Axevalla Nyhetsbrev 2017-03-24

Vi börjar veckans nyhetsbrev med en återblick från veckan som har gått och då närmast till i tisdags då vi arrangerade vår traditionella Hingstdagen i samband med V64-tävlingar. Som vanligt var det fullt med folk på stallbacken och i veterinärstallet för att följa hingstvisningen av de 11 hingstarna och även avelscafét på publikplats var välbesökt. Det var väldigt god stämning och alla verkade mycket nöjda vilket vi såklart är väldigt glada för. Helt klart är att vi har hittat ett bra koncept som fungerar år efter år.

Sportsligt från i tisdags så kan vi konstatera att Första Testet inför StoChampionatet blev väldigt rafflande trots att det bara var fem fyraåriga ston kvar i loppet. Det slutade med dött lopp mellan E3 Revanschvinnaren Fantasy Riger och Oakstrean Xperia Knick när de provade på StoChampionatsdistansen för första gången. Vår tränarchampion Ulf Stenströmer tog en trippelseger inom V64-omgången och även kuskchampion från ifjol, Carl Johan Jepson, tog en trippel. Stenströmers fina Donato E. årsdebuterade på bästa sätt igår på Åby med seger så man kan minst sagt säga att Stall Stenströmer hyser fin form för dagen.

Apropå Första Testet så är ju det ett av två testlopp så att de fyraåriga stona ska kunna prova på den långa distansen i StoChampionatet. Andra Testet går den 4 juni då vi även har Guldstoet och Kronprinsessan Victorias Lopp. Under trippeltravet fortsätter vi vår satsning att presentera bra liveband på lördagskvällen, Arvingarna blev ju en stor succé förra året. I år har vi precis gjort klart med två band som vi är mycket nöjda med! Vi håller dock på vilka band det är ett tag till.

Boka redan nu in onsdag den 26 april. Då blir det en nostalgikväll på Axevalla i källarrestaurangen med gamla Axevallaprofiler som kommer att intervjuas av Lennart Persson. Bo Näslund och Sven-Gunnar Anderssons historier är värda att lyssna på, det kan jag garantera. Vi bläddrar i gamla program, tittar på lopp och bilder, frågesport och mycket surr. Enklare förtäring serveras till humana priser. Mer information kommer längre fram.

V75 drar den här veckan vidare till Mantorp och vi har fem Axevallahästar som provar lyckan: Top Yllit(Mats Kjellén), Above All (Jan Björkqvist), Aron Palema (Pär Hedberg), Tibau och Tax Shelter (Sofia Aronsson). Vi önskar alla inblandade lycka till och avslutar som vanligt nyhetsbrevet med Ottos analys till jackpot-omgången.

På tisdag är sista gången för året vi bara har fem lopp vid lunchtävlingarna. Från och med lunchtravet den 4 april är det nio lopp som gäller och vi har sex sådana tävlingstillfällen kvar i år. Det märks att våren är på gång och idag har vi många fina hästar som luftar sig. Bland annat Mikko Ahos jättelöfte Now Or Never Flair som ståtar med fyra raka segrar.

 

Utmaningen tusenlappen v. 12 2017

Grattis till Benny som satte sin vinnare och verkar på gång igen. Våren är Bennys bästa tid så man ska nog passa hans drag lite extra framöver.

Benny (1284 kr)
Lördag 25 mars, Mantorp lopp 10 (V75-6), 200 kr vinnare på nr 11 Barkevious Mingo.
-
Äntligen en vinnare senast och nu är man på rätt sida om strecket igen. Den här veckan chansar jag med nr 11 Barkevious Mingo i V76 6 på lördag som varit otroligt bra på slutet. Väl medveten om att Dragster var ruggig senast men kusken vinner inte speciellt ofta på V75.

Lars (2502 kr)
Lördag 25 mars, Mantorp lopp 6 (V75-2), 200 kr vinnare på nr 2 Ponce de Leon.
- Jag såg Ponce de Leon senast och tyckte att han gav ett mycket fint intryck vid spetssegern och mycket sparade krafter över mål. Här har han ett smaskigt läge och jag tror på spets och slut på Gävletravets snabba bana till ett helt okej odds.

 

Följ Axevalla på sociala medier för den senaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans ordspråk: ”Man måste få göra fel för att bli bättre”, Sven Gunnar Andersson, Axevallas första vinnare i StoChampionatet med Pay the Bill 1984.

 

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till jackpotomgången på Mantorp i morgon:

V75 avgörs på Mantorp och vi fick Jackpot vilket vi tycker mycket om. Det är flera starka favoriter och det är möjligt att utdelningen inte blir så hög. Men ”trav är trav”.

 

V75-1

Mycket talar för 6 Sambuca Knight (43%). Han har verkligen hittat formen efter en trög inledning på året. Robban håller den här hästen väldigt högt och han står fortfarande billigt inne i klass 1. I morgon kör Erik Adielsson och han är en MÄSTARE på voltstart och springspår. Det luktar spets och då blir Smabuca väldigt svårslagen. Bakom finns det hästar som jag tycker om men det blir tufft den här gången att slå favoriten. 9 Top Yllit (2%) är ju en Axevallahäst som har MYCKET KUNNANDE men var en liten besvikelse senast på Axevalla men banan var ju svår den dagen. Tror det blir tufft att vinna men för er som garderar så är han ju helt bortglömd nu. 11 Rafiki Fri (3%) är också spännande framöver och 12 Caddie Icon (10%) med Thomas Uhrberg.

 

V75-2

Är kanske på pappret ganska öppet. Dock tycker jag att några höjer sig över mängden. 10 Albatros D.K. (16%) är en dansk häst som gick jättebra näst senast på Åby över lång distans. Senast såg han kanonfin ut i Danmark på en topptid, 13,7. Han är gynnad av strykningen av nr 9 och för mig är han den klara första hästen. 3 Umberto Axe (15%) såg läcker ut senast vid överlägsen seger på Jägersro i ett enklare gäng. Första utmanare. Skrällen är 4 Sirol Axe (5%) som i grunden är en riktigt skjutare. Han har fått ett lopp i kroppen och är given vid gardering.

 

V75-3

Jag tar STÄLLNING och SPIKAR 4 Shadow Woodland (28%). Han tog steget in i eliten förra säsongen och gjorde många kanonlopp. Han är RUGGIGT startsnabb och lär sitta i spets direkt. Får inte ADRIAN ”spelet” med favoriten så tror jag att han leder från start till mål. Reijo brukar ju ha hästarna i fin författning direkt.

 

V75-4

Jättefavoriten 3 Target Kronos (69%) såg jätteläcker ut i årsdebuten på Kalmar och han möter inte något motstånd alls här. Jag måste följa mängden och spika och han är veckans sundaste spik.

 

V75-5

5 Djali Boko (45%) gör en mycket spännande debut för Ludde Kolgjini. Det ryktas om FANTASTISKA TRÄNINGSJOBB och Djali Boko är ju en enorm tävlingshäst som i ljusa stunder har möjlighet att nå eliten. Normalt sett kan ingen stå emot den här tuffingen och han är absolut en TÄNKBAR SPIK. Brasklappen är att Djali ibland kan bli lite ”vass” och det skulle kunna innebära galopp bakom bilen. Bakom är det totalt vidöppet och kanske lämnar jag in någon kupong med alla hästar i detta loppet om favoriten skulle strula till det.

 

V75-6

Favoriten 4 Dragster (33%) gjorde en HELT OTROLIG ÅRSDEBUT senast på Halmstad. Roger Malmqvist bara körde för att nå ledningen och öppnade första 500 m på 07,2!!! Han försvann sedan ifrån sina konkurrenter och landade på topptiden 11,6. Dragster är startsnabb och mycket talar för att han når ledningen förhoppningsvis lite enklare den här gången. Sedan blir det tufft för konkurrenterna att fånga in Roger Malmqvist snabba häst. BRASKLAPPEN ÄR att loppet senast kan SITTA I BENEN och att han kan vara lite sämre den här gången efter som han fick gå ett stentufft lopp direkt. Men det är givetvis svårbedömt. Han möter några bra motståndare. 11 Barkevious Mingo (11%) har ju haft en fantastisk utveckling och han är GRYMT BRA. Favoriten får inte ha en sämre dag för då blir Barkevious svår att stå emot. Det RYKTAS om att 9 Malkin N.O. (9%) ska gå BARFOTA RUNTOM imorgon. Malkin är en utpräglad sprinter som också kommer avsluta snabbt över Mantorps långa upplopp. 3 Aron Palema (14%) är en AXEVALLAHÄST att alltid räkna med. Han har fått två lopp i kroppen och verkar riktigt PÅ GÅNG.

 

V75-5

Sista avdelningen är dock väldigt öppen. Det GLÄDJER MIG att inte 6 Don Corleone Trot (6%) är mer streckad. Han har visat fin kapacitet på slutet men senast blev det galopp. Det RYKTAS om barfota runtom och när VEIJO rycker skorna så brukar det bli riktigt bra effekt. För övrigt tycker jag att favoriterna är ganska svaga i loppet och jag letar efter skrällar. Det blir säkert några hästar som kommer att slänga skorna här. Det kan vara det bästa tipset i detta vidöppna loppet.

 

Jag kommer nog att prova med en vanlig lapp och försöka fälla några av favoriterna. Sedan tror jag att det blir en ”flerkupong” där jag försöker att få flera sjuor beroende på hur jag lägger upp det. Jag hoppas ni gör det rätta besluten!

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar