Axevalla Nyhetsbrev 2016-12-30

Det är dags för årets sista nyhetsbrev och strax kör vi också årets sista tävlingsdag här på Axevalla då vi arrangerar V65 med första start kl. 12.45.

Vi har satsat extra prismedel på den här dagen och kör förutom Lassagårdspokalen med 75.000 kronor till vinnare även ett fyraårslopp för ston med 50.000 kronor i förstapris. Lassagårdspokalen, för Axevallatränade treåriga hästar, ser Rickard Svanstedts Baron Gift som favorit. Baron Gift som för ett par veckor sedan städade av flera av de bästa treåringarna i landet när han vann E3 Revanschen på Färjestad.

Som extra krydda idag så gästar Åke Svanstedt och kör åtta hästar, bland annat ovan nämnda Baron Gift åt sonen Rickard. Åke är ”hemma” i Sverige över jul och nyår. Igår på Åby hade Åke också en hel del uppsittningar och bäst lyckades han med sonen Rickards Listas Spartacus som han vann lopp 7 med. Treåringen efter Global Glide tog därmed sin tredje raka seger från debuten och framtiden ser mycket ljus ut.

Idag avgörs också Axevallas kuskchampionat där Carl Johan Jepson har greppet inför slutspurten. Han leder med 28 segrar före Stefan Söderkvist som har 25 segrar och färre andraplatser. Jepson kör åtta hästar under dagen och Söderkvist nio och den sistnämna måste alltså vinna fyra lopp medan Jepson kör blankt för att bärga championatet. Det är fördel Jepson alltså men och andra sidan vann Söderkvist fem lopp förra tävlingsdagen så man vet aldrig.

I Tränarchampionatet leder Ulf Stenströmer med två pinnar och fler andraplatser före Robert Bergh inför finaldagen.

Från julhelgens tävlande kan vi konstatera att det blev fyra mycket fina Axevallasegrar som ni som vanligt kan läsa om i Axplock på hemsidan och dessutom se fina bilder. Barthold K. (Roger J Jansson), och Diva Deo (Pär Hedberg) van varsitt V75-lopp under Örebros uppesittarkväll och tjänade fina 100.000 kronor var och Sofia Aronssons supersto Anna Mix vann Stoeliten, Baroness Karsks Lopp, på Solvalla under deras klassiska annandagstävlande vilket inbringade 200.000 kronor till de franska ägarna. Det ser onekligen ut som Sofia har Anna i fint slag när det stora målet Prix d’Amerique närmar sig. Mimmi Elfstrands Rock Me vann också ett lopp (monté) utanför V75 under annandagen, som vanligt med Josefine Ivehag i sadeln.

Utmaningen tusenlappen v. 52

Året går mot sitt slut och det är också dags att göra bokslut i utmaningen där det är ytterst jämnt efter den första perioden. Ett ”feg-spel” förra veckan gjorde att Lars gick upp i topp men en knapp hundralapp tillgodo. På lördag avgörs megajackpotten i V75 Winter Burst och här gäller det att hålla tungan rätt i mun så man väljer rätt vinnare.

Benny (2512 kr)
Lördag 31 december, Mantorp lopp 7 (V75-2), 200 kr vinnare på nr 6 Bålsta Palema.
-
Min vinnare den här veckan blir på Mantorp V75-2 nr 6 Bålsta Palema som står perfekt inne i loppet. Bara att hoppas han kan ta sig till ledningen för då blir han svårtuggad.

Lars (2606 kr)
Lördag 31 december, Mantorp lopp 10 (V75-5), 200 kr vinnare på nr 5 Charming Soldier.
- Charming Soldier är mycket startsnabb och tar ledningen här och jag tror att han leder runt om. Han är härdad i tuffa gäng och såg fin ut senast och visade fin form senast med en bra avslutning. Spets och slut – Hämta ut!

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”För att visa att man inte alls blev rädd när man hoppade till kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger, liksom för att motionera sig”, Nalle Puh.

Gott Nytt År!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången med megajackpotten på Mantorp lördag!

SUPERJACKPOT PÅ MANTORP! Nu måste man verkligen göra ett seriöst försök för att ta del av den härliga JACKPOTTEN. Hoppas jag kan hjälpa er!

 

V75-1

3 Bowling Triple X. (59%) blir jättefavorit. Senast vid segern värmde han kanonfint och André var väldigt optimistisk. Han kom enkelt till ledningen och sedan var det lugna gatan. Bowling Triple X. har alltid haft ett gott rykte. Motståndet senast var VÄLDIGT KLENT och segern såg lite mer imponerande ut än vad det egentligen var. HAN ÄR FÖR STOR FAVORIT. Bakom är det TOTALT VIDÖPPET. 15 Sandsjöns Revenue (11%) är meritmässigt första utmanare. Han har ett rakspår på tillägg och det känns ändå tufft och är bara ett garderingstreck. Jag har fastnat för hästarna på startvolten. 5 Penny Laner T.B. (0%) är helt ostreckad! Hon hade vunnit senast utan galopp 200 meter från mål. 4 En Rico (1%) gjorde en fin upphämtning senast efter galopp i första sväng. Visade bra fart. JORMA UPP NU! 2 Stiffmeister Lini (1%) gick bra på Solvalla senast på en svår bana. Kim igen. 1 Zack de Castella (2%) har gått fint på slutet och har ett toppenläge. Vilka superskrällar! Men egentligen gäller EN ELLER ALLA.

 

V75-2

Här tror jag mest på Sobel Conway (34%). Har imponerat, han har ett fint startspår och med hjälp av det tror jag Peter har bra chans. 1 Ragazzo da Sopra (16%) är riktigt rejäl men får nog svårt att hålla upp innerspåret. Kommer luckan så är han en given utmanare. Axevallahästen 6 Bålsta Palema (17%) är mest känd för att ha slagit superstjärna Readly Express. Nu har han hittat stilen igen och ser bra ut. För mig är han SVÅRBEDÖMD om han har jättekapacitet då han bara har startat i enkla gäng på slutet. Garderingstreck. 9 Going to Press (6%) är det givna RYSARBUDET i loppet. Han var helt heroisk näst senast när Jorma körde honom. Efter stor galopp så rundade han ändå fältet med lätthet. Given på min kupong.

 

V75-3

2 Attack Diablo (46%)är nog den SUNDASTE spiken i omgången. Han är startsnabb, gillar distansen och Christoffer Eriksson känner till hästen. START TILL MÅL!

 

V75-4

EN ELLER ALLA. 6 Pharaon Face (37%) har verkligen utvecklats hos Linus Svensson. Jag tror han vinner om han är lika bra som han har varit på slutet. Han är väldigt startsnabb och det verkar inte som någon innanför är jättesugen på att svara upp heller. Väl i spets så är det hästen att slå. Bakom är det nästan OMÖJLIGT att slå isär hästarna och det gör att jag rekommenderar Pharaon Face som spik.

 

V75-5

1 Supreme Court (46%) blir stor favorit efter den fina debuten för Claes Svensson på Åby. Han imponerade då rejält på en bra tid. Han fungerade också bra med skor och visst ska han räknas. Han får nog inte spets här så läget kan vara en fälla. 5 Charming Soldier (16%) tar spets här och på den korta distansen lär Petter köra i den positionen. Blir banan fin vilket den ser ut att bli (milt väder) så kan han sedan rinna undan och vi har ytterligare en spetsspik att hamra in. Jag tycker även här att loppet är öppet bakom min idé och kräver stor gardering.

 

V75-6

9 Catch the Catch (19%) var helt fantastisk senast då hon vann trots ett tufft upplägg på topptid. Min första häst. Favoriten 8 Indoor Voices (41%) blir ganska stor favorit efter en fin insats senast på Solvalla. Innerspåret känns lite chansartat och det känns givet att gå emot. 1 Annabelle Dimanche (6%) gör bra insatser hela tiden. Spåret är perfekt och hon vinner när som helst. 11 Felicia V.E. (5%) står fint till i detta loppet och är alltid rejäl. Tidig. Bakom vimlar det av superskrällar och vi vet sedan tidigare att det kan skrälla i ett sådant här stolopp.

 

V75-7

2 Frankie Brodde (23%) avgjorde säkert senast efter ett fint lopp. Han har V75-rutin och ett bra läge. 3 Caviar Sisu (25%) har blommat ut rejält på slutet och hon har varit bra vid två raka segrar. Björn och bra startspår låter som en fin kombination. Jag garderar med Peter Untersteiners andra häst 5 Protector (6%). Han står fint inne i klassen och Stefan Söderkvist har toppform. Jag GILLAR 10 Springover (9%). Han tål den långa distansen och det ska bli spännande att se honom i ny regi. Sista strecket går till 6 Lincoln Lawyer (18%) som är jämn och säker.

 

Nu hoppas jag ni får en härlig avslutning på V75-året och sedan önskar jag er ett riktigt Gott Nytt år!

Lycka till!

Per Ottosson
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar