Axevalla Nyhetsbrev 2016-12-08
 
Veckans nyhetsbrev kommer ut lite tidigare den här veckan på grund av att vi är på personalkonferens torsdag och fredag.

I tisdags var det verkligen fullt ös på Axevalla när vi arrangerade årets sista V64-kväll och hade vår traditionsenliga julmarknad i totohallen. Det var det sista kvälls-julbordet och restaurangen var fullbokad och så även alla VIP och gästrum.

De två kommande tävlingsdagarna, tisdag 13 december och onsdag 21 december är det lunch-julbord som gäller för 245 kronor. Välkomna!

Sportsligt så bjöds vi på flera godbitar under kvällen där finalen av Treåringarnas Höstsserie med 75.000 kronor till vinnaren stack ut mest. Vann gjorde Robert Bergs Loke Survive som kördes av Stefan Söderkvist och den Axevallauppfödda (Jessica Lantz i Lundsbrunn) treåringen ståtar därmed med fyra raka segrar från debuten. Mycket rejäl tvåa efter ett tungt lopp utvändigt ledaren blev ”dansbandshästen” Dino Dollar och Jan-Åke Hoas. Dino Dollar ägs av Stall Arvingarna som förenar trav och dansmusik på ett mycket spännande sätt. Både Kim och Lasseman från Arvingarna var på plats på Axevalla under hela kvällen för att följa sin häst.

Vi noterar också att Sofia Aronsson tog en dubbelseger under kvällen med Star Advisor Joli och Beauty Cash som båda kördes av den lovande Solvallalärlingen Oskar Kylin-Blom.

Apropå Sofia så har hon åter fått in Anna Mix i träning då Franck Leblanc tyckte att det funkat så fint för superstoet när hon stått hos Stall Aronsson på Bjertorp. En jättestor fjäder i hatten för Sofia att få sköta matchningen inför Prix d’Amerique och på lördag blir det spännande då Anna Mix startar i Gulddivisionen på Färjestad. Tanken från början var att hon sedan skulle gå tillbaka till Frankrike för ytterligare ett lopp innan det stora slaget men som det lät på Sofia igår kan det istället bli så att hon blir kvar på Bertorp ända fram till det är dags för Prix d’Amerique.

Från tisdagskvällen kan vi också konstatera att treåriga Mack Dragan tog sin tredje raka seger från debuten. Zola Boko sonen tränas av Morgan Wilhelmsson som till vardags jobbar på Stall Palema som ansvarig för avelsbiten. Carl Johan Jepson har kört i samtliga starter.

Följ Axevalla på sociala medier för de senaste nyheterna: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.
 
Utmaningen tusenlappen v. 49

Kampen om att förvalta en tusenlapp på bästa sätt fortsätter och både Lars och Benny är bra med i matchen även om Lars fått en liten lucka just nu för att tala travspråk. Det kan dock vända fort och den här veckan hittar båda sina vinnare inom Färjestads V75-omgång.

Benny (2203 kr)
Lördag 10 december, Färjestad lopp 8 (V75-4), 200 kr vinnare på nr 4 Destany Am
Destany Am har körts passivt och avslutat positivt. Med ett lite mer optimistiskt upplägg nu så måttar Örjan i segern med en halv längd.

Lars (2995 kr)
Lördag 10 december, Färjestad lopp 6 (V75-2), 200 kr vinnare på nr 5 Remkvikk.
Remkvikk blev jag väldigt imponerad av när Björn Goop vann med honom näst senast på Färjestad och han har verkligen hittat stilen i Erik Killingmos regi. Det är en typ av häst som passar Björn perfekt och han har vunnit sina fem senaste lopp i Sverige. Här kommer en seger till.


Veckans citat: ”Om du vill att andra ska bli lyckliga – visa medkänsla. Om du själv vill bli lycklig – visa medkänsla, Dalai Lama.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Färjestad:
Jackpot på Färjestad! Personligen har jag INGEN RIKTIGT KÄNSLA FÖR OMGÅNGEN. Men man vet aldrig, kanske är det då det smäller. Detta tips gör onsdageftermiddag och mycket kan hända med utrustning och strykningar.
 
V75-1
2 Azzaro La Marc (40%) är en riktig tuffing som står bra inne i loppet. Han är väl strulig för att spika och jag tar några fler. 7 Dajmen Am (21%)har hittat stilen på slutet. Örjan från springspår låter som en bra position och givetvis räknas han. TA MED skrällarna 6 Gossip´s Cash (3%) som är en mycket snabb men lynnig individ. Men rätt resa kan Jepson skrälla. 9 Västerbo Highscore (5%) har gått bra nu på senhösten och med Uld Eriksson i sulkyn kan det rent av räka till seger.
 
V75-2
7 Fender (34%) är motiverad favorit efter flera fina insatser. Ulf Ohlsson lär hitta ett bar läge från springspår och han är klar första häst. 5 Remkvikk (16%) har varit fin vid två segrar. Björn är säker på ”nordisar” och given vid gardering. Skrällen är 8 Bilbo B.S. (6%) som gick jättebra senast för Jorma. Fint smygläge!
 
V75-3
4 On Track Piraten (49%) är bra hela tiden. Här luktar det spets igen och han är svår att slå. Denna gång lär han få TRYCK i ledningen av den franska ”kanonmärren” 8 Anna Mix (17%). Anna Mix var senast helt heroisk på Vincennes. Hon har styrkan som sitt vapen och måste sätta upp farten utvändigt om On Track Piraten. Svårt att bedöma om Anna mix kan slå On Track Piraten från dödens? Hur som helst gynnar detta 5 Nadal Broline (24%) som äntligen kanske kan få ”drömloppet” bakom favoriterna. Chansa rätt eller lås på tre.
 
V75-4
5 Algot Zonett (21%) fungerade äntligen senast. Då gör han alltid rejäla lopp. Svårt att gå på en häst som galopperar så ofta. 9 Stepping Spaceboy (20%) vann från ledningen i överlägsen stil senast. Bra häst men väldigt stor skillnad att springa från bakspår. Ingen riktigt känsla. Jag tar med 1 Perfect Dynamite (10%) som gjort det bra i tuffa gäng på slutet. Kaj har vunnit två lopp med hästen och läget är perfekt. Se upp för superskrällen och Axevallahästen 7 Baron Gift (1%). Han utvecklas hela tiden.
 
V75-5
Här kan det vara läge ATT CHANSSPIKA. 2 Mellby Drake (8%) har äntligen fått rätta förutsättningarna. Han kan vara spiken som gör dig till miljonär. Han har gjort topplopp en längre tid från svår utgångslägen i ganska tuffa gäng. Härligt Robban!
 
V75-6
8 Aron Palema (55%) blir återigen stor favorit. Denna gång är det stängt spår och skor på. Det känns givet att gardera. Bakom är det vidöppet. Mitt drag är 9 Limoncelli (3%) som har hittat toppformen och som är jättespeedig med rätt smygresa. Kul drag på V75-jackpoten och en fin idé på Dagens Dubbel.
 
V75-7
1 Next To None Sib (31%) har lottats till ett önskeläge då han är otroligt snabb ut bakom bilen. Oftast så drar han på i ett jämnt tempo och brukar hinna undan på kort distans. BRASKLAPPEN är att han måste gå med skor denna gången. 3 Top Of The World (17%) har mött topphästar på slutet. Han är i grunden en sprinter och förutsättningarna är utmärkta. Första utmanare. Bakom vimlar det av miljonhästar och kanske ska ni plocka med några av dem för att kunna ta de riktigt stora pengarna.
 
PLÖTSLIGT HÄNDER DET! Ett sjusiffrigt belopp på kontot på lördag skulle sitta fint. Kanske är det din tur?
 
Per Ottosson
 
 
Kommande händelser
 
 
 
 
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar