Axevalla Nyhetsbrev 2017-01-13

Det är dags för årets andra nyhetsbrev och vi börjar med en tillbakablick till vår årspremiär i tisdags.

Det var fullt ös hela tävlingsdagen då vi arrangerade V64 och hade ceremonier både för våra champions 2016 och månadens häst och hästägare för november och december.

Körsvenschampion blev ju Carl Johan Jepson för som därmed bröt Åke Svanstedts och Björn Goops mångåriga dominans på Axevalla och han rivstartade också 2017 med en fyrling. Bland annat vann han med Morgan Wilhelmssons Mack Dragan som tog sin femte raka seger från debuten och det ryktas att Morgan har en lillebror till Mack Dragan hemma i stallet som ska vara ännu bättre!

Vi hade också avtackning för Ulla Ullberg som efter nästan 50 år på Axevalla nu varvar ner. Ulla är en av de personer som betytt allra mest för Axevalla genom åren både som värdinna för våra gäster och som innovatör för bland annat Kronprinsessan Victorias lopp och Johan Ullbergs vandringspris, två av Axevallas profillopp. Vi kan inte nog tacka Ulla för allt hon har gjort och önskar lycka till framöver. En längre intervju med Ulla finns på vår Facebook-sida, www.facebook.com/axevalla.

Vår nya medarbetare på marknadsavdelningen Patrik Österberg hamnade i hetluften direkt med alla ceremonier och prisutdelningen och dessutom vann hans egenuppfödda, egenägda och egentränade häst Hashtag One lopp 3. Det var det nyblivna fyraåriga stoets andra raka seger och intressant fortsättning följer!

Grand Slam 75 heter ATG:s nya satsning vilket är det nya söndagsspelet som har premiär på Östersundstravet den 5 mars. En ensam vinnare med sju rätt är garanterad 15 miljoner kronor och det är utdelning även på sex och fem rätt. Spelformen ska avgöras snabbt, på två timmar och det ska vara max tio hästar i loppen. ATG:s tanke är att Grand Slam 75 ska vara mer snabbanalyserat än V75 och radpriset är en krona.

Sofia Aronsson fortsätter sin matchning mot Prix d’Amerique med sin stjärna Anna Mix och sista loppet i Sverige inför det stora slaget i Paris blir i Arvid Stjernswärds Minne, tillika Gulddivisionen, på Jägersro i morgon. Det är ytterligare fem Axevallahästar som startar inom V75: Kingstein L.Romsås (Jan Björkqvist), Diva Deo och Helga Palema (Pär Hedberg), Rainbow of Nando (Sofia Aronsson och Stuck on Joe (Thomas Dalborg). Vi önskar samtliga lycka till och avslutar som vanligt nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Örebrotravet arrangerar V65-tävlingar på lördagskvällen efter V75 och där är det hela 17 stycken Axevallahästar som startar.

Som vanligt läser ni om alla Axevallavinster på hemsidan under Axplock.

Följ Axevalla på sociala medier för de senaste och hetaste nyheterna: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Mät aldrig bergets höjd förrän du nått toppen. Då skall du se hur lågt det var”, Dag Hammarskjöld.

 

Utmaningen tusenlappen v. 2 2017

Utmaningen fortsätter och kampen är hårdare än någonsin. Benny litar åter på sin idol Flemming Jensen och Lars söker sig mot lite andra jaktmarker den här veckan.

Benny (2112 kr)
Lördag 14 januari, Jägersro lopp 9 (V75-5), 200 kr vinnare på nr 7 Stella Newmen.
- Efter ett par riktiga bottennapp känns det skönt att Flemming Jensen finns med i startlistorna igen. Jag tror han sätter dit Stella Newmen i den femte V75-avdelningen.
Lars (2206 kr)
Lördag 14 januari, Örebro lopp 3 (V65-1), 300 kr vinnare på nr 4 Super Photogenic.
- Super Photogenic har mycket hög kapacitet och han har en perfekt uppgift här i sin comeback. Han såg lysande ut i ett provlopp i lördags och jag tror han bara vinner det här loppet.

 

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Jägersro!

Detta tips görs onsdag och därför har jag ingen streckprocent då det lär ändra sig väldigt mycket inför lördagens omgång på Jägersro. Det ser kul ut på förhand och jag tycker det finns en spik som jag är nöjd med. Häng med!


V75-1

4 Aileron blir favorit. Han har radat upp fyra raka segrar innan det blev alldeles för tufft upplägg i finalerna senast. Nu har han fått ett perfekt utgångsläge och han klarar den långa distansen väldigt bra. Motiverad. 6 M.T.King of Cash har alltid visat stor talang. Har nu kommit igång igen efter ett längre skadeuppehåll. Senast fick han ett oerhört tufft upplägg sista 800 metrevarna och avslutade ändå sylvasst på V75. Han är klart första utmanare till favoriten. Kan fungera som ett riktigt bra lås på två hästar.

 

V75-2

13 Diva Deo verkar bli hårt spelad. Jag tror hon får svårt här för hon möter tuffare hästar denna gång. Jag TROR MYCKET på 2 Bellino B. Han mötte stenhårda fyråringar förra säsongen och senast var motståndet stentufft och han satt fast med väldigt mycket krafter kvar i rygg på ledaren. Henriette Larsen är en talang och min förhoppning är att ekipaget leder från start till mål. GIVEN SPIK FÖR MIG.

 

V75-3

8 Anna Mix blir jättefavorit. Hon har två veckor kvar till Prix d´ Amérique. Hon vann enkelt senast även om det blev hårdare än vad man hade räknat med. Erik Adielson körde på speed och det är inte Anna Mix likör. Denna gången kan det bli ett lugnare upplägg men oavsett så ska hon räknas med bra chans. Jag vill ha med 3 Claes Boko som nu har hittat stilen igen efter skadeuppehåll. I grunden är detta en KANON som närmar sig toppformen. 2 Västerboonthenews är också en tuffing med perfekt utgångsläge. Han trivs fint i ledningen och han är också en tänkbar garderingshäst.

 

V75-4

1 Flo Rida Sea har överraskat väldigt positivt på slutet. Han är startsnabb och lär hitta till spets här. Han STÅR TUFFT INNE i detta loppet på pengar och jag tycker han möter två motståndare som lär genom en match. 9 Valentino Strix är GRYM när han står på fyra friska ben och han är given på kupongen. 8 Young Farmer står perfekt inne i klassen och kanske kan han ta rygg på favoriten från början. Kommer luckan blir han otroligt farlig.

 

V75-5

7 Stella Newmen är min idé i loppet. Hon gjorde ett kanonlopp senast på kort distans från spår 12. Fleming rundande fältet enkelt och satt som vanligt bara och åkte över upploppet. På ett mindre system kan detta vara en chansspik. Bakom är loppet TOTALT VIDÖPPET och jag kommer helgardera loppet på någon kupong.

 

V75-6

2 Aron the Baron har jag tippat två gånger i rad. Senast höll han upp ledningen från innerspår och sedan vann han väldigt enkelt. Gången innan som skräll strulade det i loppet men han hade vunnit med lite flyt på vägen. Återigen är förutsättningarna helt perfekta och det är mycket som talar för favoriten. Jag kommer dock att ta med 9 Even´s First Boy. Han gjorde ett heroiskt lopp näst senast. Från spår 8 bakom bilen blev han hängande i tredje spår för att sedan nå fram i dödens. Han lyckades ändå vinna loppet och det var en femstjärnig prestation. Gör han om det loppet så är jag inte helt säker på att favoriten är oslagbar.

 

V75-7

Stoloppen på V75 brukar vara öppna. Så även på lördag. 15 Jetset blir nog favorit efter sin andra plats i Paris. Får hon en bra rygg och spurta till slut är hon alltid farlig. Det kan bli långt fram och vi garderar. 13 Red Rose America utmanade ju Anna Mix senast! Nu blir det ett helt annat lopp men hon måste med på kupongen. 3 Sangria Knight väljer Peter att köra själv. Hon gick bra i debuten för Peter och nu har han ett perfekt spår och jag tycker att detta är första hästen i loppet. Se upp med 12 Geisha Sund som senast avslutade vasst i skymundan bakom Anna Mix. 11 Hanna Banker som står perfekt inne på sitt tillägg och danskan 2 Troja Caesar som är bra och kuskförstärks av Jocke Lövgren.

 

På Jägersro brukar det vara ledaren som vinner ofta och det ska man ta med sig när man tippar på Jägersro. Det blir givetvis undantag men så har det varit på V75 ofta. Hoppas ni får till det på lördag!

Hälsningar

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar