Axevalla Nyhetsbrev 2017-04-07

I tisdags körde vi vårt första ”långa” lunchtrav för säsongen med nio lopp och när dagen var till ända hade Veijo Heiskanen vunnit hela fem av loppen med egentränade hästar. Veijo trodde själv att det var första gången i hans långa och framgångsrika karriär som det hade hänt men det visade sig senare att han lyckats med bedriften en gång tidigare, på Halmstadstravet någon gång i början på 2000-talet.

På tisdag arrangerar vi V64 för tredje gången igen och från och med nu, när våren är i antågande, så blir det mer tisdagstrav och framför allt mer kvällstrav hos oss. Tisdagar är ju Axevallas tävlingsdag av tradition och i år har vi 16 stycken tisdagskvällar totalt. Bland annat startar Pär Hedberg och Stall Palemas jättelöfte Southwind Feji som jagar som är ute efter sin fjärde raka seger från debuten. Tyvärr blev det bara fem hästar i loppet som därför ligger utanför V64-omgången men det lär bli ett mycket sevärt lopp ändå. Fyraåringen möter bland annat Rober Berghs löfte Gianluca Boko som även han är obesegrad från debuten i två raka vinster.

Välkomna ut till oss på tisdag. Första start kl. 18.15.

Nostalgikvällen blir flyttad till onsdag den 17 maj istället för den 26 april som det först var tänkt. Gamla Axevallaprofiler som Bo Näslund och Sven-Gunnar Andersson intervjuas av Lennart Persson, vi bläddrar i gamla program, tittar på lopp och bilder och det blir frågesport och mycket surr. Enklare förtäring kommer att serveras till humana priser och mer information kommer längre fram men boka redan nu upp datumet den 17 maj i almanackan. Det kommer att bli en höjdare för alla Axevallasupportrar och vi kommer att hålla till i vår nyrenoverade källarbar.

Samarbetet med Idas Trav upphör den 15 april och i skrivandes stund är det inte helt klart med någon ny entreprenör på vår restaurang. Vi har några intressenter som vi förhandlar med och förhoppningsvis kommer allt att lösas inom kort. Kvalitet är ledordet för oss och därför är processen att hitta rätt restauratör väldigt viktig. Vi tackar Idas Trav för den tid som har varit och önskar lycka till framöver.

Att våren är här märks också på anläggningen då det blir fler och fler aktiviteter. Provloppen på lördagarna har blivit väldigt populära och de senaste gångerna har det varit mellan 30-40 hästar i loppen och mycket folk på stallbacken. Det är riktigt kul då vårt motto är att ha en levande stallbacke och det är nästan så att man får lite ”vibbar” från förr i tiden då det alltid var fem fulla provlopp på lördagar.

Förra veckan och helgen var det stora westerntävlingar i körhallen och den här helgen är det också fullt ös med Svenska Hästavelsförbundet på lördag och haflingerhästar på söndag.

Axevallatränarna hade en riktig toppdag igår med hela sju segrar på bortaplan! Först vann Sofia Aronssons Beauty Cash och Elisabeth Sandins Sunes Sommar på Färjestad på lunchen. På kvällen vann Jan Björkqvists Above All på Åby och på Örebro blev det hela fyra Axevallasegrar. Vikens High Yield och Zola Grand Cru (Mikael Fellbrandt) och Kapten Haddock och Oscar Rhode (Ulf Stenströmer). Som vanligt läser man om alla Axevallasegrare på bortaplan i Axplock på hemsidan.

I samarbete med Knutsson Trotting AB (Sebastian K.) kommer det att köras en B-tränarserie på Axevalla med start den 9 maj. Loppen är endast öppna för B-tränade hästar och det kommer att köras ett lopp i månaden, totalt 8 lopp. Den B-tränare som samlar flest poäng erhåller en levande fölavgift med Sebastian K.

 

Följ Axevalla på sociala medier för den senaste informationen om allt som händer på och omkring Axevalla: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Utmaningen tusenlappen vecka 14:

V75-cirkusen drar vidare till Jägersro som bjuder på mycket fina tävlingar. Bland annat anrika L.C.Peterson-Borddas Minne som också är en deltävling till Olympiatravet.

Benny (884 kr)

Lördag 8 april, Jägersro lopp 9 (V75-5), 200 kr vinnare på nr 11 DD’s Hitman.
- DD’s Hitman är en kanom som Petri Puro håller väldigt högt. Han såg rent lysande ut i årsdebuten senast och jag tror inte att han lägger det här loppet. Nu är det dags att börja bygga på kassan igen.

Lars (2102 kr)
Lördag 8 april, Jägersro lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare nr 10 Rafiki Fri.
- Jag är medveten om att mitt spel den här veckan är en chansning men jag tycker att det absolut är värt ett försök. Rafiki Fri är en häst som jag gillar skarpt då han alltid har sin bästa bit till slut i loppen. Här hoppas jag på hårt tempo under vägen och barfota runt om känns extra intressant. Glöm inte honom på kupongerna.

 

Veckans citat: När du är god mot andra är du god mot dig själv, Benjamin Franklin”.

 

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Jägersro i morgon!

Imorgon avgörs V75 på Jägersro. Banan är känd för att numera vara väldigt snabb och det är vanligt att man vinner från ledningen. Det betyder att man behöver ha med hästarna i främre träffen. Här nedan ska vi hitta de som förhoppningsvis är först i mål.

 

V75-1

4 Ulisse Kronos (40%) är stor favorit. Han har gjort fina lopp på slutet och har väldigt hög kapacitet. Jag vågar inte spika Ludde men är väl medveten om att han kan vinna. 5 Valentin (20%) har radat upp fina prestationer hela vintern men nu börjar motståndet bli tuffare. Han räknas ändå tidigt. Det är MYCKET SNACK om 2 Cantona America (18%). Han ska gå barfota runtom för första gången och pappa Peter lär dra i ett jämnt tempo och då kan det bli svårt att hinna upp den här lovande fyraåringen. Känns faktiskt riktigt spännande. 8 Nonstop Cheri (10%) var jättefin senast. Han har ett springspår och kan hamna riktigt bra på det.

 

V75-2

Stolopp med spårtrappa och bara lärlingar låter HELT OMÖJLIGT. Imorgon ska jag TA CHANSEN! Jag chansspikar 11 Angie Simoni (7%). Hon har gjort väldigt bra lopp en längre tid och spurtat bra från svåra utgångslägen. Senast mötte hon etablerade femåriga ston med betydligt mer pengar på sig men avslutade mycket bra inte långt bakom vinnaren. HON SITTER NÄRSOM HELST och jag hoppas att det är redan imorgon. Jonna är rutinerad och med minsta flyt så har vi ett riktigt bra läge på V75. 5 Flashing Victory (19%) har jag respekt för. Det är ”garantispets” och på Jägersro vet vi vad det kan betyda.

 

V75-3

8 Mosaique Face (80%) är ju en elithäst som slåss med de bästa i världen. Han vann i årsdebuten i Norge i ett enklare guldgäng men han såg fin ut. Spår 8 är ju givetvis lite jobbigt och kanske går det att fälla favoriten tack vare det. Motståndet är också vassare den här gången. Senast gick han med skor och gör han det igen så garderar jag. Kör han barfota runtom kan det bli väldigt svårt att slå honom. 1 Fire to the Rain (2%) såg fin ut i årsdebuten senast. Satt invändigt och fick aldrig fritt. Krafter kvar! 3 Västerboonthennews (3%) är fartfylld när han fungerar och det blir återigen barfotaruntom. Denna fång kör Peter Untersteiner och tränare har önskemål på att Peter kör i sin jänkarvagn. Det har vi sett förut och Västerboonthenews gillar att få springa på. Jag plockar med 2 Rocky Winner (3%) och 6 Solvato (4%) också.

 

V75-4

Här vinner 4 Winners Wine (23%) om han klarar spår 4 i voltstart. Han kom tillbaka senast efter lång uppehåll och gjorde ett fantastiskt lopp. Han har ÖVERKAPACITET i klass II och måste ha toppchans om det fungerar. Jag chansar på att Jocke får iväg sin supertalang. Spik. Bakom ska 2 Niky Flax (16%) gå barfota runtom och är given vid gardering. 7 Can Lane (10%) är också fartfylld och även där snackas det om barfota runtom.

 

V75-5

11 D.D.´s Hitman (32%) känns ju redan som en GULDHÄST fast han fortfarande är kvar i Silverdivisionen. Han är säkert bästa hästen men spår 11 är alltid ett krux och det bör lösa sig för att han ska vinna. 10 Bravo Navarone (23%) imponerade direkt i ny regi Kolgjini senast. Han har också stor rutin från Silverdivisionen och detta är en riktig tuffing. Given! 7 Re Doc (11%) har verkligen hittat stilen på slutet och radat upp toppinsatser. Han trivs förträffligt i spets och sedan nr 4 strukits har chansen till spets ökat betydligt. 3 Breidabliks Nubbe (24%) har bästa läget av de betrodda. Han gjorde ett bra lopp direkt i årsdebuten på Solvalla senast. Han hävdar sig bra i detta gänget och han måste också med på kupongen. DET KÄNNS som en härlig match mellan fyra riktigt bra hästar. Jag tror att jag tar med 2 Flash Håleryd (4%) också.

 

V75-6

TVÅ HÄSTAR höjer sig betydligt över mängden. 1 Eldrick Boko (50%) har gjort tre topplopp på slutet och har ett fint utgångsläge i volt. Söderkvist gör nog allt för att hålla spets. HAN KAN BLI LURAD av 6 Flo Rida Sea (3%) som är mycket startsnabb i voltstart. Detta kan gynna 7 Amazing Dynamite (26%) som skulle kunna överta ledningen från nr 6. Amazing Dynamite är svårbedömd i voltstart men kan han få överta av nr 6 så blir han VÄLDIGT SVÅRTSTOPPAD.

 

V75-7

ROLIGASTE DRAGET ÄR 10 Rafiki Fri (7%). Nr 9 har blivit struken vilket gynnar Rafiki Fri. Denna gång blir det barfotarunt om! 4 Iago Zon (20%) är en utpräglad sprinter med perfekt utgångsläge. 5 Making Love (11%) är under kraftig utveckling och Bergh har ett fint startspår här. 3 Quattro Töll (9%) håller Uhrberg högt och är startsnabb. Mitt sista streck går till 11 Xanthis Amazing (3%). Hon ska gå barfota runtom om denna gång plus att hon har fått ett lopp i kroppen.

 

Det börjar verkligen bli spännande inför vårens alla härliga travevent. Nu gäller det att plocka in några sjuor så vi kan åka runt på allt härligt trav under vår och sommar. Jag önskar dig lycka till!

 

Per Ottosson

 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar