Axevalla Nyhetsbrev 2016-12-02
Efter en tävlingsfri vecka, det var förövrigt länge sedan, är det dags för trav på Axevalla igen på tisdag då vi arrangerar V64, Skaraborgs Sjukhus dag med julmarknad. Det är riktigt fin sport för årstiden och första start är som vanligt vid V64-tävlingar kl. 18.15.

På restaurangen serveras årets andra julbord och det finns fortfarande ett fåtal platser kvar. Ring 0511-263 07 för bokning. Vi bjuder också traditionsenligt våra funktionärer och personal, cirka 100 personer, på julbord den här dagen.

Det är julmarknad i totohallen med 13 utställare/knallar som säljer allt från julskinka, kaffe, smycken, skinnhandskar, inredning, ost, skor med mera med mera till rena fyndpriserna. Dessutom så är Lasseman och Kim från Arvingarna på plats och signerar skivor och pratar med fans.

Anledningen till att de är på plats på Axevalla på tisdag är för att Stall Arvingarnas häst, Dino Dollar, startar i finalen i Treåringarnas Höstsserie, lopp 9, med 75.000 kronor till vinnaren. Stall Arvingarna är en satsning som riktar sig till dansbandspubliken i första hand och förenar dessa med vår underbara travsport. Arvingarna själva är väldigt involverade och tanken är att delägarna ska få en riktigt unik upplevelse med hästar, trav, spänning och många andra event och arrangemang kring hästen och Arvingarna.

Stall Arvingarnas häst, Dino Dollar, är förövrigt obesegrad i fyra starter från debuten.
Traditionsenligt är Skaraborgs Sjukhus på plats på tisdag och samlar in pengar till sin barnavdelning.

På måndag den 5 december bjuder vi in till en kväll med montésporten i fokus. Vi kommer att diskutera allehanda frågor om monté och bland annat så deltar Sofia Aronsson. Det går fortfarande bra att anmäla sig till: stina.hallerstedt@axevalla.travsport.se.

Det första spadtaget för vår islandshästbana på innerplan är taget och det beror på väderlek när den blir klar men i alla fall till våren ska den stå helt färdig.

V75 drar vidare till Jägersro i morgon och som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången. Vi har tre Axevallahästar som provar lyckan inom V75: Kabal (Anders Svanstedt), Ritzo (Anton Johansson) och Aneou (Josefine Ivehag). Vi önskar alla lycka till!

Följ allt som händer på och omkring Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.
 
Utmaningen tusenlappen v. 48

Kampen går vidare och efter Lars snygga vinnare Carabinieri förra veckan ryckte han åt sig ett litet försprång. Den här veckan blir det extra spännande då vi har en varsin vinnare i samma lopp.

Benny (2403 kr)
Lördag 3 december, Jägersro lopp 10 (V75-6), 200 kr vinnare på nr 6 Tripolini V.P.
- Jag går åter på en dansk gäst. Jeppe Juels Tripolini V.P. är en riktig krigare som jag tror och hoppas är starkast här.

Lars (2847 kr)
Lördag 3 december, Jägersro lopp 10 (V75-6), 200 kr vinnare på nr 2 Isor Håleryd.
- Efter Peter Untersteiners seger med Carabinieri i lördags fortsätter jag med ytterligare en stenklar från hans stall. Isor Håleryd var det många som trodde skulle slå Readly Express i Derbyt. Han tävlar alltid med skor också vilket är något man ska beakta nu när det är barfotaförbud. Det här är en riktig kanon som krossar allt här.


Veckans citat: ”Fördelen med att vara klok är att man kan spela dum. Motsatsen är betydligt svårare”, Kurt Tucholsky.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75 på Jägersro i morgon:

V75 imorgon på Jägersro känns lite klurig. Det finns dock en sund spik i sjätte avdelningen och sedan får vi hoppas att vi kan få till några roliga skrällar för utdelningen skull. TÄNK PÅ ATT DET ÄR SKOR PÅ ALLA HÄSTARNA.
 
V75-1
3 To Be Or Not To Be (26%) gör bra lopp hela tiden och han var toppfin från döden senast. Skor fram nu känns som ett minus och han blir bara en av flera. 4 Mellby Drake (24%) avslutade väldigt vasst sista halvvarvet från svår position senast. Även han får denna gång gå med skor bak vilket också känns som ett minus. Annars riktigt bra i gång. 8 New Moon Pellini (14%) kördes invändigt senast. Han fick en konkurrent i knät 600 meter kvar och fick galopp. Gick därefter sylvasst och han är VAN ATT GÅ MED SKOR!  6 Kabal (6%) är en kul Axevalla-outsider som är van att ha skorna på. Skulle Anders hitta ett vettigt läge från springspår så är han med och hugger om segern.
 
V75-2
7 Iago Zon (26%) är en snabb sprinter som vunnit två raka. Han har gått med barfota balans och jag går emot. 6 Caddie Jo (21%) har fyra raka segrar och här laddar Söderkvist framåt. En av flera. 3 Bullseye Pellini (20%) har ett lopp i kroppen efter lång paus. Från ett perfekt läge är han säkert en häst att räkna med. Jag vill presentera tre OUTSIDERS. 2 Rekord Rune (7%) är visslande startsnabb och tar spets. Han leder länge! 5 Stella Newman (8%) är en snabb sprinter som Flemming håller högt. Absolut! 9 Tour de France 83%) har jag följt en hel del. Har fått ett lopp i kroppen efter lång vila och i grunden är detta en TOPPHÄST. Han har sex segrar på femton försök vilket är starkt.
 
V75-3
8 Poet Broline (29%) är favorit och han är en av de bästa i fyraårskullen. Jag måste gå emot då han denna gång ska gå med skor. 4 Stepping Spaceboy (21%) har mött tuffa treåringar och eftersom han har tävlat med skor hela tiden så höjer jag honom till första häst. 5 Destiny Am (19%) är en talang som absolut kan vinna det här loppet om han fungerar med skorna på. Ta med skrällarna 6 Tango Negro (8%) och 9 Valla D´estino (5%) som är ny Veijo Heiskanens stall (ALLTID SPÄNNANDE).
 
V75-4
Grundinställningen är normalt att jag garderar uppfödningslöpningen då det handlar om orutinerade tvååringar. Dock har 2 Coin Perdu (65%) varit helt fantastisk i sina fyra raka segrar. Erik Adielsson är iskall och han blir svårslagen. Bakom känns 3 Vanquish Kronos (11%) också något utöver det vanliga. Jag måste låsa på två hästar för att ha råd. Skulle dessa två göra bort sig är det vidöppet.
 
V75-5
5 Tjacko Zaz (70%) har ju helt enkelt utvecklats enormt på slutet. Senast var han helt överlägsen från ledningen och gör han om den prestationen så vinner han. Skor känns ändå som ett minus även om han vann med det näst senast. Jag vill gardera med 2 Hank Von Håleryd (10%). Han var helt enkelt jätteförbättrad senast då han vann från ledningen trots tuff körning. BRUKAR GÅ MED SKOR! 9 Snabba Cash (8%) var återigen toppfin senast och är ETT MÅSTE.  Jag gillar 3 Blue Star Champion (2%). Han har fått två lopp i kroppen efter lång vila. Helt bortglömd.
 
V75-6
Jag spikar 2 Isor Håleryd (50%). Han är en av ett par kulltoppar och har varit otroligt bra under hösten. JAG TROR HAN ÄR KLAR!
 
V75-7
Favoriterna 7 Nahar (32%) och 8 Takethem (18%) har sämsta startspåren och det kan nog göra att det kan bli skräll här. Båda gick barfota runtom senast vilket också är ett minus denna gång då de går med skor. 1 Dreams Take Time (5%) är en häst som brukar gå bra under vintern. Gillar skor och startspåret och detta är absolut en häst att tänka på. 2 Je t´aime Express (7%) har läget och 12 Spring Erom (4%) är faktiskt inte alls så tokig och van vid dessa förhållanden med skor.
 
Nu är det snart lördag igen! V75 är en höjdare och att man kan vara så spänd inför varje helg är ganska häftigt. I MORGON TAR VI DEM!
 
Per Ottosson
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar