Axevalla Nyhetsbrev 2017-02-10

Efter några veckors uppehåll arrangerade vi V64-tävlingar i tisdags och det var verkligen skönt att komma igång igen. Nu blir det intensivt med tävlingar på onsdag näst vecka och sedan V75 nästa lördag. Det är alltid roligt när travets elitserie kommer till oss och helt klart är att ATG tycker att vi på Axevalla gör ett bra jobb då vi som enda mellanbana, förutom norrlandsnavet Bergsåker, får arrangera fyra V75-tävlingar!

Från tävlingarna i tisdags konstaterar vi att Morgan Wilhelmssons nyblivna fyraåring Mack Dragan tog sin sjätte raka seger från debuten i V64-5. Morgan tränade även Mack Dragans mamma Stoms Nettan som tjänade drygt 270.000 kronor och i stallet finns också en nybliven treårig bror till Mack Dragan som enligt rykten ska vara ännu bättre.

Vi fortsätter att tjata om vår travgala lördagen den 4 mars där vi hyllar och prisar de bästa aktörerna från Axevalla under 2016. Mer information finns på hemsidan och det börjar bli hög tid att anmäla sig för er som inte gjort det. www.axevalla.se.

Den stora travgalan av stapeln ikväll på Stockholm Waterfront Congress Center där Per Skoglund och Marie Serneholt är de som håller i trådarna.

Rickard Svanstedts Baron Gift är inkvalad till Bronsdivisionens final, V75-5, i morgon med 200.000 kronor till vinnaren och dessutom startar Riverside Drive (Mimmi Elfstrand), Rainbow of Nando (Sofia Aronsson) och Helga Palema (Pär Hedberg) inom V75. Dessutom är det premiär för Margareta Wallenius-Klebergs unghästsatsning med fyra lopp (tre och fyraåringslopp) som samtliga har 300.000 kronor i förstapris. Det handlar om Solvallas lopp 1,2,3 och 4 och i lopp 2 startar både Ulf Stenströmers Man at Work och Rickard Svanstedts Listas Spartacus som är obesegrad i fyra starter.


Apropå vår V75:a nästa lördag så händer som vanligt massor med saker även runt omkring själva tävlingarna. Bland annat har vi barnhörna, prova på Monté Phyton och en hel del annat. Vi avslutar som vanligt nyhetsbrevet med Ottos analys till finalomgången på Solvalla i morgon.

Idag gör vår suveräna vaktmästare Kent Ljung sin sista arbetsdag här på Axevalla då han går vidare till ett nytt jobb. Igår var det avtackning både för honom och Christopher Carlberg som också har slutat och vi önskar båda lycka till med sina nya arbeten.

 

Utmaningen tusenlappen v. 6 2017

Benny satte en fin vinnare i lördags och utjämnade något i matchen. Den här veckan drar V75 vidare till Solvalla där det bjuds på toppfina V75-finaler och massor med kanonhästar som startar.

Benny (1798 kr)
Lördag 11 februari, Solvalla lopp 9 (V75-5), 200 kr vinnare på nr 6 Master Crowe.
-
Master Crowe gjorde mig inte besviken senast. Och jag finner ingen anledning att gå emot honom den här gången heller. Jag tror han vinner igen och han får en ny tvåhundring.

Lars (2294 kr)
Lördag 11 februari, Solvalla lopp 10 (V75-6), 200 kr vinnare på nr 12 Usain Henna.
- Usain Henna kan allt i ljusa stunder, har visat mycket fin form på slutet och har en fin uppgift här. Erik Adielsson upp i sulkyn känns också väldigt bra och jag tror att de rundar alla.

Veckans sportgroda: ”Sverige är på väg utför i en allt brantare uppförsbake”, Lasse Granqvist kommenterar matchen Sverige-Skottland i kval till fotbolls-VM.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

 

Trevlig helg!

Lars & Benny

Ottos analys till V75 (finaler) på Solvalla i morgon:

Förra veckan var jag ganska långt ifrån. Imorgon är det spännande finaler på Solvalla. Det finns flera stora favoriter men jag ska i alla fall försöka välta en av de största. Här nedanför ser du vilken.

 

V75-1

Just nu är det jämspelta mellan tre hästar. 2 Ola Montana (22%), 8 M.T.King of Cash (21%) och 10 Mellby Duke (21%). Alla tre har visat toppform och det är svårt att slå isär dem. Jag garderar loppet ganska brett och tar sju hästar. 1 Linus Boy (8%) har också visat toppform och från ett fint läge har han också chans. 4 Staro Ivy League (7%) är lite vansklig men högkapabel och streckvärd som skräll. Ta även med 7 Aileron (7%) och jätterensaren 12 Xanthis Amazing (2%).

 

V75-2

Sedan 1 och 3 blivit strukna så chanstippar jag 5 Qatrine Gel (5%). Hon gav 10 Angel Rain (14%) en riktig match senast och från ett fint läge nu så är hon mycket spännande. Jag gillar 8 Rainbow of Nando (13%). Hon gör starka lopp hela tiden och uppgiften här ser väldigt lämplig ut. Hon har ju också en toppkusk i sulkyn. 13 Red Rose America (24%) och 15 Jetset (20%) startar med 40 meters tillägg. Det är två toppton som absolut kan vinna om de får bra ryggar under slutrundan. Fem häst känns stabilt.

 

V75-3

ALLT TALAR FÖR FAVORITEN! 3 On Track Piraten (83%) har ofta tur med spårlottningen och det gör att det är omöjligt för konkurrenterna att besegra favoriten.

 

V75-4

Jag tror mycket på 5 Hall of Fashion (20%). Han har öppnat blixtsnabbt från liknande spår på slutet och han har toppchans att komma till spets här. Väl där har han imponerat stort och för mig kan detta vara en tänkbar spik och speciellt för er som tippar mindre system. Bakom så räknas givetvis 3 Alorac Mathbell (25%) som gjort det mesta rätt. Jag tror dock att det kan bli jobbigt att gå utvändigt om min vinnare i loppet. Ska ni ta flera hästar så glöm inte 11 Tournado Dream (6%). Bergh är väldigt nöjd med honom.

 

V75-5

FÖR MIG ÄR DET GIVET ATT FÖRSÖKA FÄLLA FAVORITEN 6 MASTER CROW (72%). Visst, det rör sig om en bra häst med hög segerprocent men senast blev det inget riktigt lopp som jag ser det då både Hades Håleryd och Västerbo Archive kom bort. Vågar de andra tävla mot favoriten tror jag att han kan få det tufft. Bakom haglar det givetvis av skrällar och det är svårt att hitta andrahästen. Jag vill ha med 4 Young Farmer (2%) och alla fyra hästarna med bakspår (9, 10, 11, 12). Personligen tar jag nog ALLA.

 

V75-6

Här tror jag att det finns EN KLAR! 12 Usain Henna (36%) har tävlat i stenhårda gäng på slutet. I det här loppet så står han väldigt bra inne och med Erik Adielsson så tror jag att det är klart!

 

V75-7

11 Carabinieri (33%) är motiverad favorit. Han brukar få bakspår i Sverige men han har lycktas vinna ändå. Han måste ändå ha en del flyt med rätt ryggar och det är därför ingen självklar vinnare. 1 Zenit Brick (19%) har toppform men ett spår som gör att han kan bli kvar invändigt. 4 Thai Navigator (18%) visade startsnabbhet senast på Färjestad och jag tror Ulf Ohlsson har siktet inne på att leda det här loppet från start till mål. Given. JAG GILLAR 6 British Steel (6%) som verkligen har hittat stilen och kan skrälla i avslutningen. För att vara säker så vill jag också ta med 8 Aron The Baron (9%) och 9 Beppe Am (11%).

 

Jag hoppas mina idéer stämmer lite bättre den här veckan. Känslan är god och jag är optimist. Ha en riktigt trevlig helg!

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar