Axevalla Nyhetsbrev 2016-12-16

Det lackar mot jul med stormsteg och här på Axevalla har vi två tävlingsdagar kvar innan vi gör bokslut för 2016.

Nu på tisdag arrangerar vi lunchtrav med V4 och efterföljande V5-omgång och tittar man i startlistorna kan man definitivt konstatera att det är ganska bra kvalité på sporten. Det är sista chansen att äta Idas Travs utsökta julbord för 245 kronor. Boka bord på 0511-263 07!

Nästa tävlingsdag är fredag innan Nyårsafton och även då kör vi lunchtävlingar. Vi arrangerar då V65 och som vanligt på fredagarna så sänds loppen direkt i TV12. Sändningen fokuserar mycket på V75-omgången dagen efter och på Nyårsafton är den stora finalen av V75 Winter Burst med multijackpotten som alla trav och spelintresserade pratar om. Tio procent av jackpottpengarna sedan i höstas har gått till multijackpotten. Det körs ju V75 varje dag, förutom Julafton, och från uppesittarkvällen den 23 december till Nyårsafton den 31 december går hela jackpottsumman till superjackpotten. Just nu är extrasumman uppe i nästa 24 miljoner kronor och det bara från tio procent av höstomgångarnas jackpottar.

Apropå V75 som avgörs det i morgon på Åby och vi har nio Axevallahästar som provar lyckan: Firewire (Rigmor Jacobsson), Kabal och Fika (Anders Svanstedt), Ritzo (Anton Johansson), Önas Ida (Lars Grönberg), Legohom Zon (Sofia Aronsson), Above All (Jan Björkqvist), Cagnes Sur Mer (Rickard Svanstedt) och Powerful Teemer (Christer Wännerström). Lycka till!

Vi har också satsat med extra prispengar under årsfinalen vilket vi tror och hoppas ska generera extra fina tävlingar. Bland annat så kör vi Lassagårdspokalen, för Axevallatränade treåriga hästar, med 75.000 kronor till vinnaren och även ett lopp med 50.000 kronor i förstapris.

Anna Mix uppladdning mot Prix d’Amerique i Sofia Aronssons regi fortsätter och i det första genrepet i Gulddivisionen på Färjestad i lördags var hon strålande bra när hon nästan plockade ner On Track Piraten från dödens.

Rickard Svanstedt närmar sig bokslut för sitt första år som proffstränare och han ser ut att komma över en miljon kronor i inkörda pengar direkt. I lördags tog han sin hittills överlägset största seger i karriären när han vann E3 Revanschen med 200.000 kronor till vinnaren på Färjestad med sin Baron Gift. Efter en perfekt styrning i andra utvändigt hade Gift Kronos sonen inga som helst problem att avgöra över upploppet mot namnkunniga konkurrenter. Intressant fortsättning följer!

Som vanligt kan ni läsa om alla Axevallasegrar på bortaplan (tio stycken de senaste två veckorna) under Axplock på www.axevalla.se och även se en del bilder.

Idag är Marie Rådbergs sista dag här på Axevalla och marknadsavdelningen. Vi tackar henne för de fyra år hon varit hos oss och önskar lycka till på det nya arbetet på Dava Foods i Skara. Med sitt glada humör och spralliga sätt har hon förgyllt kontoret och vinnarcirkeln i ur och skur. Vi passar också på att hälsa Patrik Österberg välkommen när han nu tar över Maries tjänst.

Utmaningen tusenlappen v. 49

Förra veckan blev det bottennapp för oss båda även om bådas vinnare gjorde bra prestationer så är det ju bara vinst som räknas när man spelar vinnare. Nya tag den när veckan när V75 avgörs på favoritbanan Åby.

Benny (2003 kr)
Lördag 17 december, Åby lopp 10 (V75-6), 200 kr vinnare på nr 10 Victor Kåsgård.
- Jag går åter på min favorit Flemming Jensen vars Victor Kåsgård har en smaskig uppgift här. När Flemming själv tycker att det här är en bättre chans än Slide So Easy som blir favorit i Silverdivisionen måste man ta fasta på det.

Lars (2795 kr)
Lördag 10 december, Åby lopp 6 (V75-2), 300 kr vinnare på nr 6 Thaiger Exclusive.
- Galopperade bort sig som storfavorit senast men det tror jag näppeligen händer igen och då bör han bara vinna det här loppet. Peter Untersteiners hästar visade ruggig form igår på Åby och här bär det av till ledningen direkt. Jag höjer insatsen med en hundring då oddset inte blir så högt men det gäller att bygga långsiktigt i den här utmaningen.

Följ Axevalla på sociala medier för den senaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Det bästa med framtiden är att den kommer en dag i sänder”, Abraham Lincoln.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Åby i morgon:

V75 avgörs på Åby imorgon. Det är en av mina favoritbanor då jag tycker att det är lite extra intressant att analysera loppen med openstrech. Det finns chans till bra utdelning och här kommer Åbyidéerna.

 

V75-1

6 Saul (32%) blir ganska stor favorit. Han lever helt på sin styrka och när han får aktionen att fungera kan han mosa på bra. Det känns som han kan få ett jobbigt lopp här och jag har ingen direkt tanke på att spika. 7 Alleyson (13%) satt fast senast. Han verkar ha toppform för dagen och står fint inne i loppet. Känslan är att han kan öppna bra från start och kan vara hästen i spets. Tidig. 5 Staro Ivy League (9%) gjorde en toppinstas senast då han trots en kort galopp 850 meter från mål avslutade vasst som tvåa (vinner lätt annars). Knöligt spår men ändå given. 1 Firewire (4%) är en Axevallaoutsider som faktiskt gått riktigt bra en längre tid. Från innerspår lär hon få ett smyglopp och kan vara en openstrechskräll. Ett lurigt lopp!

 

V75-2

6 Thaiger Exclusive (38%) blir favorit. Han var allas spik senast men då hetsade han upp sig bakom bilen och det blev galopp. Han är en tuffing och trots att det nu ÄR SKOR så ska han starta med bra chans. 1 Master Crowe (31%) är hårt bestrodd men jag tror innerspåret kan ställa till det då han inte är så snabb från början och därför är jag tveksam. Jag väljer att GARDERA med 4 Young Farmer (8%) som i grunder är en V75-vinnare och som har fint läge bakom bilen och kan få en kanonlopp invändigt bakom favoriten.

 

V75-3

2 Volstead (50%) är en häst som tävlat i de allra tuffaste gängen. På slutet har han haft OMÖJLIGA UTGÅNGSLÄGEN och det har inte gått utmana de bästa. Nu blir det framskor och formen är en aning dunkel och därför garderar jag med EN ANNAN. VINTERHÄSTEN och GAMLINGEN 10 Spring Erom (9%) gick väldigt bra senast men fick inte fritt sista biten och såg kanon fin ut. Jag är tvungen att ta med honom på min kupong den här gången också.

 

V75-4

7 Pense Kloster (67%) visade senast att hon är både stark och tuff då hon vann från utvändigt ledaren på ett imponerande sätt. Hon tävlade också MED SKOR vilket visar att hon kan det också. Är inte helt att lita på men sköter hon sig är hon en motiverad favorit. Jag blev dock IMPONERAD AV 4 Notre Avenue (3%) senast på Axevalla. André håller den här hästen högt och trots sin ORUTIN så är hon värd ett streck. 8 Önas Ida (4%) är en AXEVALLASKRÄLL att verkligen ta på allvar. Hon har bara blivit bättre och bättre och siktats på det här loppet en längre tid.

 

V75-5

Ett totalt VIDÖPPET LOPP och jag måste säga att det är väldigt svåranalyserat. Jag gillar Rickard Svanstedts 11 Cagnes Sur Mer (3%). Nu måste hon gå med skor vilket känns jobbigt och Rickard ska också köra lite mer passivt denna gång men hon måste ändå med på kupongen. Men jag kommer att gardera rejält då det skiljer väldigt lite mot den mest streckade och den minst streckade.

 

V75-6

Här måste jag TA STÄLLNING och spika 8 Juan (36%). Han har imponerat enormt i två segrar på Jägersro och bakom behöver man verkligen gardera och det gör att jag måste spika mig ur omgången här. Brasklappen är ju spår 5 på tillägg och det kan strula men Örjan brukar ju alltid hitta en lösning.

 

V75-7

Ett spännande avslutningslopp i Silverdivisionen. Jag tippar 11 Carabinieri (18%) som är en tuffing. Senast fick han sin välförtjänta seger och jag tror han kan runda dem igen. SKOR NU är givetvis inget plus men jag tror han fixar det. Klar första häst. 2 Slide so Easy (43%) felade senast i första sväng. Han har innan dess varit kanonfin. Nu tävlar även han MED SKOR vilket också är ett minus. Kan givetvis vinna. 4 Frozen (15%) är tillbaka efter skadeproblem. Han spåddes en lysande framtid men nu måste han visa att han är tillbaka och kan slå så här tuffa hästar. Ändå ett streck. Ta även med Flemings andra häst 5 Rapide du Pommeau (3%). Han är tuff för att vinna ett sådant här lopp. LÄGESGYNNAD är 1 Ni Talar Bra Latin (8%). Han kan välja vilken rygg han vill ha och sedan kan Erik nyttja OPENSTRECH.

 

Se upp! Åby är våran bana och nu ska vi sätta sjuan. Hoppas ni gör de rätta besluten.

Lycka till!

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar