Axevalla Nyhetsbrev 2017-03-31

Det är fredag igen och här kommer ett nytt nyhetsbrev.

I tisdags körde vi årets sista femlopps-lunch och med början på tisdag är det dags för nio lopp på luncherna igen. En nyhet från och med tisdagens tävlingsdag är att vi beslutat frångå det långsmala programmet och även på lunchtraven ha ett vanligt program.

Apropå travprogrammen så var det nog många som blev lite chockade i veckan när det var ett nytt (dåligt) utseende och layout på startlistorna i programmen (även vårt program på tisdag är utfört så). Alla kan dock vara lugna. Pressarna är stoppade och det kommer att återgås till den gamla layouten, i alla fall tills vidare.

Fredagen den 19 maj kör vi årets tjejkväll. Som vanligt blir det förutom spännande travtävlingarna, utställare, travtips, utlottningar och underhållning.

Longtrack-speedwayen närmar sig på Kristi Himmelsfärdsdag. Anmälningstiden har gått ut och det kommer förare från Norge, Danmark, Finland, Sverige och Hålland. Det blir också en klass för sportmaskiner och dessutom ett lopp för sidovagnar. Tävlingen startar klockan 13.00 så passa på och boka in i almanackan nu.

I samarbete med Knutsson Trotting AB (Sebastian K.) kommer det att köras en B-tränarserie på Axevalla med start den 9 maj. Loppen är endast öppna för B-tränade hästar och det kommer att köras ett lopp i månaden, totalt 8 lopp. Den B-tränare som samlar flest poäng erhåller en levande fölavgift med Sebastian K.

Med vårens intåg ramlar det också in fler och fler Axevallasegrar. På andra banor har det blivit åtta stycken fina Axevallasegrar under den gångna veckan som ni som vanligt läser om och ser bilder i Axplock på hemsidan.

I morgon är det V75-finaler på Solvalla med bland annat supermötet mellan Nuncio och On Track Piraten. Två Axevallahästar har kvalat in till finalerna: Thomas Dalborgs Simb Senta i V75-4, Diamantstoet Final och Ulf Stenströmers Man At Work i V75-6, Klass I Final. Som vanligt avslutas nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Utmaningen tusenlappen v. 13 2017

Vi bjuds på superfina V75-finaler på Solvalla och många bra prestationer är att vänta med bland annat mötet mellan Nuncio och On Track Piraten. Både Lars och Benny förlitar sig på "finnar" den här veckan.

Benny (1084 kr)
Lördag 1 april, Solvalla lopp 8 (V75-4), 200 kr vinnare på nr 10 Raspberrysky.
- Raspberrysky är en häst jag gillar skarpt och tränaren Veijo Heiskanen likaså. Nu när det är tillåtet med valfri balans igen tror jag Veijo kommer fira fina farmgångar och här ser det ut som oddset kan bli fint.

Lars (2302 kr)
Lördag 1 april, Solvalla lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare på nr 4 Cupido Sisu.
- Cupido Sisu tror jag är ett jättedrag i V75-avslutningen. Han har visat ruggig form en längre tid men haft mycket otur i loppen. Nu blir det barfota runt om och jag tror att han blir livsfarlig.

Veckans sportcitat: ”Jag ska slå Floyd så hårt att han behöver ett skohorn för att få på sig hatten”, Muhammad Ali inför mötet med Floyd Patterson om VM-bältet.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-finalerna på Solvalla i morgon:

Våren är här och vi har V75-finaler på Solvalla. VILKEN MATCH! Nuncio V/S On Track Piraten. Hur gör man för att nå sju rätt? Förhoppningsvis hjälper jag er här nedan.

 

V75-1

8 Delicious U.S. (81%) är tillbaka! Det är givetvis otroligt kul då det rör sig om en världsartist. Hon vann ett enkelt lopp förra veckan på Romme och allt såg bra ut. Hon fick sämsta startspåret och det gör väl kanske att det blir lite mer spännande. Normalt vinner hon i detta gänget och givetvis är det ett spikförslag. BRASKLAPPEN är om Adrian Kolgjini lyckas komma till ledningen här och dra i ett stenhårt tempo med barfotakörning. Kolgjinis hästar har ju varit väldigt bra i årsinledningen. MEN normalt sett vinner Delicious U.S.

 

V75-2

HELT UTAN FÖRNUFT så tippar jag två hästar från sämsta utgångsläge. 11 Trot Kronos (13%) gick som ett skållat troll senast på Momarken bakom den norska stjärnan Ferrari B.R. Med minsta tempo i loppet så tror jag han krossar det här gänget och Jörgen Sjunnesson körde hästen näst senast och brukar ta vara på det chanser han får av Heiskanen. 12 Magic Happens (14%) har haft svåra utgångslägen och gått fantastiskt bra i skymundan. Skulle han få lifta med i rygg på min första häst, Trot Kronos, kan han speeda ner den till slut. Tufft lås med 11 och 12.

 

V75-3

VILKEN MATCH! 5 Nuncio (69%) är kanske världens bästa häst ihop med Bold Eagle. Han har sett toppfin ut vid två enkla segrar så här långt i år. Nu blir det tuffare då första utmanaren 3 On Track Piraten (24%) laddas för att ge favoriten en riktig match. HUR BLIR DET KÖRT? Det är lite svårbedömt vad som rör sig i Örjans Kihlströms huvud. Skulle Örjan ladda för fullt från start så är Nuncio ”HYPERNSNABB” från start och då tror jag inte att On Track Piraten har någon chans att svara Nuncio. MEN frågan är om Örjan vill göra det så här tidigt på säsongen eller om han bara tar det lite lugnt och räknar med att han slår On Track Piraten utvändigt. Givetvis skulle det vara otroligt spännande att se On Track Piraten i spets och Nuncio utanför. Då kan det verkligen bli en match även om jag tror att Nuncio ändå vinner.

 

V75-4

Flera ston som jag gillar! 7 Julia Pellini (19%) är något alldeles extra. Hon såg lysande ut i sin årsdebut som fastlåst och det var en perfekt start på årets tävlande. Här luktar det spets och hon blir svårslagen där. Jag har tippat 10 Raspberrysky (12%) tidigare och nu blir det barfota runtom igen. Dock är det tufft att ta 20 meters tillägg på så lovande ston på främre volten så hon blir väl bara ett garderingsstreck. Peter Untersteiner har två segervana toppston. 4 Tour Knight (20%) och 5 Global Tendency (15%). Båda känns aktuella men de har besvärliga startspår och måste ha lite flyt för att hitta bra position. Jätteskrällen är 6 Caprese (2%) som är bättre än vad hon är spelad till.

 

V75-5

3 Digital Archive (29%) kontrade till sig segern senast på Bollnäs. Han är bra men jag tycker att han möter tuffare hästar nu än vad han gjorde i vintras. Garderas. 9 Frankie Brodde (32%) är given då han verkligen har hittat toppform. 11 Emir La Brousse (15%) är också mycket betrodd efter sitt fantastiska lopp senast på Momarken då han trots startgalopp kom tillbaka och var väldigt nära Frankie Brodde på linjen. En häst JAG GILLAR är 4 Valentino Strix (5%). När han fungerar FULLT UT kan han slå de flesta. Nu har han fått ett lopp i kroppen efter en kortare paus och jag tror han kommer vara i absolut toppform imorgon.

 

V75-6

Här känns det vidöppet och jag hoppas på hård körning från start. Min första häst är BORTGLÖMD och har ett omöjligt startspår.12 The Swede (5%) har sett fantastisk läcker ut som fastlåst i de två senaste starterna. Jag tror han kommer flyga lågt över Solvallas upplopp. 2 Linus Boy (15%) var otroligt fin senast på Bollnäs och om han gör om det loppet så är han absolut med och krigar om segern.

 

V75-7

2 Globalsatisfaction (24%) blir favorit. Det var länge sedan han startade och den segern sa inte så mycket då Ulf Ohlsson hade all tur i världen. Givetvis en bra häst och Nurmos brukar ha förberett på bästa sätt men jag vågar inte gå på favoriten. 5 Re Doc (13%) har verkligen hittat stilen och han har chans att nå ledningen här där han trivs allra bäst. Min första häst. 9 Alvena Take It (22%) ”bollade” med konkurrenterna senast i Norge. Hon har bakspår vilket är ett minus men med dagens form så är hon med och gör upp om segern. Bakom vimlar det av kantbollar och givetvis skulle jag vilja ha rejält garderat i sista avdelningen.

 

Ofta blir det bra tryck i loppen när det är finaler på Valla. Det skulle gynna några av mina idéer imorgon. Härlig sport och våren är här!

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar