Axevalla Nyhetsbrev 2017.02.24

Nyhetsbrev v. 8 2017

Tiden går fort och det är dags för ett nyhetsbrev igen.

Vi börjar med en tillbakablick till i lördags och årets första V75-tävlingar här på Axevalla.

Nuncio kom, sågs och segrade. Örjan Kihlström körde tidigt till ledningen och sedan var det en ren joggingtur mot enkel seger. Visserligen var det inte det bästa motståndet men Stefan Melander var mycket nöjd och fick det besked han ville ha. Spännande fortsättning följer…

För ovanlighetens skull kör vi lunchtrav en måndag. Första start som vanligt 12.20 och fri entré. Lunchmöjligheter finns på Stallcafé Gunghästen och Idas Trav. För dig som vill hålla till i totohallen bjuder vi på kaffe.

Travgalan den 4 mars närmar sig och alla är hjärtligt välkomna. Anmälan senast måndag 27 februari till sekretariatet 0511-263 00 före kl. 12.00.

Det har varit mycket snack om banan från vissa håll som väcker många frågetecken. Gå gärna in och lyssna på Björn Goops segerintervju (V75 1) som finns på vår hemsida under spel och lopparkiv. Han säger att det börjar släppa i första sväng men än så länge är det ingen fara. Banan besiktigades efter det loppet och efter att vissa åtgärder vidtagits kunde tävlingarna fortsätta som vanligt. Om man skulle ta beslut om att flytta tävlingar vid sådant här underlag kommer vi nog att få bekymmer framöver och i så fall skulle ett sånt besluts tagits när banan var mycket fin. Hur ska det gå till? Sierskan Saida gick ju bort 1998 så där finns ingen hjälp att få. Det enklaste är ju givetvis att man utnyttjar rätten att stryka sin häst om man anser att underlaget skulle vara undermåligt. Det var INGEN som valde att göra detta! Och väljer man inte att göra det ska man inte komma flera dagar efteråt och spy galla över folk som gör sitt jobb på allra bästa sätt.

Det är dubbla V75-omgångar den här helgen. Lördag är det Eskilstuna som gäller och på söndag blir det V75 på Gävle.

Lars Ågren är på Teneriffa och gottar sig men på måndag är han hemma i verkligheten igen.
 

Veckans citat:

- Idag är det tio månader kvar till julafton men tomten har redan varit synlig.
(Edvin Kroll)
 

Utmaningen tusenlappen v. 8 uteblir då Lars Ågren valt att prioritera paraplydrinkar före spelet denna helg.
 

Följ Axevalla på sociala medier för den senaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Vi har nu skapat en sociala medier-box på vår hemsida där man samlat kan se allt!Trevlig helg!

Benny & Lars

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ottos analys till V75-omgången på Eskilstuna i morgon:

Så här på torsdagskväll så känner jag för att spika i de fyra första avdelningarna. Tyvärr brukar inte trav vara så enkelt. Har du samma känsla som jag? Kolla här nedan.

 

V75-1

Jag tvekar inte när jag tippar och spikar andrahandsfavoriten 6 Indoor Voices (27%). Hon har helt enkelt varit grym en längre tid och jag tror inte att motståndarna har någon chans. Senast gick hon ett enormt slutvarv med spår på vägen och höll bra som tvåa bakom en för dagen omöjlig Erica.

 

V75-2

ÄVEN HÄR TROR JAG ATT JAG VET VEM SOM VINNER. 8 Xanthis Amazing (22%) har varit helt fantastisk och gått oerhört bra i stentuff V75-klass. Nu är det bara ston och här bör hon ha toppchans bara Jepson har lite flyt från början. Bakom är det vidöppet och vinner inte min spik så kan det bli precis vad som helst.

 

V75-3

Det är svårt att gå emot 5 On Track Piraten (83%). Han bara vinner och vinner och är kanske i sitt livs form. Sund spik igen!

 

V75-4

Även här tror jag att vi har en KLAR! 6 Man At Work (20%) är en talangfull fyraåring som senast var ute i ett stentufft fyraåringslopp på Solvalla. Han spurtade jättefint mellan hästar som femma och såg inte tom ut i mål. Nu har han springspår och det ser ut som spets och då lär han inte bli lätt att fånga in. SPIK IGEN!

 

V75-5

Efter att förhandsfavoriten 2 Erica strukits så är 5 Queer Fish (21%) ganska stor favorit. När han står på fyra friska ben så är han riktigt vass. Förutsättningarna är bra och han är given. Jag är dock rädd för att han kan få svar i spetsstriden av 4 Vind Farming (10%). Mika Forss är en oerhört duktig kusk som har en gamling i toppform och Vind Farming är riktigt startsnabb. Vind Farming kan också vinna. 3 Cash Cheque Em (19%) är också mycket betrodd och skulle gynnas av att det blir tempo i loppet. 1 Blue Star Champion (4%) har det perfekta smygläget och med hjälp av det kan han skrälla rejält. 10 New Star Power (6%) är en jättespeedig märr som kan slå grabbarna på kort speed om det blir tempo.

 

V75-6

6 Rigel Face (52%) blir stor favorit. Ludde har stor respekt med sig och mycket talar för att han får överta ledningen här. Visst kan han vinna men jag tycker hästen är ÖVERSPELAD. Han känns lite orutinerad och det finns två galopper i programraden så jag garderar. 5 Uppohoppa (17%) har gjort det bra på slutet och är ju klar andrahandsfavorit. Jag vill nämna två riktiga skrällar. 8 The Lucky One (6%) som radat upp fina insatser för sin tränare Dick S Jansson. Nu får Erik Adielsson chansen och det är givetvis ett kusk plus. 3 Lovely Boy (3%) var en positiv överraskning för mig senast när han vann ett lite enklare lopp på Mantorp. Fint läge och inte helt borta.

 

V75-7

JAG TROR MEST PÅ FAVORITEN 5 SPRINGOVER (29%). Han är kapabel och har sett fin ut i Thomas Malmqvist regi. Senast fick han gott om krafter sparat bland hästar och lär vara laddad för den här uppgiften. Jag har dock flera hästar som jag gillar här och därför garderar jag. 3 Order To Fly (8%) har fått två lopp i kroppen och är van vid tuffamotståndare i Silverdivisionen. Från sitt fina utgångsläge känns han intressant. 1 Nakoda Goj (2%) är MYCKET BÄTTRE ÄN RADEN. Superskräll! 9 Alamo Boko (9%) är en topphäst i grunden men han har haft stora skadeproblem. Ett lopp i kroppen som tvåa kan göra honom till en vinnare även på V75.

 

Min plan är att gå väldigt kort i de fyra första avdelningarna för att sedan gardera i slutet och hoppas på att några av mina smällkarameller kan slå in. Hoppas det är rätt recept denna vecka.

Trevlig helg och lycka till!

 

Per Ottosson

Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar