Axevalla Nyhetsbrev 2017-03-10

Ännu en vecka är till ända och här kommer ett nyhetsbrev med lite smått och gott från den gångna veckan.

Vi börjar såklart med vår gala i lördags där de bästa två och fyrbenta Axevalla-aktörerna från 2016 firades med pompa och ståt. I år hade vi flyttat ner i den nyrenoverade Källarbaren vilket blev väldigt lyckat för de cirka 150 gästerna.

Galans drottning blev utan tvekan Sofia Aronsson som tog hem kategorierna årets tränare, årets häst (Anna Mix), årets äldre häst (Anna Mix) och årets montéhäst (Tsar de Houelle). Dessutom tog Sofias hästskötare Maria Wedell hem priset som just årets hästskötare. Bilder och mer information om galan hittar ni här!

I söndags startade ATG:s senaste satsning GS75 som då avgjordes på Östersundstravet. Omsättningen landade strax under 20 miljoner kronor och på söndag är det Halmstad som är värd för det nya spelet och då är det dessutom jackpot.

På tisdag är det lunchtrav igen och som vanligt startar vi 12.20. Tävlingsdagen efter, tisdagen den 21 mars, är det dags för vår traditionella hingstdag. Portarna till veterinärstallet öppnas kl. 16.00 och de 12 hingstarna presenteras kl. 17.00. Deltagande hingstar är: Adrian Chip. Amaru Boko, Caballion, Canepa Hanover, Fawkes, Formula One, Jocose, Orecchietti, Pato, Pojke Kronos, Walk To Walk och Weingartner. Varmt välkomna!V75 drar norrut I morgon, nämligen till Bollnäs och som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången. Ulf Stenströmer gör den långa resan med två hästar. Hans toppfina fyraåring Man at Work startar som favorit i V75-7 (Klass I) och han har också med Wild Card som startar i ett lopp utanför V75 och jagar sin fjärde årsseger.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

 

Utmaningen tusenlappen v. 10

Det har varit lite stolpe ut de senaste veckorna både för Benny och Lars men nu måste det vara dags att sätta en vinnare igen.

Benny (1198 kr)
Lördag 11 mars, Bollnäs lopp 6 (V75-2), 200 kr vinnare på nr 15 Qatrine Gel.
- Jag litar på Örjan den här veckan vilket känns tryggt då han sällan eller aldrig försätter en bra chans. Qatrine Gel har haft en härlig utveckling och har aldrig förlorat med Örjan i sulkyn.

Lars (1694 kr)
Lördag 11 mars, Bollnäs lopp 5 (V75-1), 200 kr vinnare på nr 3 Ajlexes Cubano.
- Här tror jag mig ha hittat ett fynd och Ajlexes Cubano får ni absolut inte missa att plocka med på kupongerna. Skulle det vara möjligt att köra barfota är det en ännu bättre chans.

 

Veckans citat: Visdom är inte en produkt av skolning utan ett livslångt försök att skaffa sig den, Albert Einstein.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Bollnästravet i morgon:

V75 avgörs imorgon på Bollnäs. On Track Piraten bliver återigen stor favorit och han är givetvis väldigt svårslagen. Jag hoppas ändå på bra utdelning och här är mina idéer.

 

V75-1

Första avdelningen är öppen. 2 Cupiodo Sisu (6%) var senast ett stort stallskrik på Kalmar. Kusken körde stenhårt för ledningen men gav sig sent efter 600 meter med en öppning på 1,09 på första 500 m. Sedan höll han farten fint i rygg på ledaren som fyra. Jag tycker han är mest intressant i loppet. Favoriten 12 Beppe Am (19%) är rutinerad i Silverdivisionen men från spår 12 vågar jag inte tro för mycket på favoriten. Ett streck i mängden. 5 Jeepster (6%) höll jättebra senast som tvåa i Eskilstuna. Skulle Kaj komma iväg bra trots spår 5 i volt så är hon tidig. 1 Rhapsody Ås (7%) har utvecklats riktigt bra på slutet och från ett perfekt startspår och toppkusk så räknas han också som en kul skräll.

 

V75-2

Här är jag ”inne på” att spika 10 Guinea Boko (13%). Jag tycker att hon är ett riktigt lovande fyraårigt sto som nyligen imponerade stort på mig. Spår 10 kan bli riktigt bra och som sagt jag spikar i avdelning 2. För er som garderar så blev jag väldigt imponerad av 12 Ninepoints Gaagaa (11%) senast. Hon har dock ett sämre startspår än min spik och därför får hon stå tillbaka.

 

V75-3

1 On Track Piraten (86%) har visat att han helt enkelt är bäst just nu i Gulddivisionen. Han har tidigare visat att han kan öppna snabbt från innerspår och därför är inte det heller någon fälla. Den sunda spiken!

 

V75-4

Här försöker jag nog att gardera rejält trots att favoriten 1 Mix Mollyn (23%) har jättefina förutsättningar. Spår 1 och Ulf Ohlsson betyder att det kan bli ledningen från start till mål. Bakom vimlar det av outsiders och jag hoppas på skräll. 6 Blås Undan (8%) kan springa hur fort som helst när han får det att fungera och är given. 8 Dag Stövar (9%) är en norsk gäst som Kaj Widell får chansen på. Kaj brukar ta vara på sina chanser och vi vet hur bra de norska hästarna kan vara. 9 Fylking (1%) är en ”KIOSKVÄLTARE” som tar bort de flesta kupongerna vid seger. Han är riktigt bra. På dubbla tillägg ska ni strecka 12, 13 och 15.

 

V75-5

Jag tror att favoriten 5 Mitica (36%) blir svårslagen. Hon gjorde ett jättebra lopp i debuten för Veijo Heiskanen senast. Hon visade startsnabbhet som blir perfekt på den korta distansen. Kolla noga så det går att köra BARFOTA RUNTOM. MED SKOR ÄR HON I FARA! Tänkbar spik. 8 Rorri Bris (13%) är JÄTTEBRA. Han har dock ett sämre utgångsläge än min vinnare i loppet och därför står jag över den här gången.

 

V75-6

4 Digital Archive (44%) blir stor favorit. Han gjorde några fantastiska lopp i vintras. Han blev sedan stor favorit på V75 men fick lite strul i båda framträdandena. Svårbedömt om han har samma toppform nu och därför går jag emot. Bakom är det väldigt öppet och jag kommer att ha många hästar här. 3 Blue Star Champion (6%) är på väg uppåt och skrällde ju senast. Björn Goop har två straka hästar med. 2 Västerbo hard Cash (4%) som körs av Ulf Eriksson och 10 Je T´aime Ruinart (7%) körs av Örjan Kihlström men som jag sa tidigare; strecka på!

 

V75-7

Ulf Stenströmers fyraåriga talang 1 Man att Work (52%) blir jättefavorit i sista avdelningen. Han vann senast på ett fint sätt från ledningen. Ulf har väldigt stora förväntningar på den här lovande fyraåringen. Mycket talar för att han tar ledningen här och då blir han svårstoppad. Givetvis har han fin chans men personligen är det sällan jag spikar i sista avdelningen. Det finns också några riktigt bra motståndare i loppet och det kan löna sig att gardera. 7 Sambuca Knight (16%) har Robert Bergh höga förväntningar på. Han var seg i de inledande loppen men senast var det ett helt annat DRAG i hästen. Han flög till spets och sedan såg han helt lysande ut vid överlägsen seger. Första utmanare. 9 Duke of Mearas (15%) har lovande Kim Moberg kört som en dröm och hästen har också utvecklats enormt. Nu är det Erik Adielsson och det ska bli spännande att se hästen på V75. Jörgen Westholm har 11 Alrorac Mathbell (3%). De mötte senast favoriten och Jörgen Westholm lovade verkligen att ge Man at Work en riktigt match. Då blev det galopp i voltstart. Värd ett streck som bortglömd. Vill ni leta skrällar i sista så plocka med 3 Tempura (4%) och 4 Linus Boy (4%) som båda är starka spurtare om det skulle bli stenhård körning i loppet.

 

Jag har ingen koll på väderleken imorgon på Bollnäs men givetvis är barfota information väldigt viktig. Plocka gärna med några skrällar som ska gå barfota runtom för första gången. Det kan löna sig.

 

Lycka till!

Otto
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar