Axevalla Nyhetsbrev 2017-04-13

Vi börjar påskhelgens nyhetsbrev med en tillbakablick till våra fina V64-tävlingar i tisdags som blev en riktig klang och jubelföreställning för Pär Hedberg, Stall Palema och Mikael J Andersson som vann med samtliga tre hästar som Pär Hedberg startade. Kvällens stora behållning var duellen mellan Pär Hedbergs och Stall Palemas jättelöfte Soutwind Feji som tog fjärde raka segern från debuten i lopp 10 när hon plockade ner Robert Berghs, likaså obesegrade löfte, Gianluca Boko den sista biten. Trots att det bara var fem fyraåringar i loppet som därför låg utanför V64-omgången är det nog det loppet som de allra flesta tar med sig från tävlingsdagen.

I tisdags gjorde Idas Trav sin sista tävlingsdag som vår restauratör och vi tackar för deras tid hos oss och önskar lycka till i framtiden. Redan dagen efter plockade de ut sina saker och vi är i full färd med att göra i ordning för en ny restauratör. Det är i dagsläget inte klart vilken det blir men vi är nere i ett fåtal kvarvarande intressenter. För Axevallas del är det en mycket viktig process att hitta rätt personer som sköter vår utskänkning där kvalitet och service ska vara det första ledordet i alla lägen.

Nästa vecka blir intensiv då vi första har lunchtrav på tisdag med nio lopp och sedan V65 på lördag kväll efter Umåkers V75-omgång. Första start på tisdag är klockan 12.20 och på lördag klockan 18.55.

I och med att vi i dagsläget inte har helt klart med en ny restauratör så innebär det tyvärr också att båda de närmaste tävlingsdagarna blir drabbade. Det kommer att serveras korv och hamburgare med dryck i Ambra Bar och givetvis är det fritt fram att ta med sig maten upp på restaurangen om man vill sitta där och följa loppen. Det här upplägget kommer att gälla tills vi har helt klart med den nya restauratören och vi hoppas att alla har förståelse för den uppkomna situationen.

Påskhelgen är ju en klassisk travhelg med massor av topptrav och många topphästar som kommer ut. Idag på Skärtorsdagen är det mycket fina tävlingar på Bergsåker och Örebro som arrangerar V64 med jackpot. Långfredagen bjuder på Färjestads klassiska påsktävlingar där det vimlar av topphästar i startlistorna och även Vincennes tävlar på kvällen med hästar som Lionel, Your Hihgness och Belina Josselyn möts. På Påskdagen är det supertävlingar på Gävletravet och även på Klosterskogen i Norge som har flera fina svenska hästar på besök. Påskdagens V75-tävlingar på Romme får ju ingen missa där vi bland annat får se Månprinsen A.M. och på Annandag påsk är det som vanligt mycket fina tävlingar på Halmstad. Delisious U.S., B.B.S.Sugarlight och Master Crowe är bara några av de många fina hästarna som startar då.

 

Utmaningen tusenlappen vecka 15:

Benny satte sin vinnare i lördags och verkar vara på gång igen. Vi kommer ju ihåg förra gången han var i ett stim, då satte han nästan allt under en period, så det kan vara läge att ta rygg på honom ett tag framöver.

Benny (1034 kr)

Fredag 14 april, Färjestad lopp 11 (V75-7), 100 kr vinnare/plats på nr 10 Billy Flynn.
- Jag testar med ett riktigt långskott den här veckan och spelar 100/100 på Billy Flynn på Färjestad. Han möter såklart väldigt tufft motstånd men med lite flyt så kan påsksmällen vara ett faktum.

Lars (1902 kr)
Söndag 16 april, Romme lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare nr 7 Barkevious Mingo.
- Äntligen har Barkevious Mingo framspår på V75 igen och då tror jag det är spets och slut. Han verkar dessutom bli lite halvt bortglömd vilket vi tackar för. Hela vägen Jepson!

 

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter:@axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ” Tag vara på ditt liv! För nu är det din stund på jorden”, Wilhelm Moberg.

Glad Påsk!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Romme söndag!

V75 avgörs på Romme, OBS söndag. Förra veckan var jag ”iskall” och jag hoppas på bättring nu på söndag. Det är ganska långt fram i tiden så kolla strykningar och barfotabalans innan du lämnar in. Så här lyder analyserna onsdagskväll.

 

V75-1

1 Ajlexes Cubano (10%) vann näst senast i silverdivisionen på Bollnäs från ledningen där han trivs allra bäst. Senast kom han bort och var heller inte riktigt lika bra som gången innan. Här fick han OPTIMALA FÖRUTSÄTTNINGAR då det är voltstart och mycket talat för att Ajlexes Cubano är ledaren i loppet. Han har riktigt bra chans att vinna därifrån och är given. 4 Beppe Am (17%) såg LÄCKER UT senast då han gick barfota runtom. Han fick fritt väldigt senast från tredje invändigt och flög fram över mållinjen som tvåa. Han hade vunnit med lucka tidigare. Spår 4 i volt? Vart hamnar han? LYCKAS ÖRJAN hitta ner i en vettig position så är han väldigt intressant. Från bakspår vill jag nämna norska 9 Thai Navigator (13%) som är härdad i silverdivisionen och Ulf Ohlsson har lycktas bra med hästen tidigare. 12 Rolex Bigi (10%) är i grunden en riktig KANON. Han kom åter efter lång frånvaro senast på Åby men visade vilken löphäst det är och vann på ett imponerande sätt och på en bra tid. Skulle Uhrberg lyckas komma emellan från start vilket inte är helt omöjligt i voltstart och få en fin position så är han en kul skrällidé.

 

V75-2

Ledaren i det här loppet är säkert 1 Mitica (16%). Hon är startsnabb och egentligen en sprinter. Hon gjorde det ändå väldigt bra senast mot kapabla ”killar”. Nu är det bara ston vilket gynnar Veijos märr. 5 Darling Hornline (38%) är en kapabel märr som gjorde årsdebut senast i ny regi (Helena Burman). Hon har alltid visat LITE EXTRA och är ju en favorit som absolut kan vinna. 6 Ninepoints Gaagaa (6%) är under kraftig utveckling och hon har gått bra i årets starter. Hon är med och hugger i främre träffen. 4 Babsan Lotus (0%) är inte STRECKAD ALLS. Hon gjorde några ruggiga lopp i fjol och nu blir det BARFOTA RUNTOM och JÄNKARVAGN. 10 Pense Kloster (17%) blir mycket betrodd men bakspår gör henne bara till en outsider.

 

V75-3

Ett härligt guldlopp med på förhand tre hästar som höjer sig. 5 D.D.´s Hitman (34%) gick ett kanonlopp senast som stor favorit i silverdivisionen. Nu testar han guld direkt och han har ju tidigare visat att han räcker till i eliten. Motiverad favorit. 4 Volstead (31%) har ju också tävlat mot de bästa under fjolåret och han är givetvis en häst för de stora loppen under säsongen. Lopp i kroppen och bästa spåret av de betrodda. MIN FAVORIT GÖR ÅRSDEBUT! 10 Nadal Broline (12%) har jag alltid hållit högt. NU kommer han åter efter en tids vinterträning. Känslan är att Reijo har stora planer för Nadal den här säsongen och jag tror också att han är riktigt väl förberedd. Reijo pratar om barfotabalans direkt vilket jag gillar. Värmer han bra så kanske jag personligen spikar. HAN MÅSTE MED!

 

V75-4

9 Månprinsen A.M. (66%) är ju en av världens bästa nordsvenskar. Kanske den bästa. Han har fått ett lopp i kroppen och vann då till slut ganska enkelt. Det såg lite trögt ut men han sträckte ut över upploppet och vann ändå. Med tanke på att han fortfarande kan vara lite ringrostig så finns det några bra motbud. 2 Pydin (7%) var sånär att hålla undan från spets när han mötte Månprinsen A.M. näst senast. Han var bara slagen sista 50 m och nu är det 500 m KORTARE. Ove A lär köra i ett jämt tempo för att hinna undan. Inte helt omöjligt. 5 Steinfaks (9%) och 6 Smedbo Faksen (13%) möttes senast. Bägge är fartfyllda och senast stod 5 Steinfaks 20 m EFTER Smedsbo Faksen. Detta borde betyda att Steinfaks har en väldigt lämplig uppgift.

 

V75-5

2 Disco Volante (54%) är ruggit kapabel. Han har strulat en del och är ingen LÄTT KRABAT. Han skötte sig dock exemplariskt när väl bilen släppte fältet senast och sköter han sig igen så är han en klar vinnare. Litar vi på honom? Jag kan inte riktigt bedöma galopprisken men jag brukar faktiskt gardera hästar som kan strula till det för sig. Garderar ni så vill jag varna för 11 Vidivici C.C. (2%) som verkar riktigt lovande. Att Carl Johan Jepson kör i stället för skadade Mattias Djuse kan vara en fördel då Jepson är en ”hejare” på att få hästarna att göra bra prestationer. Bakom storfavoriten så är det öppet och spik eller alla känns väl som ett bra ordspråk i loppet.

 

V75-6

Jag tror mycket på 4 Test Drive (39%). Han såg toppfin ut direkt i årsdebuten och Melander körde själv och det kändes som han hade klart för sig att hästen var väl förberedd. Den här gången så är det Örjan, helstängt huvudlag och någon form av barfotabalans. Det låter helt perfekt och detta är en självklart spikbud i omgången. Även här så är det nästan omöjligt att hitta andra hästen och jag tror inte det behövs. Spika Test Drive!

 

V75-7

JAG TROR JAG VET VEM SOM VINNER! 7 Barkevious Mingo (14%) har haft bakspår två gånger i rad. Han har ändå gjort fina prestationer och nu är det framspår igen. Körs han med optimal balans och jänkarvagn så BLÅSER HAN TILL SPETS HÄR. Sedan tror inte jag att den långa distansen spelar någon roll och jag ser honom glida fram över upploppet i sin favoritposition, ledningen. Jag spikar.

 

Jag tycker att det finns några roliga spikar. Med hjälp av dem hoppas jag på sju rätt och en fin ”vårslant” som behövs nu när det är mycket trav.

 

Glad Påsk och Lycka till!

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar