Axevalla Nyhetsbrev 2016-12-22

Det lackar mot jul och veckans nyhetsbrev kommer ut en dag tidigare än vanligt.

Från våra lunchtävlingar igår kan vi konstatera att Ulf Stenströmer verkligen har toppform på stallet igen. De hade fyra hästar som startade och samtliga vann sina lopp på övertygande sätt! Stefan Söderkvist hade även han lilla julafton den här lunchen på Axevalla då han slog till med fem segrar!

I vår championliga inför den sista tävlingsdagen dagen innan nyårsafton leder Carl Johan Jepson med tre pinnar före ovan nämnda Söderkvist som i och med gårdagens storslam passerade Björn Goop. Söderkvist måste dock vinna fyra segrar fler än Jepson under finaldagen för att ta sig förbi då Jepson har klart fler andraplatser. I tränarligan tog sig Stenströmer förbi Robert Bergh i och med fyrlingen igår och leder med två segrar inför finaldagen och han har dessutom klart fler andraplatser.

Det händer en del saker på Axevallas anläggning för dagen och bland annat förstärker vi belysningen på defileringsvolten och upp mot tävlingsbanan. Byggandet av Islandshästbanan på innerplan är också i full gång.

Kommer ni ihåg Philip Pettersson som gjorde de mycket populära och sevärda webb TV-inslagen från stallbacken, publikplatserna och campingen under trippeltravet? Med början idag kommer vi att publicera en serie där Philip tar en promenad med olika Axevallaprofiler för att diskutera olika saker i deras verksamhet och liv. Det kommer att läggas ut både på hemsidan och på vår Facebooksida och sker i pod-format.

För att följa det och allt annat som sker runt och på Axevalla går man in på våra sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

I och med Örebros V75-tävlingar i morgon fredag går startskottet för V75 Winter Burst med final och multijackpot på Nyårsafton på Mantorp. För er som inte vet vad V75 Winter Burst är så kommer här ett utdrag från förra nyhetsbrevet med en bra förklaring: Tio procent av jackpottpengarna sedan i höstas har gått till multijackpotten. Det körs ju V75 varje dag, förutom Julafton, och från uppesittarkvällen den 23 december till Nyårsafton den 31 december går hela jackpottsumman till superjackpotten. Just nu är extrasumman uppe i nästa 24 miljoner kronor och det bara från tio procent av höstomgångarnas jackpottar.

Vi har fyra Axevallahästar som startar inom Örebros V75:a: Gossip’s Cash och Barthold K. (Roger J Jansson), Street Glider (Rickard Svanstedt) och Diva Deo (Pär Hedberg) och så startar Sofia Aronssons som enda Axevallahäst i Stoeliten (Baroness Karsks Lopp) på Solvalla på annandagen. Vi önskar alla ett stort lycka till!

 

Utmaningen tusenlappen v. 51

Grattis till Benny som satte en fin vinnare i lördags och därmed ryckte lite i internkampen. Den här veckan gör båda två sina spel redan på fredag när Örebro kör sitt uppsittartrav med V75. Det är dags att fixa sena julpengar.

Benny (2712 kr)
Fredag 23 december, Örebro lopp 7 (V75-2), 200 kr vinnare på nr 5 Rafiki Fri.
- Rafiki Fri har mött årgångstoppen hela året och svarat för många fina prestationer. Här känns det som enklare motstånd och det borde vara dags för seger.

Lars (2495 kr)
Fredag 23 december, Örebro lopp 11 (V75-6), 300 kr vinnare på nr 1 Aron The Baron.
- Har imponerat väldigt på mig och här har han en riktigt smaskig uppgift. Han bör hålla upp ledningen från innerspår och att det är 1609 meter med längre anlopp hjälper till ytterligare. En solklar spik och en klar vinnare.

Juldikten: "Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård,djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast tomten är vaken".

Med önskan om en riktigt God Jul!

Lars & Benny

 

Ottos tankar till V75-finalerna på Solvalla annan dag jul:

V75 finaler på Solvalla! Detta tips görs onsdagkväll och det är fortfarande ganska många dagar till själva tävlingarna. Ni får ta det med er då det kan hända ganska mycket med strykningar, utrustning och bana. Det ser ganska favoritbetonat ut men det finns ändå chans till flertal skrällar så vi får hyfsad utdelning.

 

V75-1

Här talar det mycket för att de två förhandsfavoriterna 4 Fossens Bonus och 3 Isår Håleryd. 4 Fossens Bonus lär sitta i spets och 3 Isår Håleryd en bit ner i andra spår. Det känns som ett klart spår MEN SVÅRT ATT SLÅ ISÅR DEM.

 

V75-2

Björn Goop har två hästar med. Båda är väldigt betrodda. Björn väljer 8 M.T.Kingofthehill. Han är fortfarande under utveckling och står bra till i det här loppet. 14 Candor Hall gör alltid bra lopp på den långa distansen och känns ändå jämngod med Björns val. Jag vill nämna två outsiders. 11 Al´s Winnermede är ju i grunden EN RIKTIG KANON och har nu fått flera lopp i kroppen och toppformen närmar sig. 10 Askö Q. är alltid med och hugger och jag tycker han ska kunna skrälla i ett spännande långlopp.

 

V75-3

ALLT TALAR FÖR 5 On Track Piraten. Han har toppchans att komma till spets och där har han visat att ingen kan springa om honom. Helt enkelt en sund spik.

 

V75-4

HÄR TAR JAG STÄLLNING. Jag tror att 6 Anna Mix krossar allt i stoligan och spikar rakt ut.

 

V75-5

4 Bullseye Pellini är en fin typ som var stor favorit senast. Han gick bra som tvåa då han hamnade utvändigt om ledaren. Han kan vinna men jag tycker ändå att loppet är spelintressant och garderar. MIN IDÉ ÄR 10 Global Signature. Han gjorde ett kanonlopp senast vid segern på Färjestad då han rundande konkurrenterna sista 700 meterna trots att han gjorde allt grovjobb. 11 Azzaro La Marc var stenhårt betrodd senast och han höll bra från dödens. Skulle vara gynnad av hårt tempo. Superskrällen är 1 One Memphis. Han kan få loppet här och skulle vara väldigt gynnad av hårt tempo.

 

V75-6

5 Avery vann enkelt senast. Jag tycker inte motståndet var så tufft så jag är tveksam på denna favoriten. JAG VILL HA ALLA HÄSTAR. 8 Come Back blir min första häst trots ett jobbigt utgångsläge. Missa inte 3 New Steel som är helt bortglömd.

 

V75-7

NU ÄR DET LÄGE ATT FÄLLA JÄTTEFAVORITEN! 10 Tjacko Zaz har varit fantastiskt fin på slutet men nu har han fått BAKSPÅR. Detta gör det givet att försöka fälla favoriten. 6 Bryssel visade senat att han är tuff och tål hårda upplägg. Han är min första häst. SE UPP MED TVÅ JÄTTESKRÄLLAR! ) Ottens Casher har haft bedrövliga utgångslägen en längre tid och han är mycket bättre än raden. ETT MÅSTE! 4 Da Vinci Boko gjorde en kanonupphämtning efter galopp senast och han har ju mycket bättre spår än favoriterna så det gör honom oerhört intressant.

 

Uppesittarkväll V75 Örebro 23 december

HÄR KOMMER TVÅ SPIKAR!

V75-2, 5 Rafiki Fri och V75-6, 1 Aron The Baron.

 

Hoppas nu att ni får en härlig julhelg med många klappar och mycket vinster.

Lycka till!

 

Otto
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar