visade toppform senast och kanske kan han se till att det ändå blir fina pengar på V75.

 

Jag hoppas lite grann på Jackpot till Åbys Olympiatravshelg och jag får nog spela x 10 imorgon.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar