Axevalla Nyhetsbrev 2017-01-27

Vi har tävlingsfritt den här veckan och ett par ur personalen har varit på kurs på Hästsportens Hus i två dagar. Kursen har handlat om det nya CRM-systemet som kommer att införas inom travet i framtiden som innebär att det ska bli en centralisering av entrékort, hästägarkort och så vidare. Alla travbanor kommer således att ha samma system för dessa bitar vilket är väldigt bra. Som det är nu är det ju väldigt olika hur det fungerar på olika banor. Systemet är digitaliserat vilket innebär att man har ett kort eller en app som innefattar vilka befogenheter man har gällande inträde på publikplats, stallbacke, hur många gäster o.s.v.

Vår tävlingsbana har varit stängd i två dagar på grund av väderleken men är från och med idag (fredag) öppen som vanligt igen.

På söndag avgörs den 89:e upplagan av Prix d’Amerique med Axevallabekantingen Anna Mix på startlinjen. Sofia Aronsson har haft hand om finslipningen men körde själv ner henne till ägaren Franck Leblac för en dryg vecka sedan och sedan dess är det han som står som tränare. Daniel Redén har ju lyckats med bedriften att få med fyra hästar: Call Me Keeper, Propulsion, Lionel och Wild Honey. Andra hästar med svenskanknytning är: Treasure Kronos, Oasis Bi och till viss del även Timoko som ju körs av Björn Goop. Det blir en kul söndag och spännande att se om någon kan röra storfavoriten Bold Eagle.

Igår startade en ny säsong av trav-såpan Stjärnkusken på Tv4 och avsnitten sänds på torsdagar kl. 20.00. Medverkande kändisar i årets upplaga är bland annat Runar Sörgaard, Regina Lund, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och längdhopperskan Erica Johansson. Förra säsongen sågs av över 500.000 tittare per avsnitt och det blir spännande att följa årets säsong.

Vi har några glädjande Axevallasegrar från den gångna veckan. Mats Kjelléns fina nyblivna sexåring Top Yllit var åter i segertagen och vann på Solvalla förra fredagen. Det var andra starten efter ett halvårs uppehåll på grund av skada. Eric Martinssons Baharat spurtade hem den sista V75-avdelningen i lördags på Färjestad före en annan Axevallahäst, Anders Svanstedts Fika som fick göra grovjobbet i spåren under slutrundan. Som vanligt ser ni bilder och läser om alla Axevallavinnarna på bortaplan i Axplock på www.axevalla.se.

Det är fullt ös inför vår första V75-dag lördag 18 februari och restaurangen är redan i stort sett fullbokad. Hör av er snarast på: 0511-263 07 och ni vill ha bord.

V75-cirkusen drar vidare till Bergsåker i morgon och som vanligt avslutar vi med Ottos analys till omgången allra sist i nyhetsbrevet.

Glöm inte att följa Axevalla på sociala medier för den senaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans sportcitat: ”Den där domaren måste vara från Tomteboda, han ser ju ingenting”, Billy Ohlsson, legendarisk fotbollsspelare i Hammarby under Tipslördagstiden.

Utmaningen tusenlappen v. 4 2017

Nu har det gått troll i vinnarna för både Benny och Lars. Som tur är så kommer det nya lopp hela tiden och båda två ligger fortfarande på ett bra plus sedan starten i höstas.

Benny (1612 kr)
Lördag 28 januari, Bergsåker lopp 10 (V75-6), 200 kr vinnare på nr 7 Digital Archive.
- Det är verkligen dags att sätta en vinnare igen och Digital Archive har verkligen övertygat i tre raka segrar. Konkurrenterna borde ha sett hur enormt bra han varit och han bör få ta över ledningen ganska tidigt här. En säker vinnare i mina ögon.

Lars (1706 kr)
Lördag 28 januari, Bergsåker lopp 8 (V75-4), 200 kr vinnare på nr 3 Ulrsrud Troll.
- Torbjörn Jansson upp bakom bra nordsvenskar brukar vara en bra kombo. I lördags avslutade Ulsrud Troll vasst som tvåa och den här gången tror jag han leder runt om från ett perfekt läge.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Bergsåker i morgon:

V75 på Bergsåker och Robert Bergh är på plats på sin gamla hemmabana med många favoriter. Vilka vinner? Nedan har du mina tankar.

 

V75-1

Robert Bergh har bra chans att vinna första avdelningen med favoriten 7 Aileron (59%). Han har en lämplig uppgift här med ett perfekt springspår. Mycket talar för att Roben leder det här loppet från start till mål. Det som skulle tala emot är att 1 Västerboblackmoney (13%) inte är så tokig. Ulf Ohlsson är startsnabb och skulle han svara ut så kan det bli tufft för favoriten.

 

V75-2

13 Angel Rain (40%) blir ganska stor favorit. VARNING! STOR GALOPPRISK TROR JAG och det gör det självklart att gardera. Bakom finns det många motbud. 6 Fetiche Boko (11%) har ett springspår och det luktar ledning lång väg. Eventuellt jänkarvagn! 9 Ladyofthelake (10%) är en märr som jag gillar. Senast gick hon med helstängt huvudlag vilket slog väl ut vid seger. 14 Takeaway (13%) står lite tufft inne i loppet med kan ändå vinna med formkusken Haugstad. 11 Elles W.linnea (2%) är en vinterhäst som kan rensa bort de flesta V75-spelarna. Jag kommer att helgardera på någon kupong.

 

V75-3

5 Nahar (44%) är ju gamlingen som fortfarande levererar fina insatser då han står på benen. Han vinner normalt sett detta loppet felfri. 7 Narold Vox (27%) är absolut första utmanare då han är i toppform och trivs under den här årstiden. För att vara på säkra sidan så bör även 2 Västerbo Loveboat (17%) vara med som sista streck.

 

V75-4

Kort distans och dubbla tillägg på favoriten 15 Myr Faksen (21%) gör att man ändå blir tveksam och försöker få bort favoriten även om han är en riktigt vinstmaskin. JAG TVEKAR INTE när jag tippar 3 Ulsrud Troll (16%). Han gick fint senast på Färjestad och var inte långt borta för att skrälla rejält. Han trivs kanonfint med den korta distansen och han är startsnabb. NU KÖR TORBJÖRN JANSSON som är en hejare på kallblod. Hela vägen Torbjörn! Samtidigt lurar det många superskrällar i detta loppet och man kan aldrig lita på de kallblodiga hästarna.

 

V75-5

Här har vi flera spännande talanger med många ettor i raden. 5 Global Tailwind (17%) har fem raka segrar och 4 Showman Brodde (23%) har fyra segrar i raden. Jag har ändå en ANNAN IDÉ. 9 A Sleepwalker (16%) är min vinnare i loppet. Han gick otroligt bra senast från kön (sjunde utvändigt) och såg supervass ut i spåren. Kaj Widell kan ta det lugnt från början och sedan har de andra lekt av sig då speedar A Sleepwalker om hela gänget.

 

V75-6

7 Digital Archive (65%) är en av de största förvandlingshästar jag upplevt på slutet. Han har helt enkelt blivit ”100 meter bättre”. Troligtvis med hjälp av jänkarvagnen. Senast var han så otroligt grym då han bara åkte fram utvändigt ledaren och krossade denne totalt och åkte undan på en helt fantastisk tid. Jag har svårt att se honom förlora framöver och Bergar´n har toppchans. Senast tippade jag 5 Queer Fish (12%) och han gjorde ett kanonlopp. Skulle det hända något med favoriten så är detta första motbudet. Men allt talar för Digital Archive.

 

V75-7

Här räknar jag med att ha många streck kvar och garderar rejält trots att jag har STOR RESPEKT för 11 Beppe Am (21%) som är bättre än någonsin. Spår 11 gör dock att man som spelare kan gå emot och som jag hoppas på skräll. 4 Zenit Brick (38%) har också varit toppenfin på slutet och har ju ett bättre läge. Han har fått mycket pengar på sig på slutet och därför kan han få det lite tufft. 9 Raz Mackenzie (13%) är ju en häst av hög rang och räknas alltid när han har en bra dag. 6 Catch the Catch (5%) är en tuff märr som skulle kunna dyka upp med en riktig smörresa av Oskar J Andersson.

 

Det känns som jag har bra koll på omgången men jag är rädd för att det kan bli lite skral utdelning. Jag helgarderar några lopp och hoppas på två superskrällar då blir det ändå hundratusen oavsett vilka favoriter som vinner.

 

Lycka till och trevlig helg!

Otto
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar