Axevalla Nyhetsbrev 2016.02-18

Det är fullt ös här på kontoret och anläggningen inför V75-tävlingarna i morgon. Det är alltid bra drag när det vankas V75 men den här gången är det extra tryck i och med Nuncios årsdebut vilket är mycket trevligt.

I fredags blev Nuncio med bred marginal utsedd till Årets Häst på den stora galan i Stockholm och där började sippra ut rykten om att ”Tarzan” tänkte årsdebutera på Axevalla. Efter det har det varit fullt tryck både på telefonen och sociala medier så som det bör då det handlar om en av världens bästa hästar som ska hit.

Vi kommer att köra uppsnack med Stefan Melander i totohallen kl. 14.00 där Philip Pettersson håller i trådarna. Innan det, kl. 13.30, serveras Nuncio-tårta i totohallen så det gäller att ni är på plats i tid, detta får man inte missa.

Det blir också barnhörna med ansiktsmålning, fiskdamm och möjlighet att prova Monté Phyton.

Det är hela 20 Axevallahästar som provar lyckan inom V75 på hemmabanan: Baharat (Eric Martinsson), Brando Boko, Frisco Runner, Kapten Haddock och Oscar Rhode (Ulf Stenströmer), Bålsta Palema, Helga Palema (Pär Hedberg), Diggers Elias (David Persson), Fairytale Road, Fika och Seducedbyaface (Anders Svanstedt), Falco Mahavi (Anders Hultgren), Top Yllit (Mats Kjellén), Iris Iris (Jan Stjern), Staro Juventus (Anna Forssell), Tibau (Sofia Aronsson), Quiz Lavec (Tomas S Andersson), Unheard Of (Rolf Johansson) Vinder (Katarina Aurell-Laursen) och Önas Ida (Lars Grönberg). Vi håller en extra tumme för våra hemmahästar!

Som vanligt avslutar vi med Ottos V75-analys längst ner i nyhetsbrevet.

Planeringen inför trippeltravet är också i full gång. Nytt för i år är att vi tillsammans med Skara Sommarland och MEGA i Skara kommer att införa något som vi kallar för TRAV-VECKAN. Det hela startar på måndagen då det blir nostalgidisco på gamla anrika Malibu vid Sommarland. På tisdagen blir det någon form av idrottsevenemang i Skara. På onsdagen blir det travkväll vid djäknescenen med travtips, familjeevenemang och underhållning av Järnvingarna och Scotts orkester. Torsdagskvällen viks åt Kick Off på Axevalla i Första Parkett-tältet som vanligt och därefter blir det konsert på Sommarland. Vi avslutar med trippeltravet – Trav i världsklass här på Axevalla.

Boka hotell och campingplats redan nu!


Utmaningen tusenlappen v. 7 2017

Båda två kammade noll förra veckan men nu när det är V75 på hemmaplan är det nya tag som gäller. Både Lars och Benny spelar med hjärtat och tror på varsin hemmaseger.

Benny (1598 kr)
Lördag 18 februari, Axevalla lopp 5 (V75-1), 100 kr vinnare/plats på nr 4 Top Yllit.
-
Jag spelar med hjärtat den här veckan men jag tror också att Mats Kjelléns Top Yllit har bra chans att vinna V75-inledningen. Sexåringen är ruskigt stark och har visat toppform på slutet. Kör så det ryker Jens!

Lars (2094 kr)
Lördag 18 februari, Axevalla lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare på nr 6 Diggers Elias.
- Ingen har väl missat det heroiska lopp som Elias gjorde för två veckor sedan på Åby och han har verkligen hittat toppformen igen. Jag läser loppet så att Orizonte Trio spetsar och Diggers Elias får ta över. Hur ska de då hitta den lilla krigaren!?


 

Följ Axevalla på sociala medier för det allra senaste: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans manifest: Kom ut till Axevalla och se världsstjärnan Nuncio live!

Väl mött på Axevalla i morgon!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på hemmaplan!

V75 på hemmaplan (AXEVALLA) med världsstjärnan Nuncio. En klar spik men vi behöver fler idéer för att få sju rätt. Nu kör vi!

 

V75-1

JAG TROR PÅ HEMMASEGER. 4 Top Yllit (15%) är en undantagshäst som besitter hög kapacitet och en härlig inställning. Förutsättningarna är helt perfekta med lång distans och fint startspår. Strular det inte för mycket så är det toppchans för Jens Laursen och tränare Mats Kjellin. Jag spikar om allt verkar bra på lördag.

 

V75-2

Ett vidöppet stolopp där det går åt ett antal hästar och det är inte omöjligt att det lurar en superskräll här. Axevallahästarna 7 Fika (8%) och 9 Baharat (19%) möttes nyligen på V75 i Karlstad. Då vann Baharat på målfoto men det var väl Fika som var moralisk vinnare. Detta gör Fika till en kul skräll i loppet. Annars är det 11 Othala (20%) och 15 Makera (16%) som är mycket betrodda. Positionerna avgör vem som är först av dem i mål. Jag GILLAR OCKSÅ 4 Pearl Face (10%) som jag tippade senast och som gick bra trots lite strul på vägen. Loppet är svårt och som sagt var, plocka gärna med några ”chanslösa” för då kan du få fina pengar om det oväntade slår in.

 

V75-3

Ett lärlingslopp med femton hästar bakom startbilen i spårtrappa. 10 Pokemon Ås (50%) blir JÄTTEFAVORIT. Han satt fast senast vilket alla spelare verkar ha sett. Han har bra form och uppgiften ser perfekt ut. Kevin Oscarsson är en väldigt rutinerad lärling och jag förstår att många tror på det här ekipaget. DOCK TÅL HAN INTE att göra så mycket grovjobb själv och skulle Kevin köra för offensivt så tror jag det blir bensinstopp på Axevallas långa upplopp och han är FÖR STOR FAVORIT. 15 Make it Quick (4%) har varit toppfin på slutet men har ju sämsta startspåret. Han är dock given vid gardering. 14 Ladyofthelake (3%) är en tuff märr som tål att göra en hel del själv i loppen och är också tidig. Även här kryllar det av superskrällar och jag behöver flera hästar för att känna mig säker.

 

V75-4

Värlsstjärnan Nuncio (86%) gör en härlig årsdebut på Axevalla. Stefan verkar väldigt nöjd med sin stjärna och han har haft bra träningsmöjligheter på slutet och när motståndet inte är det värsta måste man tro på toppchans trots att det är ett tag sedan han startade. Givetvis omgångens sundaste spik.

 

V75-5

1 Persimmon Face (41%) blir stor favorit. Han är startsnabb och förutsättningarna är perfekta. Spår 1 på Axevalla bakom bilen är väldigt bra och det gör att favoriten troligen leder länge. Han lär dock få andrahandsfavoriten 3 Brosa Am (20%) utvändigt om sig och han är en häst som gillar att tåga på i rejält tempo. Jag gillar Brosa Am som har fått ett lopp i kroppen och jag är inte främmande för att han kan slå favoriten FRÅN DÖDENS. Axevallas långa upplopp gör att det kan komma in en tredje häst i bilden om ledarparet kör för fort. 8 Can Lane (17%) är ju given vid det scenariot. 11 Västerbo Highscore (6%) är också gynnad om det skulle bli tempo i loppet.

 

V75-6

ETT RIKTIGT HÄRLIGT SPELLOPP! 7 Benjamin Evo (21%) gjorde ett kanonlopp direkt för Veijo Heiskanen senast och han var väldigt nöjd med hästen. Han är motiverad favorit. 9 Cash Converter (15%) varnade jag för senast som jätteskräll. Han felade dock i loppet men kom tillbaka oerhört starkt som trea och hade nog kunnat vinna loppet utan strul till 25 gånger pengarna. Nu är han med rätta betrodd och Örjan lär nog ge hästen chansen. 11 Great King Wine (7%) är gedigen och som lite streckad är han givetvis spännande. 13 Angie Simoni (2%) är ett riktigt talangfullt sto som jag hade med senast till 50 gånger pengarna. Hon gick som ett skållat troll över upploppet och hon lär få chansen på min kupong igen som helt bortglömd. 15 Magic Happens (28%) är bra men har ett USELT LÄGE. Nej, tack.

 

V75-7

MYCKET AVGÖRS I STARTEN! Troligtvis tar chanslöse 5 Orizzonte Trio (1%) ledningen direkt för att sedan släppa till första bästa. 1 Glovalsatisfaction (31%) gjorde ett grymt lopp senast och slutvarvet var GRYMT! Han är riktigt startsnabb och man kör med honom från början och det finns chans att Ulf hinner ut före min andra spetsaktuella häst. Skulle Ulf lyckas med sin taktik och komma till spets så är han klar! Andra scenariot är att JEPSON laddar upp 6 Digers Elias (9%) och följer med startsnabba Orizzonte Trio och kommer före favoriten. JUST NU är det 50/50 och jag låser PÅ TVÅ HÄSTAR, 1 och 6.

 

Nu är det nära en av årets höjdpunkter när V75 är på Axevalla. Glöm inte det långa upploppet (227 meter) vilket ofta gör att det skräller på Axevalla. Hoppas att jag kan vara till er hjälp med mina idéer.


Vi ses imorgon!

Per Ottosson

 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar