Axevalla Nyhetsbrev 2017-02-03

På tisdag är det äntligen trav på Axevalla igen och nu går vi in i ett ganska intensiv period med ytterligare en tävlingsdag innan det är dags för årets första V75:a lördag den 18 februari.

Apropå V64-tävlingarna på tisdag så var det mer anmält än på länge till loppen som också blev välfyllda och bra. Bland annat så jagar Morgan Wilhelmssons Mack Dragan sin sjätte raka seger från debuten i DD-1.

Våra samarbetspartners på tisdag är: Ladugårdsinrede, Götene Glasmästeri, Valle Blästring, Cupola, Vänern Kött, Agria och Husaby Hästklinik. Första start är kl. 18.15 och vill du boka bord görs det på 0511-263 07. Varmt välkomna ut till oss!

ATG visade sitt resultat för 2016 i veckan och det blev ett rekordår med 7.0 procent i nettotillväxt. Bakgrunden till årets rekordomsättning är först och främst en ökad försäljning och ett engagemang på V75 men också de nya spel som lanserats. Kostnaderna för ATG har ökat med 16 procent men detta är enligt plan säger ATG:s ekonomichef Lotta Nilsson Viitala.

Just nu pågår uppsättning av belysning på vägen upp mot banan och i defileringsvolten vilket är något som varit efterfrågat.

V75 går av stapeln på Åby i morgon och vi har sex stycken Axevallahästar som provar lyckan: Diggers Elias (David Persson), Lasken Palema (Anders Svanstedt), Barca (Eric Martinsson), On Good Terms (Mimmi Elfstrand) och Top Model (Jenny Nordensson). Vi önskar lycka till!

Apropå två av våra V75 hästar i morgon, Diggers Elias och Lasken Palema så pågår en rolig vadslagning mellan kompisarna David Persson och Anders Svanstedt som tränar respektive häst. Den av Diggers eller Lasken som tjänar minst pengar under perioden januari-februari måste tränaren simma Vansbrosimmet som ”straff”. En kul kompisgrej dem emellan och just nu ser det ut som det blir Anders som får ”bada” i juli. Extra kul också att de båda kombattanterna möts i samma V75-lopp på lördag.

Så är det då dags för Melodifestivalen igen. Första deltävlingen sker i Göteborg på lördag. Efter en lyssning är det alltid svårt men de säkraste tipsen är nog att Ace Wilder går vidare och att Charlotte Perelli inte gör det.

Vi vill påminna om vår travgala som går av stapeln den 4 mars. I år kommer vi att duka upp i vår nyrenoverade Källarbar för att få mer ”galakänsla” än vad som kanske har uppnåtts på restaurangen. Här hittar ni alla nominerade!

 

Utmaningen tusenlappen v. 5 2017

Efter Lars vinnare i lördags kom det ett litet ryck och det skiljer en dryg tusenlapp inför veckans omgång. Räkna dock inte bort Benny som lär vara rejält sugen att komma in i matchen igen och det räcker ju att sätta en vinnare för att vara tillbaka.

Benny (1412 kr)
Lördag 4 februari, Åby lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare på nr 5 Master Crowe.
- Det har varit tunt med vinnare på slutet och nu måste jag vända på det. Jag tror att Master Crow vinner den sista avdelningen och spelar en tvåhundring vinnare.

 

Lars (2494 kr)
Lördag 4 februari, Åby lopp 7 (V75-3), 200 kr vinnare på nr 2 Varencia.
- Med vinnaren från i lördags i ryggen till nästan fyra gånger pengarna vågar jag mig på ett tuffare spel den här veckan. Björn Goop är obesegrad med Varencia och från rygg ledaren blir de giftiga här. Han vi få 12 gånger pengarna?

Följ Axevalla på sociala medier för den sista och hetaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans sportcitat: ”Jag ska slå Floyd Patterson så hårt att han behöver skohorn för att få på sig hatten”, Muhammad Ali inför sin första match med världsmästaren Floyd Patterson.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Åby i morgon:

Det är alltid extra kul med Åby! Jag gillar open stretch och det är ofta bra utdelningar på den här banan. Hoppas ni får en del matnyttigt här nedan.

 

V75-1

2 Even´s First Boy (45%) har gjort det bra en längre tid och är motiverad favorit. Spår 2 i voltstart har han klarat tidigare men det kan bli lite tappstart. Som sagt motiverad favorit. ROLIGAST EMOT är 1 Diggers Elias (7%) han har hängt med fint i tuffa gäng på slutet och han har VERKLIGEN DRÖMLÄGET här. Diggers är startsnabb och Jepson kan välja hur han ska köra - i ledningen där han trivs utmärkt eller släppa till Flemming om han kommer tidigt. Hur som helst är han med på min kupong. 8 Emmett Brown (16%) är bra men jag var lite besviken på honom senast då han fick ett fint lopp. 9 Origo Tilly (15%) vann i ett mycket enkelt gäng senast. Han har gått bra i skymundan innan dess och räknas. Jag chansar på 1 och 2.

 

V75-2

7 M.T.King of Cash (48%) blir stor favorit. Han lever ju på sin styrka och det är en nackdel att distansen nu är femhundra meter kortare än det har varit på slutet. För mig är det givet att gardera nu. 8 Global Signaturs (6%) har det strulat otroligt mycket för på slutet. Senast hängde han i tredje spår länge innan han backade ner sist invändigt. Han såg sedan lysande ut som fastlåst i mål och den här hästen vill jag inte missa trots det jobbiga utgångsläget. Jag gillar också 11 Rafiki Fri (8%). Han kom tillbaka efter en tids paus och var jättefin senast på Eskilstuna. Han vann lätt i ett enklare gäng. Given! Kanske måste man strecka lägesgynnad 1 Carlos Milo (9%) med Björn Goop. Björn lär ge honom ett perfekt smyglopp härifrån för han vet precis hur han ska utnyttja open stretch.

 

V75-3

Här skulle jag nästan rekommendera tärning. Det skiljer väldigt lite mellan den mest streckade hästen och den minst streckade. Ni får INTE MISSA 2 Valencia (5%). Hon är inte så mycket betrodd men fartfylld och Björn vann med henne näst senast. Det är samma här att Björn säkert hittar ner på innerspår och utnyttjar Åbys fördelar och är given. Även 4 Pearl Face (6%) kan vara en rysare. KUSKTALANGEN ERLEND RENNESVIK är en spännande kusk som ni ska se upp med och han kan skrälla imorgon. Men det är ändå stor gardering som gäller.

 

V75-4

7 Basic (72%) blir omgångens största favorit. Hon trivs på den långa distansen och hon har gjort kanoninsatser på slutet. Hon har bra chans. Vågar man spika eller måste man ha med 1 Withma (7%) som har lottats till drömläget. Withma har hög kapacitet och brukar hävda sig riktigt bra i den här typen av stolopp. Hon kan öppna bra bakom bilen och kan välja att svara upp favoriten eller ta rygg för att sedan speeda förbi sista biten. Withma är INTRESSANT. Givetvis så måste vi ta med norska gästen 4 Alwaysinblackpedia (7%) som har visat fina resultat i Norge. Hon står också helt perfekt inne i loppet.

 

V75-5

VILL 2 ART ON (19%) LINE ÄVEN SPRINGA MED SULKY? När Art on Line är i form så älskar han kort distans och förutsättningarna. det är dock ändå svårt att bedöma hur formen är i travlopp men med tanke på förutsättningarna känns det väldigt spännande och Björn Goop är ju ett stort plustecken. Klar första häst men jag vågar nog inte spika. 3 Winmecredit (20%) gör alltid bra lopp i enklare gäng på hemmaplan. Det brukar inte räcka här i Sverige men givetvis är motståndet inte så hårt den här gången heller. 4 Nothing But Class (16%) har fått två lopp i kroppen. Han kan ibland öppna som en katapult och det är inte omöjligt att vi får se Peter Untersteiner i SEDVANLIG STIL. Bara breesa undan. 7 Västerboonthenews (14%) har farten för att slå det här gänget. Han uppträder dock lite ojämnt och är bara ett streck.

 

V75-6

1 Can Lane (37%) har gjort tre topplopp i ny regi Johan Untersteiner. Han har givetvis ett bra utgångsläge men det kan också vara en fälla då spår 1 bakom bilen är svårt på Åby. Jag litar inte på Can Lane från början och jag spikar inte. 8 Qahar Q.C. (13%) är en häst som har HÖGRE KAPACITET än alla i det här gänget. Han är dock jättesvår och till och med Örjan fick känna på det senast. Nu får Torbjörn Jansson prova och det är också tredje starten för Stefan Melander. Man måste ha med Qahar Q.C. för att vara säker på att klara det här loppet. 2 Magic Happens (18%) är ju också bra för klassen med ett fint utgångsläge.

 

V75-7

JAG SPIKAR I SISTA. 1 Digital Archive (14%) får en chans till! Han har varit fantastiskt bra och näst senast trodde jag knappast mina ögon. Senast fick han dödens på lång distans och fick stumma ben sista biten (ursäktad). RYGG PÅ LEDANDE FAVORITEN 2 Hades Håleryd och sedan OPEN STRETCH! Tack för kaffet!

 

Jag är laddad för imorgon och har en bra känsla. Jag lägger in buteljen i kylen ifall.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar