Axevalla Nyhetsbrev 2017-03-03

Tyvärr fick vi ställa in våra lunchtävlingar i måndags på grund av tjällossning och tävlingarna flyttades till Åby istället. Redan vid 14-tiden på söndagen stod det klart att det inte skulle gå att genomföra tävlingarna och då vi kunde konstatera det i så god tid var det heller inga problem att hinna få ut informationen till alla aktiva och spelare.

Nu är banan öppen både för tävling och träning igen och nästa tävlingsdag är nu på måndag då vi åter kör lunchtrav med fem lopp och första start klockan 12.20. Mars är också den sista månaden med bara fem lopp på lunchtraven och ju även månaden då barfotaförbudet är upphävt.

Vår nästa ”stora” tävlingsdag är tisdag den 21 mars då vi arrangerar V64 och Hingstdagen. Hingstdagen på Axevalla är sedan många år en fin tradition och det är mycket folk både på stallbacken och publikplats där det händer många olika aktiviteter. Det är fullbokat vad det gäller hingstar som ska visas upp och alla avelsintresserade måste bara boka in det här datumet.

Hemmaamatören Lars Grönberg slog ju till med en V75-seger då hans Önas Ida vann på hemmaplan för ett par veckor sedan och i lördags på Eskilstuna vann Ulf Stenströmers Man at Work på ett imponerande sätt i travets elitserie. Den nyblivna fyraåringen är verkligen ett sparkapital hos Uffe och han har själv uttryckt sig som att det kan vara hans näst Noras Bean.

I morgon drar V75-cirkusen vidare till Kalmar där två Axevallahästar provar lyckan, Thomas Dalborg med Simb Senta och Morgan Wilhelmssons Mack Dragan som jagar sin åttonde raka seger från debuten! Som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys längst ner.

I morgon går även Axevallas gala av stapeln där vi hyllar de främsta två och fyrbenta aktörerna från 2016 på vår bana. Vi flyttar i år ner till den nyrenoverade Källarbaren och är i full gång för att ställa i ordning så att det ska bli så bra som möjligt för de cirka 150 gästerna. En sak är säker, det är en mycket bättre lokal att vara i gentemot restaurangen där vi varit under några år med galan. Den är ju i flera etage och för stor och inte optimal för ett dylikt arrangemang.

Vimmelbilder och bilder på alla pristagare kommer ut på hemsidan och Facebook under måndag förmiddag.

Följ Axevalla på sociala medier för den senaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.
 

Utmaningen tusenlappen v. 9 2017

På grund av att Lars var på semester förra veckan hade vi ett uppehåll i utmaningen men den här veckan är det nya tag som gäller.

Benny (1398 kr)
Lördag 4 mars, Kalmar lopp 5 (V75-1), 200 kr vinnare på nr 2 Mack Dragan.
- Mack Dragan har verkligen ett bra löphuvud och det verkar som han vägrar att förlora. Jag tror att Jepson kör till ledningen här och tar åttonde raka!
Lars (1894 kr)
Lördag 4 mars, Kalmar lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare på nr 2 The True F.
- The True F. är en häst jag verkligen gillar och med dessa förutsättningar måste jag bara lira. Lopp i kroppen, perfekt läge och barfota runt om! Kör så det ryker Johnny!

 

Veckans sportcitat: Serven hade en hastighet på 205 kilometer i timmen, som en moped ungefär, Tommy Engstrand, legendarisk sportkommenator.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Kalmar i morgon!

Jackpot på Kalmar! OBS – kom ihåg att det är FÖRSTA V75-omgången med barfotamöjligheter. Detta kan ha stor betydelse på vissa hästar. NU TAR VI DEM!

 

V75-1

Jag tror mycket på favoriten 2 Mack Dragan (38%). Han har verkligen överraskat positivt och med sju raka segrar måste man bli imponerad. I träningen har han gjort ett trögt intryck men när han väl tävlar så har han bara levererat i varje start. Han tål att göra en hel del jobb själv men jag tror att Jepson får överta spets ganska tidigt och då är han hästen att slå. De värsta motståndarna har också fått bakspår och det talar också för favoritseger.

 

V75-2

2 Kash Brodda (63%) är ju JÄTTEKAPABEL men också RIKTIGT STRULIG. För mig är det helt omöjligt att spika en sådan häst som är så mycket streckad med tanke på galopprisken. Senast galopperade hon bland hästar in i första sväng och var sedan omöjlig att få ner i trav. Här vimlar det av hästar RUNT OMKRING HENNE och jag tror att det är ganska stor galopprisk. Bakom är detta stoloppet vidöppet. Jag nämner tre hästar som är lite streckade men som absolut räknas bakom favoriten. Thomas Dalborgs 9 Simb Senta (4%) har verkligen utvecklats på slutet och senast fick hon MASSOR MED KRAFTER KVAR i rygg på ledaren. Bra smygläge! 10 Dirty Dancing In (2%) har imponerat i monté under vintern. Nu blir det kanonkusk (Stefan Söderkvist) och BARFOTA RUNTOM. 7 RASPBERRYSKY (4%) kommer tillbaka efter paus och är i grunden ett rejält sto som borde räknas här.

 

V75-3

5 Royal Fighter (35%) har gått fint bakom On Track Piraten på slutet. Han är i skaplig form och kan givetvis vinna. SOM FAVORIT ÄR HAN GANSKA OINTRESSANT. 3 Art On Line (18%) gjorde ett riktigt bra lopp senast på Axevalla som trea på medeldistans. Art On Line är i grunden en sprinter och nu blir det barfota fram. Han kan nog leda länge om Johnny väljer den taktiken. Mest spännande spelmässigt är nog 9 Västerboonthenews (8%) som näst senast gick jättebra i tredjespår sista 800. Senast backade han ner i kön men avslutade bra i skymundan. 2 Spring Erom (17%) är gamlingen som äntligen har fått ett bra startspår.

 

V75-4

2 Ulisse Kronos (42%) såg fin ut i comebacken senast och vann på ett fint sätt. Han hade varit på linjen med 5 J.H.Mannerheim (14%) som galopperade i striden 100 m från mål senast. Båda är bra för klassen och kan givetvis vinna. JAG TIPPAR ÄNDÅ 15 Magic Happens (17%) som Peter HYLLADE enormt på Axevalla innan loppet senast. Det blev dock en oturlig galopp bland hästar i första sväng. Jag fick KÄNSLAN att Peter tyckte det här var något ALLDELES EXTRA. 3 Colonello (1%) vinner nog inte imorgon men han har visat rejäl styrka och detta kan vara en häst som kan skrälla på V75 framöver.

 

V75-5

Här vill jag ha många! 3 Zenit Brick (56%) är en av flera. 1 Re Doc (9%) barfota runtom och Robban var väldigt uppåt på hästen senast på Axevalla. 6 Hertig Shim (2%) varnade Kevin för när jag snackade med honom på Axevalla senast. Superskräll. 7 Young Farmer (10%) barfota bak nu och slog Master Crow senast. 9 Top Of The World (3%) barfota runt om och har kunnandet. 11 British Steel (8%) har toppform och blåser ner de flesta. 12 Augustus F. (3%) såg lysande ut i årsdebuten senast. Kul!

 

V75-6

Här tycker jag att favoriterna höjer sig mot mängden. Låser på fyra hästar.6 Mitos Gold (30%) har utvecklats och älskar den korta distansen. Med lite flyt spurtar han ner alla. 2 Replay Pellini (21%) barfota bak och härdad på V75 och från ett bra startspår kan han nå ledningen. 1 Linus Boy (14%) har ett lite vanskligt startspår. Sköter han sig är han med och krigar om segern om luckan kommer. 10 Iago Zon (13%) är en fartfylld herre som jag tror är GYNNAD AV KORT distans och det ryktas om BARFOTA RUNTOM.

 

V75-7

JAG TVEKAR INTE och tippar 2 The True F. (14%). Han imponerade i sin årsdebut på Kalmar senast. Kusken körde resolut fram i dödens och sedan avgjorde han väldigt snyggt. Bra spår, lopp i kroppen och BARFOTA RUNTOM gör att han är min första häst. 6 Mellby Duke (23%) riskerar att hamna långt ner i kön från start och 9 Han Von Håleryd (28%) har bakspår vilket sätter ner hans chanser. 4 Thaiger Exclusive (10%) och 10 Frankie Brodde (15%) är givetvis hästar som kan vinna om de får det kört som de önskar.

 

Jag har en god känsla den här veckan och väljer jag bara ”rätt” på spikalternativen så tror jag att det sitter.

Hoppas att du gör rätt!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar